موارد بیماری کرونا در ایران در حال ثابت مانده و کارشناسان از کاهش موارد مرگ طی هفته آینده سخن میگویند
مسعود یونسیان، رئیس کمیته پژوهش و اپیدمیولوژی کووید۱۹ در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه نزدیک دو هفته است که از قله پیک هفتم کرونا گذر کردهایم، اظهار کرد: من نگران دهه اول محرم هستم، اگر وقایع این هفته به ویژه روزهای تاسوعا و عاشور بخواهد تأثیری بر روی این بیماری و تعداد موارد آن بگذارد خود را در هفته آینده نشان خواهد داد.
وی افزود: از سوی دیگر وقتی تعداد موارد مثبت و بیماران جدید در این دو هفته ثابت یا کاهشی بوده است قطعا تعداد موارد مرگ نیز از هفته آینده نزولی خواهد شد.
این اپیدمیولوژیست با بیان اینکه نگرانی برای صعود دوباره بیماری وجود دارد، گفت: در برخی از کشورها مانند بحرین، عراق، بنگلادش، بلغارستان، فرانسه و تمام اتحادیه پس ازنزولی شدن موارد بیماری در هفتههای گذشته دوباره موارد مثبت در آنها افزایش یافته و دوباره بیماری در آنها صعودی شده است.
وی ادامه داد: اظهار نظر قطعی در مورد بیماری درست نیست چرا که ما هنوز درگیر بازگشایی مدارس و دانشگاهها نیستیم با این حال امیدواریم دوباره موارد افزایشی در کشور رخ ندهد.
یونسیان ادامه داد: ابراز نظر در مورد کاهش زودهنگام بیماری ممکن است خطرناک باشد چرا که بر اساس آن بازگشاییها ممکن است تا حدی کار کند. با این حال اگر واقعا کاهش بیماری صورت بگیرد ما یک هفته دیرتر آن را اعلام کنیم خطری جامعه را تهدید نخواهد کرد.
طغیان BA.2.75 در هند
در همین حال حمید سوری، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در گفتوگویی با ایلنا در مورد آخرین وضعیت کرونا در جهان اظهار کرد: در مورد کووید۱۹، موارد گزارش شده در سطح جهان طی دو هفته گذشته نزدیک به ۳۰ درصد افزایش یافته است. چهار مورد از شش منطقه فرعی WHO شاهد افزایش موارد ابتلا در هفته گذشته بوده اند.
سوری یادآور شد: زیرمجموعه جدید BA.2.75 نوع اومیکرون ویروس کرونا در کشورهایی مانند هند شناسایی شده است و سازمان بهداشت جهانی این موضوع را دنبال میکند.
این اپیدمیولوژیست تصریح کرد: در هند، یک زیرمجموعه جدید BA.2.75 نیز شناسایی شده است. این ساب واریانت در ۱۰ کشور دیگر هم گزارش شده است. هنوز توالیهای محدودی از این واریانت فرعی برای تجزیه و تحلیل وجود دارد، اما به نظر میرسد این زیرشاخه چند جهش در دامنه اتصال گیرنده پروتئین اسپایک دارد. بنابراین بدیهی است که این بخش کلیدی ویروس است که خود را به گیرنده انسانی متصل می کند.
سوری یادآور شد: هنوز خیلی زود است که بدانیم آیا این زیرشاخه دارای ویژگیهای فرار ایمنی اضافی است یا در واقع از نظر بالینی شدیدتر است. باید منتظر بمانیم، آن را ردیابی کنیم، طغیان ها را شناسایی و کنترل کنیم و ببینیم در دنیا و به ویژه کشورهای اطراف ما چه می گذرد.
انتهای پیام/