چطور برای شرکت دانش‌بنیان خود سرمایه جذب کنیم؟

به گزارش خبرنگار گروه علمی و فناوری خبرگزاری برنا، حمایت از صنایع و شرکت‌های دانش‌بنیان برای آینده کشور فواید زیادی دارد، مجموعه صداستارتاپ به عنوان یکی از بازوهای موسسه دانش‌بنیان برکت وظیفه حمایت و هدایت استارتاپ‌های نوپا را برعهده دارد تا آن‌ها مسیر راحت‌تری را برای تجاری سازی طی کنند.

برگزاری سکوی پرتاب استارتاپ‌های معدنی در هفته گذشته بهانه خوبی بود که گپ‌وگفتی صمیمی با مدیر این شرکت، آقای علی سدیفی ترتیب بدهیم که شرح آن را می‌توانید در ادامه بخوانید.

علی سدیفی

صد استارتاپ یک مجموعه سرمایه گذاری است که بنا دارد تا واحد‌های سرمایه‌گذاری و استارتاپ ها را کنار هم قرار دهد و به مرحله سرمایه گذاری برساند.

صد استارتاپ راسا در شرکت‌ها سرمایه‌گذاری‌ می‌کند یا مجموعه‌های بیرونی را برای این کار گردهم جمع می‌آورید؟

مجموعه ما از طریق صندوق ال پی جی خود در استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری انجام می‌دهد، در کنار آن سرمایه گذاران خارجی نیز برای شرکت‌ها جلب می‌کنیم.

صندوق LGP، متشکل از تعدادی سرمایه‌گذار است که منابع خود را تجمیع می‌کنند و در اختیار استارتاپ‌های واجد شرایط قرار می‌دهند.

 

ما در حوزه‌های مختلف هوش مصنوعی، بلاکچین، معدن، IT, IOT  و هر حوزه‌ای که نوآوری در آن معنا بدهد، سرمایه‌گذاری می‌کنیم. تلاش می‌کنیم به عنوان یک پشتیبان وارد هر عرصه‌ای که جوانان نخبه ما در آن استارتاپ دارند و حلقه وصله آن‌ها با سرمایه‌گذاران ریسک پذیر باشیم، البته همانطور که گفتم بعضاً سرمایه‌گذاری مستقیم هم توسط شرکت انجام می‌شود.

 

پورتفوی فعلی صداستارتاپ حدود ۷۰ شرکت را شامل می‌شود اما حضور ذهن دقیقی درباره تفکیک تعداد فعالین رشته‌های مختلف ندارم. درباره خروج از چرخه استارتاپی اگر منظور شما خروج در معنای شEXIT و فروش سهام باشد، فعلا فقط یک شرکت (هوما) به طور کامل از چرخه سهامداری پرتفوی ما خارج شده است که یک گروه صنعتی بزرگ این خرید سهام را انجام داد، البته به زودی یک فروش سهام دیگر هم در راه است اما نباید فراموش کنیم که اکوسیستم‌های غیربالغ استارتاپی خروجی زیادی ندارند، خروج به طور معمول در اکوسیستم‌های بزرگ مانند آمریکا اتفاق می‌افتد که شرکت‌ها سهام خود را واگذار می‌کنند یا شرکت‌های قبلا خارج شده به قدری ثروت به دست آورده‌اند که برای خرید شرکت‌های کوچک‌تر اقدام می‌کنند. 

ادامه ثبت سفارش کتاب‌های درسی تا ۳۱ شهریور/ یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانش‌آموز هنوز کتاب‌های خود را ثبت سفارش نکرده‌اند
هم اکنون بخوانید

خروج در دنیای استارتاپ‌ها یک معنی دیگر هم دارد، این که شرکتی موفق شود از یک راند سرمایه‌گذاری به مرحله بعد خروج کند که ما در حال حاضر در مجموعه صد استارتاپ، ۷ شرکت داریم که راندهای دوم، سوم و حتی چهارم سرمایه‌گذاری شرکت خود را جذب کرده‌اند و در حال بهره بردن از آن برای برنامه‌های شرکت هستند، برخی شرکت‌های دیگر نیز در آستانه ورود به این مرحله قرار دارند.

 

متقاضیان جذب سرمایه باید برای ثبت‌نام در پلتفرم سراستاپ نام‌نویسی کنند اگر ایده در مرحله اول مورد پسند کارشناسان صداستارتاپ قرار بگیرد از آن‌ها مصاحبه آنلاین به عمل می‌آوریم، مرحله بعدی دیدار حضوری است، عبور از این مرحله، فرصت برگزاری جلسات مشترک با سرمایه‌گذاران و حضور در رویدادها را برای تیم‌های استارتاپی فراهم می‌آورد. 

 

شاخصه‌های مختلفی برای ارزیابی داریم اما می‌توانیم بگویم مهمترین آن، خود تیم فعال در پروژه‌ها است که کارها را پیش می‌برند، سهم این مولفه در پیشبرد کار گاهی تا ۷۰درصد نیز می‌رسد، ماهیت ایده و مدل اقتصادی کار نیز از دیگر مولفه‌ها و تخصص هایی است که برای ما اهمیت دارد. 

 

متاسفانه تیم‌های نمونه ما اگر ارتباط کمرنگی با دانشگاه دارند، حتی اگر همچنان در حین تحصیل باشند، معدود تیم‌های دانشجویی نیز به دنبال حل نظام مسائل دانشگاه و تجاری سازی سریع ایده خود هستند. 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − یک =

دکمه بازگشت به بالا