تناقضات تاج در پروژه تطهیر خودش در ماجرای ویلموتس/ از فوتبال دولتی تا ایستادن مقابل قانون

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، مهدی تاج پس از اعلام رأی مارک ویلموتس و محکومیت سه میلیون و ۳۲۵ هزار یورویی فدراسیون فوتبال از سوی دادگاه حکمیت ورزش (CAS) به گفته خودش سکوت سه ساله را شکست و به دفاع از عملکرد خود پرداخت. البته دفاع تاج از عملکردش، بیشتر با مقصر جلوه دادن دیگران همراه بود و وزیر ورزش وقت و دولت را مقصر شرایطی دانست که در ماجرای مارک ویلموتس رقم خورد، اما این دفاعیه هم با تناقضاتی همراه بود.

تاج درحالی در موضوع ویلموتس به دفاع از خود و مقصر جلوه دادن دولت پرداخت که ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ و تنها ۱۷ روز پس از انتخابات مارک ویلموتس در یک نشست خبری گفته بود:‌ «اعتقاد دارم دولت باید دست از سر فوتبال بردارد و اجازه دهد فوتبال به حالت عادی پیش برود و اگر هم قرار است دخالتی صورت بگیرد، پولش را پرداخت کنند.» چگونه تاج درست ۱۷ روز پس از انتخاب ویلموتس اینگونه علیه دولت موضع‌گیری می‌کرد و مقابل دولت می‌ایستاد، اما حالا که افتضاحی در دوره ریاستش رقم خورده است، توپ را به زمین دولت می‌اندازد؟

رئیس سابق فدراسیون فوتبال که بارها با گرفتن چوب تعلیق بالای سر فوتبال ایران، گفته بود که اگر فیفا بفهمد دخالتی صورت گرفته، فوتبال ایران را تعلیق می‌کند، چگونه افتضاحی که در زمان ریاست خودش رقم خورده را به دولت نسبت می‌دهد؟ آیا انتخاب مارک ویلموتس از سوی دولت، جزو دخالت‌ها محسوب نمی‌شده یا تاج که مخالف دخالت دولت بوده است، بهتر نبود به‌عنوان رئیس فدراسیون فوتبال خودش سرمربی تیم ملی را انتخاب کند؟ یا اگر نمی‌توانسته مقابل دخالت دولت را بگیرد، اکنون با چه قدرتی به دنبال بازگشت به فدراسیون فوتبال است؟ اینکه مجدداً دولت در امور فدراسیون دخالت کند و تعلیق فوتبال ایران را تهدید کند؟ اما راز این تناقضات جایی است که تاج پس از آنکه افتضاح بزرگی در قرارداد مارک ویلموتس رقم خورد، به مقصر جلوه دادن دیگران پرداخته تا خود را تبرئه کند.

رئیس سابق فدراسیون فوتبال که در زمان اجرای قانون مصوب مجلس در مورد منع به‌کارگیری بازنشستگان ایستادگی کرد، چگونه در انتخاب سرمربی تیم ملی توصیه‌پذیر شده است؟ اگر وزیر ورزش و جوانان، برای انتخاب سرمربی تیم ملی یا هر مورد دیگری، توصیه‌ای به فدراسیون‌ها داشته باشد، آیا این توصیه دلیلی برای اجرای حتمی این توصیه است؟ یک مثال همیشه وجود دارد و آنهم این است که اگر فردی به شما توصیه کند خود را درون چاه بیندازید، آیا شما باید این توصیه را اجرا کنید؟ ضمن اینکه چرا مهدی تاج درباره چگونگی مذاکره با مارک ویلموتس صحبت نمی‌کند؟ اگر به واقع توصیه‌ای از سوی وزیر ورزش و جوانان برای انتخاب این مربی با پیشنهاد مرکز فرهنگی ایران و هلند بوده است، این سؤال مطرح می‌شود که چرا مذاکرات از همین مسیر دنبال نشده و پای بهروز زنجانی چگونه به مذاکرات باز شده است؟ اینکه چه کسانی برای حضور ویلموتس در تیم ملی نقش داشتند، قابل بررسی است، اما این موضوع نباید ابزاری برای مبرا کردن رئیس سابق فدراسیون فوتبال باشد و یک پیشنهاد یا از زبان خودش توصیه را، دستور قلمداد کند تا چنین افتضاحی به بار بیاید.

