جنگ دریایی یمنی‌ها و تاثیر آن بر بازار‌های جهانی نفت

قیمت نفت در نخستین روز کاری بازارهای جهانی به علت نگرانی از جنگ دریایی یمنی‌ها با اسرائیل و همچنین کاهش صادرات روسیه افزایش یافت.

به گزارش اعتماد نو، قیمت نفت در معاملات امروز بازارهای آسیایی به علت کاهش صادرات روسیه و به دنبال حمله به کشتی‌های اسرائیلی در دریای سرخ و نگرانی در مورد اختلال در عرضه نفت، نزدیک به یک درصد افزایش یافت.

هر بشکه نفت برنت با ۵۷ سنت افزایش ۷۷٫۱۲ دلار و هر بشکه نفت خام آمریکا با ۵۹ سنت افزایش ۷۲٫۰۲ دلار فروخته شد.

تونی سایکامور، تحلیلگر بازار نفت گفت: «شرایط بد جوی در روسیه باعص که بازار نفتی امروز صبح را با افزایش قیمت آغاز کنند؛ در عین حال، حمله یمنی‌ها به کشتی‌های (اسرائیلی) نزدیک به یمن نیز از دیگر عوامل افزایش قیمت‌ها بود.

روسیه دیروز اعلام کرد، صادرات نفت خود را در ماه دسامبر ۵۰ هزار بشکه در روز، زودتر از زمانی که متعهد شده است کاهش خواهد داد.

این تصمیم مسکو پس از آن اعلام شده است که روسیه بارگیری حدود دو سوم صادرات نفت اورال خود را به علت طوفان و تعمیرات از قبل برنامه‌ریزی شده از بنادر در روز جمعه به حالت تعلیق درآورد.

شرکت‌های بزرگ کشتیرانی جهان از جمله خطوط کشتیرانی MSC و شرکت مولر-مرسک آخر هفته گذشته اعلام کردند که از کانال سوئز عبور نخواهند کرد و مسیر حرکت کشتی‌های خود را به علت حمله یمنی‌ها به کشتی‌های اسرائیلی در دفاع از مردم غزه تغییر خواهند داد.

تنها این ۲ شرکت نبودند که مسیر حرکت کشتی‌های خود را تغییر دادند؛ شرکت هاپاگ لوید آلمان، چهارمین شرکت کشتیرانی جهان و شرکت CMA CGM فرانسه، سومین شرکت کشتیرانی کانتینری جهان نیز حمل‌و نقل محموله‌های خود از این مسیر را متوقف کرده‌اند.

عراقچی: رژیم صهیونیستی تودهنی خواهد خورد
هم اکنون بخوانید

به نوشته هفته‌نامه اقتصادی اکونومیست، از ۱۵ دسامبر تاکنون یعنی تنها در عرض ۲ روز، ۴ غول کشتیرانی جهان فعالیت در دریای سرخ را متوقف کردند که اینها ۵۳ درصد حمل و نقل کانتینری جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

با بسته شدن طولانی‌مدت مسیر سوئز، کشتی‌ها به سمت آفریقا تغییر مسیر می‌دهند که هزینه‌های تجارت جهان را به علت زمان‌بر بودن و بالا رفتن حق بیمه افزایش می‌دهد.

باب‌المندب یکی از مهم‌ترین مسیرهای حمل‌ونقل کالا در جهان از طریق دریا به ویژه نفت خام و سوخت از خلیج‌ فارس به سمت غرب و به سمت دریای مدیترانه از طریق کانال سوئز یا خط لوله سومد در نزدیکی آن استِ در عین حال کالاهایی که به سمت شرق و به سمت آسیا می‌روند نظیر نفت روسیه از این مسیر عبور می‌کنند.

هر دو شاخص نفتی هفته گذشته پس از اینکه نشست سیاست‌گذاری فدرال رزرو امید به کاهش نرخ بهره را تقویت کرد، به بلندترین دوره کاهش‌های هفتگی در ۵ سال گذشته پایان دادند و اندکی افزایش قیمت ثبت کردند.

از طرفی تضعیف ارزش دلار از دیگر عوامل تقویت قیمت نفت بوده است. کاهش ارزش دلار قیمت نفت را برای مالکان ارزهای دیگر ارزان‌تر می‌سازد.

در هفته‌های اخیر به موازات تشدید حملات رژیم اسرائیل علیه غزه، ارتش یمن عرصه را بر کشتی‌های اسرائیلی که قصد عبور از تنگه باب‌المندب در دریای سرخ دارند را تنگ‌تر کرده و پیش از این هم با پهپاد و موشک، اراضی اشغالی فلسطین و به طور مشخص بندر ایلات را هدف قرار داده است.

یمن اعلام کرده است تا زمان ارسال کمک‌های بشردوستانه برای مردم غزه، حملات ارتش یمن علیه کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌هایی که مقصد آن‌ها اراضی اشغالی فلسطین است، ادامه خواهد داشت.

گاردین: موج جدید مهاجران در راه است/ اروپا آماده نیست
هم اکنون بخوانید

منبع: فارس به نقل از رویترز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − شش =

دکمه بازگشت به بالا