اقدامات حکومت جدید افغانستان را به حساب ناآشنایی‌شان با قوانین و مقررات می‌گذاریم/ برخورد با طالبان باید بازدارنده باشد

رئیس کمیته مرز مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طالبان تابع قوانین و مقررات بین‌المللی نیست زیرا آشنایی به مقررات و قوانین مرزی ندارد؛ بنابراین گاهی اوقات فراتر از قانون در مرزها تجاوز می‌کند.اگر بخواهیم برخورد کنیم باید یک برخورد بازدارنده باشد تا به هیچ وجه چنین موضوعی را تکرار نکنند و این فتنه‌ها در نطفه خاموش شود.


شهریار حیدری در گفت‌وگو با ایلنا، درباره درگیری نیروهای طالبان با مرزبانان کشورمان گفت: متاسفانه جریان طالبان، یک حکومتی است که هنوز بی‌ثبات است و ثباتی در کشور و مناطق مرزی‌اش ندارد از این جهت گروه‌های مردمی در قالب طالبان به حفاظت و حراست از مرزها می‌پردازند هر روز هم این تیم‌ها تغییر می‌کنند و هر تیمی که می‌آید با تیم دیگر متفاوت است. بنابراین هر جوری که می‌خواهند تصمیم می‌گیرند به همین جهت به دلیل بی‌ثباتی در حاکمیت طالبان این جریانات بعضی از اقدامات را انجام می‌دهند که خلاف قوانین و مقررات ایمنی مرزی است.


رئیس کمیته مرز مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بارها از طریق مرزبانی و دستگاه دیپلماسی به این گروه‌ها که زیرمجموعه طالبان هستند، اخطار داده شده است بعد هم یک الی دو بار توسط ارتش و مرزبانی برخوردهایی انجام شد. واقعیت این است از بی‌ثباتی حکومت و دولت افغانستان این اتفاقات رخ می‌دهد.


وی با اشاره به این‌که مرز تابع قوانین و مقررات بین‌المللی است، عنوان کرد: بین ما و افغانستان پروتکل‌هایی وجود دارد وسط رودخانه هیرمند مرز ما و این کشور است که یک پروتکل بین‌المللی است و در همه دنیا پذیرفته شده، اما طالبان تابع قوانین و مقررات بین‌المللی نیست زیرا آشنایی به مقررات و قوانین مرزی ندارد؛ بنابراین گاهی اوقات فراتر از قانون در مرزها تجاوز می‌کند.

ایران پیشنهاد ارائه شده در خصوص بازگشت به توافق هسته‌ای را رد کرد
هم اکنون بخوانید


حیدری بیان کرد: کشور ما مرزهای مشترک زیادی با افغانستان دارد جمهوری اسلامی ملاحظات مردم این کشور را می‌کند و حرمت برای مرزها قائل است‌. هر گروه و هر جریانی که در افغانستان شکل بگیرد، متغیر است اما اصل، ثابت نگهداشتن مرز مشترک با این کشور است که این برای ما اهمیت دارد و اصول ثابت مرز مشترک بسیار برای ما مهم است. در صورت تکرار اینگونه مباحث با برخورد قاطع و شدید نیروهای نظامی و مرزبانی ما مواجه خواهند شد اما امروز به حساب اینکه آشنا نیستند و قوانین مرز و مقررات مقرراتش را نمی‌دانند و از همه مهم‌تر اینکه آسیبی به مردم افغانستان وارد نشود این موضوع را ارزیابی می‌کنیم.


وی درباره این‌که گفته می‌شود علت این درگیری افراشتن پرچم از سوی طالبان در منطقه مرزی شغالک که خاک ایران بوده است، گفت: برابر با پروتکل‌‌ها مرز ما هیرمند است به اضافه خارج از رودخانه و نقاط ارتفاعی که با میله‌های مرزی اصلی و فرعی مشخص است همه این‌ها سال‌هاست که برای ما و افغانستان تعیین شده است اینکه نیروهایی از سر آگاهی و یا نا آگاهی این کار را کرده باشند را نمی‌دانم که البته ما به حساب ناآشنایی اینها با قوانین و مقررات ارزیابی می‌کنیم اما از این به بعد جای هیچ‌گونه توجیهی نیست بالاخره جهل به قانون رافع جرم نیست، اینها جاهل به قانون هستند باید برخورد شود اگر زیاده‌خواه شدند، باید شدیدتر برخورد شود.


این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اقتدار جمهوری اسلامی برای همسایگان و دنیا مشخص است. برخی‌ها در گروه طالبان ممکن است حرکاتی داشته باشند گاهی هم ممکن است اذیت کنند و توپ و گلوله‌ای شلیک کنند اما چون در معادلات نظامی ما جریان طالبان یک جریان جدی نیست اگر بخواهیم برخورد کنیم یک برخورد بازدارنده باید باشد تا به هیچ وجه چنین موضوعی را تکرار نکنند و این فتنه‌ها در نطفه خاموش شود.

بررسی موضوع دادگاه حمید نوری در سوئد در کمیسیون امنیت ملی
هم اکنون بخوانید


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + شش =

دکمه بازگشت به بالا