سید‌صالحی: ساپینتو و مورایس هندوانه در بسته هستند/ باید به جای کلاس مربیگری، کلاس ارتباطات برگزار کنند!
هم اکنون بخوانید

مهدی تاج که حالا یادش افتاده دولت و وزیر وقت ورزش را شریک افتضاح خود معرفی کند، در صورتی که حضور مارک ویلموتس با موفقیتی همراه می‌شد، باز هم می‌گفت که ویلموتس را وزیر ورزش معرفی کرده است یا موفقیت را به نام خودش می‌زد؟ همانطور که تاج موفقیت‌های حاصل شده و صعود پنج تیم به جام جهانی که برنامه‌ریزی آن در زمان ریاست علی کفاشیان بود را به نام خودش زده است، اما هیچ صحبتی از ناکامی‌های یکی پس از دیگری همین تیم‌ها با مدیریت خودش نمی‌کند.

نکته جالب اینجاست پس از فسخ قرارداد مارک ویلموتس با فدراسیون فوتبال و صحبت از اینکه فدراسیون باید غرامت سنگینی به این مربی بدهد، مهدی تاج صراحتاً اعلام کرد: «اصلاً غرامتی تعلق نمی‌گیرد و غرامت سه ماه است. اگر ما فسخ کنیم باید سه ماه پرداخت کنیم و اگر طرف‌مان هم فسخ کند، باید سه ماه پرداخت شود. ما فسخ نکردیم و بحث اینکه سه میلیون غرامت بدهیم، اصلاً نیست». چگونه مهدی تاج آن زمان می‌گفت بحث غرامت وجود ندارد و فدراسیون فوتبال قرارداد را فسخ نکرده است و حالا می‌گوید به خاطر تحریم‌ها پولی به ویلموتس پرداخت نشد، فسخ کرد و حالا باید غرامت بدهیم. غرامتی که تاج مدعی شده بود فقط سه ماه است، اما حالا فدراسیون فوتبال باید بابت شش ماه قرارداد، بیش از پنج میلیون یورو پرداخت کند.

تناقضات مهدی تاج همچنان ادامه دارد؛ او اشاره کرد که پس از انتخاب مارک ویلموتس، دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا شد که تحریم‌ها را تشدید کرد. این در حالی است که ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده آمریکا پیروز شد و از ابتدای سال ۲۰۱۷ نیز کار خود را آغاز کرد. تشدید شدن تحریم‌ها نیز از ماه می ۲۰۱۹ (اردیبهشت ۱۳۹۸) آغاز شد و تمام این اتفاقات پیش از انتخاب مارک ویلموتس بوده و این ادعای تاج صحت ندارد. یعنی اگر تاج به‌عنوان رئیس فدراسیون فوتبال از افزایش تحریم‌ها در زمان انتخاب ویلموتس اطلاعی نداشته که مدیریت او زیر سؤال است و اگر هم خبر داشته و با آگاهی از این تحریم‌ها با ویلموتس قراردادی امضا کرده که از پرداخت آن عاجز بوده است، باز هم نمی‌تواند از مدیریتش دفاعی کند.

