به گزارش خبرنگار گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا؛ مدیرعامل یک شرکت دانش بنیانِ تولیدکننده متههای حفاری نانویی با تاکید بر اینکه محققان ما دراین شرکت موفق به تولید متههای حفاری و استفاده از فناوری نانو شدند، اظهار کرد: کاربرد این فناوری در متههای حفاری موجب ارتقای عملکرد آن در حوزههای مرتبط شده است.
محمدرضا نعمت اللهی با بیان اینکه متههای ساخته شده، نمونه داخلی و خارجی ندارند، افزود: از این متهها میتوان در صنایع حفاری، معدن، نفت و گاز تونل سازی، مترو، صنعت آب، و حفاری برای استحصال آب استفاده کرد.
وی با بیان اینکه تاکنون از متههای حفاری وارداتی در کشور استفاده میشده است، خاطرنشان کرد: معمولا این متهها فناوریهای ساخت پیچیدهای دارند و تاکنون از فناوری نانو در ساخت آنها استفاده نشده بود و ما در تحقیقات اخیر خود توانستیم از این فناوری بهره ببریم و از خروج ارز جلوگیری کنیم.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: فناوری نانو در قسمت بیتهای نانو «هاردمتال» این متهها استفاده شده و کاربرد این فناوری در این ابزار موجب شده متههای حفاری چرخشی سه مخروطه با بیتهای نانو هاردمتال، مستحکم شوند از این رو این محصول بیشتر از یک مته معمولی در صنعت قابل بهره برداری است.
به گفته نعمت اللهی ، دانش فنی ساخت متههای حفاری چرخشی سه مخروطه به دست محققان و اعضای هیات علمی دانشگاههای همکار با این شرکت به دست آمده است.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولیدکننده متههای حفاری نانویی افزود: ما در این شرکت توانایی تامین ۷۰ درصد از نیازهای کشور در این زمینه را داریم.
نعمت اللهی خاطرنشان کرد: تاکنون شرکت ملی مس از این محصول استقبال کرده است و امیدواریم که صنایع دیگر به تولید داخل اعتماد و از محصول استفاده کنند.
وی اظهار کرد: برای حفاری هر ۵۰۰ متر یک مته لازم است که با کاربرد فناوری نانو این میزان کمتر میشود زیرا عملکرد حفاری با این متههای نانویی ۲۵ درصد افزایش مییابد و این صرفه جویی در متهها ، ارز آوری بیشتر برای کشور را به همراه دارد.
انتهای پیام/