توهین روز دوم تیرماه ۹۶ عدهای خودسر و تفرقهافکن که درک درستی از اسلام و قرآن و ولایت فقیه و راهکارهای بهرهبرداری صحیح و اصولی از فرامین این سه رکن جمهوری اسلامی ندارند، آن هم در روزی که نماد وحدت همه ظلم ستیزان در برابر صهیونیستها و دیکتاتورها و داعشیان است، دل تمام دلسوزان نظام مقدسمان را به درد آورد.
برای بررسی چرایی این اقدام سخیف، ابتدا باید سه نکته را بیان کرد:
۱- خداوند در آیه ۱۰۳ سوره آل عمران می فرماید:
و همگى به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آنگاه که دشمنان [یکدیگر] بودید پس میان دلهاى شما الفت انداخت تا به لطف او برادران هم شدید…
۲- رهبر انقلاب در دیدار رمضانی با دانشجویان، آنها را به تلاش همهجانبه برای غلبه دادن گفتمان انقلاب در دانشگاه توصیه نمودند. ایشان در ضمن این بحث فرمودند: «من به همه آن هستههای فکری و عملیِ جهادی، فکری، فرهنگی در سرتاسر کشور مرتّباً میگویم: هرکدام کار کنید؛ مستقل و بهقول میدان جنگ، آتشبهاختیار.»
این فرمان رهبر انقلاب با واکنشهای گسترده و متفاوتی روبهرو شد که پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در یادداشتی به واکاوی این سخن بر اساس اندیشه و اصول امام خمینی (ره) و بیانات رهبری در اینباره پرداخت.
پایگاه اطلاعرسانی زیرنظر دفتر مقام معظم رهبری، مهمترین اولویتِ اقدام در زمینه آتشبهاختیار را این چنین تشریح کرد:
«وقتی افسر جوان جنگ بخواهد در عرصههای مختلف بهصورت «آتش به اختیار» عمل کند، برای انتخاب تاکتیک مناسب باید اولویت عملیات خود را بشناسد و مسائل اصلی و فرعی محور خود را بهدرستی شناسایی کند؛ زیرا… عدم تشخیص صحیح در شرایطی که «دستگاه محاسباتی مسئولان نظام اسلامی» دچار اختلال میشود، ابعاد و عمق گستردهتری مییابد و هزینههای فراوانی را بر انقلاب و کشور تحمیل میکند».
این پایگاه سپس الزامات رسیدن به تصمیم درست در شرایط «آتش به اختیار» را با موارد زیر تبیین می کند:
«اگر نیروهای انقلابی و افسران جنگ نرم در شرایط «آتش به اختیار»، بخواهند به تصمیمهای درست برسند،لازم است به نکات مهم زیر توجه کنند:
۱. توجه به اصولِ فکری امام و انقلاب اسلامی
۲. توجه به عقلانیت انقلابی
۳. نظم و قانونگرایی»
که برای عدم اطاله کلام، خوانندگان محترم را به مطالعه کامل این نوشتار در لینک زیر دعوت می کند:
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=36782
ماه مبارک رمضان حمله سخیف داعشیان به حرم مطهر امام راحل و مجلس شورای اسلامی که منجر به شهادت و مجروح شدن تعداد قابلتوجهی از مردم شریف و روزهدارمان شد، به نماد ملی وحدت اسلامی – ایرانی تمام اقشار و حتی همدردی و همراهی بسیاری از کشورهای دوست و دشمن در محکومیت این جنایت ناجوانمردانه تبدیل شد.
چند روز بعد نیز حمله موشکی سپاه پاسداران به مقر داعشیان در سوریه و دستگیری و انهدام چندین باند تروریستی و تکفیری توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) در واجا و ناجا، موجی از غرور و شادی و وحدت مضاعف میان مردم و سیاسیون از همه اقشار را برانگیخت.
و اما ۲۸ رمضان المبارک ۱۴۳۸ (روز جهانی قدس) اتفاقهای تلخ توهین و شعارهای تفرقه افکنانه نسبت به رئیس جمهور، معاون اول وی و نایب رئیس مجلس آزاردهنده بود که حالا به چرایی آنها بهصورت تیتروار پرداخته میشود:
۱- عده ای خودسر گمان میکنند تفسیرشان از دین و قرآن و ولایت که از قضا تفسیر منفعت طلبانه ای هست، تفسیر درست و جامعی هست درصورتی که نیست؛ اینها سم مهلک جامعه اسلامیمان هستند.
۲- مقام معظم رهبری در چندین سخنرانی اخیرشان عملکرد دولت را در زمینه های مختلف تحسین کرده اند ولی واکاوی لازم است که چرا این عده خودسرِ تمامیت خواه، دوست دارند خیانت بنیصدر در به خطر انداختن تمامیت ارضی کشور و همپیالگی وی با منافقان و صدام و… را با دولت در خط نظام «تدبیر و امید» مقایسه کنند؟
بیشک، عدم بصیرت نسبت به فرامین دین، قرآن و ولایت عامل اصلی دیدگاههای افراطی و متحجرانه است و سم مهلک جامعه اسلامی است.
۳- علیرغم توصیههای رهبر معظم انقلاب، عدم همسویی جناحی – سیاسی برخی نهادها و… با دولت و عدم مقابله قاطع و صریح با چنین تخلفات هنجارشکنانهای، قبح اینگونه توهینها را شکسته که این هم سم مهلک جامعه اسلامی است.
۴- پشت کردن به قرآن و ولایت با پایداری در تفسیر غلط آتش به اختیاری مصائب فراوانی به بار خواهد آورد که نیازمندی به تبیین این مهم در جنگ نرم فرهنگی و اجتماعی توسط کارشناسان فن را گوشزد میکند.
و این قصه پرغصه سر دراز دارد…
نگارنده:علیرضا مهدی زاده