لکه های سیاه روی پوست چرا در پوست ظاهر میشوند و راه درمان آن چیست؟ لکه های پوستی ممکن است به دلایل مختلفی بر روی بدن ما ایجاد شوند. در این مقاله علل بوجود آمدن آنها و درمان سیاه شدن پوست کمر، دست، پا و دیگر نقاط بدن را بررسی میکنیم. اگر میخواهید برای همیشه با چنین لکه هایی خداحافظی کنید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
علت به وجود آمدن لکه های سیاه روی پوست چیست؟
زمانی که ملانین در بدن بیش از میزان مورد نیاز تولید شود، ممکن است لکه هایی بر روی پوست بوجود بیایند. ملانین مادهای است که باعث میشود پوست ما رنگ داشته باشد. سلولهای پوستی به نام ملانوسیت این رنگدانه را تولید میکنند. عوامل زیادی وجود دارند که میتوانید تولید ملانین را در بدن ما افزایش دهند. قرار گرفتن در برابر نور خورشید، تغییرات هورمونی و بارداری ممکن است لکه های سیاه روی پوست را در ما به وجود بیاورند. آنها همچنین میتوانند نتیجه یک التهاب یا ضربه باشند. برای مثال مواردی مثل:
- آکنه
- نیش حشرات
- سوختگی
- جراحت
- پسوزیاریس و دیگر بیماریهای پوستی
- آلرژی به محصولات آرایشی
میتوانند در بروز این مشکل نقش داشته باشند. روتینهای پوستی روزانه نیز گاهی در شکلگیری این لکه ها نقش دارند. اسکرابهای خشن، اپیلاسیون و اصلاح همگی میتوانند به پوست آسیب بزنند و چنین لکه هایی را در شما ایجاد کنند.
انواع لکه های سیاه پوستی
اگر بخواهیم برای این لکه ها یک تقسیمبندی در نظر بگیریم؛ باید آنها را سه نوع بدانیم. این انواع عبارتند از:
- ملاسما: ملاسما همان لکه هایی است که در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی در بدن ما ایجاد میشود. آنها بیشتر در شکم و صورت پدید میآید و در بیشتر مواقع پس از دوران بارداری از بین خواهند رفت. مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری احتمال بروز این عارضه را افزایش خواهد داد.
- لکه های خورشیدی: لکه های خورشیدی دلیل به وجود آمدنشان همان تولید ملانین بیش از حد در بدن است. افرادی که به شکل طولانی مدت در معرض نور آفتاب هستند مستعد دریافت چنین لکه هایی اند. لکههای کبدی یا لنتیژین خورشیدی نام دیگر این عارضه هستند. مصرف برخی از داروها ممکن است پوست شما را نسبت به نور خورشید حساس کند.
- لکه های پس از التهاب: اگر پوست شما دچار آسی بدیدگی شود به احتمال زیاد با این لکه ها روبهرو خواهید بود. آکنه و اگزیما رایجترین نوع این التهاب پوستی که ممکن است برای هر فردی ایجاد شود. این لکه ها عموما بر روی صورت و گردن ظاهر میشوند.
نکته: افرادی که دارای پوست تیره هستند بیش از دیگران مستعد دریافت چنین عارضه هایی میباشند.
راه های رهایی از این لکه ها
درمان لکه های سیاه روی پوست بدن بسته به شرایط افراد متفاوت خواهد بود. اکثر این لکه های پوستی تیره بیخطر هستند و میتوان به راحتی آنها را درمان کرد. در ادامه راه های درمان لکه های سیاه روی پوست را به شما معرفی میکنیم:
صبر و مدارا با عارضه
شاید کم عجیب باشد اما بر اساس توصیه بسیاری از پزشکان در مواجه با این بیماری گاهی لازم است هیچ کاری انجام ندهیم. در بسیاری از مواقع صبر راه درمان لکه های سیاه روی پوست بدن است. معمولا التهاب هایی که در دوران بارداری رخ میدهند با صبر و طی زمان از بین خواهند رفت.
از بین بردن علت
اگر به دلیل مصرف دارویی خاص مثل لوازم آرایشی بهداشتی دچار این مشکل شدهاید با قطع مصرف احتمالا مشکل شما برطرف خواهد شد. طبق نظر آکادمی پوست ایالات متحده معمولا ۶ تا ۱۲ ماه زمان میبرد که لکه های پوستی به شکل کامل از بین بروند. مصرف کرم ضد آفتاب برای از بین بردن این لکه ها بسیار کارآمد است. در برخی مواقع نیز درمان این مشکل میتواند سالها به طول بینجامد.