رئیس سابق فدراسیون فوتبال که از پرداخت غرامت به مارک ویلموتس دفاع کرده است و می‌گوید که این پول از بیت‌المال پرداخت نمی‌شود و از درآمدهای فدراسیون فوتبال در فیفا پرداخت خواهد شد، یک نکته را فراموش کرده است. پول فیفا تعریف مشخص خود را دارد که در برنامه مالی فیفا فوروارد برای پروژه‌های عمرانی، ارتقا آکادمی‌ها و توسعه فوتبال است و برای ندانم کاری مدیران نیست. اگر قرار باشد پول ایران در فیفا بابت ندانم کاری مدیران پرداخت شود، در نهایت باز هم بودجه توسعه فوتبال و زیرساخت‌ها باید از بیت‌المال پرداخت شود و این موضوع نمی‌تواند اشتباهات تاج را جبران کند. رئیس سابق فدراسیون فوتبال به گونه‌ای صحبت می‌کند که انگار پول فیفا برای دور ریز است و باید بابت ندانم کاری‌های مدیران پرداخت شود. مسئله‌ای که یکی از دلایل بزرگ عقب افتادگی فوتبال ایران در موارد مختلف بوده، چرا که به جای هزینه این پول‌ها در آکادمی‌ها یا پیشرفت زیرساخت‌ها، این پول‌ها صرف عدم مدیریت مدیران ما در فدراسیون فوتبال یا سطوح باشگاهی شده است.

تأیید اسامی 15 ورزشکار بورسیه توسط IOC/ واریز 500 دلار از ماه آینده
هم اکنون بخوانید

البته تناقضات مهدی تاج فقط به همین جا ختم نمی‌شود. در همان نامه مورد اشاره رئیس سابق فدراسیون فوتبال که از سوی وزیر ورزش و جوانان مارک ویلموتس توصیه شده است، نام گزینه‌های دیگری از جمله فرناندو هیرو هم دیده می‌شود و این نشان می‌دهد که ویلموتس هم یکی از نفراتی بوده است که به فدراسیون پیشنهاد شد. هر چند مهدی تاج در بخشی از دفاعیه خود نیز می‌گوید که ویلموتس با تأیید کمیته فنی و هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال سرمربی تیم ملی شد و حتی هیئت رئیسه از این انتخاب دفاع کرد. پس چگونه انتخاب او را به وزیر ورزش یا دولت نسبت می‌دهد و خودش چگونه با این تناقض کنار می‌آید؟

تاج که مشخص نیست بر چه مبنایی مارک ویلموتس را مربی نهم رنکینگ دنیا در زمان انتخابش به‌عنوان سرمربی تیم ملی ایران معرفی می‌کند، در دفاعیه از خود اعلام کرد که پس از صحبت با گزینه‌های مختلفی از جمله لوپتگی، هیرو، رنار و سرمربی اسلواکی سراغ ویلموتس رفتند، اما سؤال این است که چگونه به ادعای خودش مربی نهم دنیا جزو گزینه‌های پنجم و ششم او بوده است؟ او که از رقم قرارداد مارک ویلموتس هم دفاع کرد و دلیل قرارداد ۲٫۲ میلیون یورویی با سرمربی بلژیکی را قرارداد ۱٫۲ میلیون یورویی او در سال ۲۰۱۶ با فدراسیون بلژیک اعلام کرد، چگونه توجهی به رقم قرارداد این مربی با ساحل عاج نداشت؟ مربی ناکام ساحل عاج با قراردادی به مراتب کمتر از یک میلیون یورو، چگونه به یکباره رقم قرارادش در ایران بیش از سه برابر می‌شود؟

مهدی تاج که پس از افتضاح مدیریتی در فدراسیون فوتبال، بار دیگر سودای ریاست فدراسیون را دارد، برای اینکه شانس خود را در انتخابات ۸ شهریور ماه افزایش دهد، پروژه تطهیر خودش را آغاز کرده است. تاج حتی در مسئله استقراض دو میلیون یورویی فدراسیون فوتبال از شستا، پای دولت را وسط کشید، اما در صحبت‌های خودش و نامه‌نگاری‌های انجام شده مشخص شده است که دولت با درخواست فدراسیون فوتبال این پول را قرض داده و باز هم تناقض دیگری را نشان داد که این مسئله از قصور تاج کم نمی‌کند. نمی‌شود که تاج موفقیت‌ها را به نام خودش بزند و در ناکامی‌ها پای دیگران را وسط بکشد. این استراتژی که پیروزی از آن ماست و ناکامی باید به پای دیگران نوشته شود، نمی‌تواند قصور رئیس سابق فدراسیون فوتبال را کم کند.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 3 =

دکمه بازگشت به بالا