درمان بیماریهای زمینه ای
بیماری هایی مثل آکنه یا پسوریازیس علت لکه های سیاه روی پوست پا و دیگر نقاط بدن هستند. با درمان این بیماری ها به احتمال قوی از شر این مشکل رها خواهید شد.
استفاده از ضد آفتاب
نور آفتاب یکی از عوامل اصلی تولید بیش از حد ملانین در پوست به شمار میرود. استفاده از کرم ضد آفتاب بهترین راهحل برای محافظت شما در برابر اشعه های UV است.
اگر شغل شما یا فعالیت هایتان به شکلی است که بیشتر خارج از خانه یا محیط های بسته هستید، بهتر است از این مدل کرم ها استفاده کنید تا لکه های پوستی به سراغتان نیاید. بسیاری از کارشناسان عقیده دارند که این کرم نباید تنها در صورت بلکه در تمام قسمت های بدن مورد استفاده قرار گیرد.
درمان خانگی
از لحاظ پزشکی تاثیر این مواد اثبات نشده اند اما بسیاری عقیده دارند که مصرف آنها در درمان لکههای سیاه روی پوست مفید است. این مواد عبارتند از:
- ژل آلوئه ورا
- چای سبز
- آب لیمو
- شیر سویا
- روغن درخت چای
- زردچوبه
توجه داشته باشید که استفاده از این درمانها گاهی ممکن است سبب بروز مشکلات دیگری شود.
بهترین درمانهای پزشکی برای حل لکه های سیاه روی پوست
بهتر است که از همان اول درمان های خانگی را کنار بگذارید و از علم پزشکی برای حل مشکل خود کمک بگیرید. پزشک با استفاده آزمایش و مشاهده بر اساس اصول علمی، علت لکه های سیاه روی پوست پا، دست، صورت و دیگر نقاط بدن را متوجه خواهد شد و برای درمان اقدام خواهد کرد. در ادامه روش های پزشکی مرسوم برای درمان لکه های سیاه روی پوست را بررسی میکنیم:
لیزر درمانی
در این روش از پرتو نور برای درمان و از بین بردن لکه ها استفاده میشود. پژوهش های پزشکی نشان میدهد که این روش تاثیر خوبی بر روند درمان خواهد گذاشت و اثرش نیز طولانی مدت خواهد بود. تنها نکته منفی درباره این روش درمانی، هزینه نسبتا بالای آن است. البته توجه داشته باشید که این درمان باید حتما توسط فرد متخصصی انجام شود. در غیر این صورت ممکن است نقطه درمانشده از لحاظ رنگ با دیگر قسمت های پوست همخوانی نداشته باشد.
لایه برداری شیمیایی
در این روش، پوست لایه برداری میشود. نحوه کار آن نسبت به دیگر لایه بردارها مثل میکرودرم ابریژن عمیقتر خواهد بود و به عمق بیشتر از پوست نفوذ پیدا میکند. برای گرفتن نتیجه مطلوب ممکن است نیاز باشد تا چند جلسه این روش درمانی را ادامه دهید.
چه زمانی به متخصص پوست مراجعه کنیم؟
زمانی که مشاهده کردید از درمان های خانگی نتیجه نمیگیرید، برای درمان لکههای سیاه روی پوست به سراغ متخصص پوست بروید. مراجعه به متخصص در مراحل اولیه بیماری باعث میشود که روند درمانی شما تسریع شود. اگر مطمئن شدید که عارضه پوستی شما یک بیماری است، حتما به پزشک مراجعه کنید تا او با استفاده از روشهای درمانی مختلف به شما کمک کند.
لکه های سیاه روی پوست به دلیل تولید بیش از حد ملانین ایجاد میشوند. آنها میتوانند یک عارضه خفیف پوستی باشند یا یک بیماری آزاردهنده؛ تشخیص این مورد نیز بر عهده پزشک متخصص است. اگر دیدید که عارضه پوستی شما پس از گذشت زمان زیادی خوب نمیشود و حتی درمانهای خانگی بر روی آن اثری ندارد، بهتر است با یک پزشک متخصص برای درمان سیاه شدن پوست کمر، دست، پا و دیگر نقاط بدن مشورت کنید. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید.
انتهای پیام/