ارز ۴۲۰۰ صرف دلالی و سوداگری می‌شد

نایب رییس اول کمیسیون صنایع در گفت و گو با خبرنگار برنا اظهار داشت: برخی از کالاها استراتژیک هستند، مانند دارو که زندگی مردم به آنها گره خورده یارانه ای برای تولید ویا واردات آنها اختصاص داده می شود، ارز ترجیحی نیز برای همین تعریف شد اما در میانه راه همه به این نتیجه رسیدیم که بخش عمده ای از این ارز به دست مردم نمی رسد و صرفا صرف دلالی و سوداگری شده و یا از کشور خارج می شود.

حجت الاسلام و المسلمین سید جواد حسینی کیا در ادامه بیان کرد: زمانی که ارز ۴۲۰۰ پرداخت می شد، قیمت کالاهای یارانه ای که با این ارز وارد می شد کم بود از این جهت آنچه که به مردم تعلق داشت عملا به دست دلالان می رسید و یا به صورت قاچاق به خارج از کشور صادر می شد. اینکه بگوییم هیچ قسمت آن به دست مردم نرسید درست نیست اما بخش زیادی از آن سر سفره مردم نیامد. 

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس افرود: به طور کلی با شرایطی که ارز برای مردم و کشور به وجود آورده بود، نظام به این نتیجه رسید این ارز از اقتصاد کشور حذف شود. رانت و فساد خسارات سنگینی بود که به کشور وارد شد در نتیجه حذف آن ضروری بود.

نایب رییس اول کمیسیون صنایع همچنین متذکر شد: نکته اصلی قابل ذکر بعد از حذف ارز ترجیحی این بود که دولت قوی در این بخش ظاهر نشد، یعنی نتوانست زیرساخت درستی را تهیه و تعریف کند تا فشار ناشی از افزایش قیمت ها بر دوش مردم نیفتد. باید علاوه بر نظارت بر بازار با کمبود کالاهای یارانه ای نیز مواجه نمی شدیم تا شیرینی این اتفاق به کام مردم بنشیند.اکنون ما شاهد افزایش قیمت های سرسام آوری در بخش کالاهای اساسی هستیم.

وارد شدن دانش‌بنیان‌ها به حوزه ورزش با ایجاد شبکه استارتاپ‌های تخصصی
هم اکنون بخوانید

وی در پایان متذکر شد: نکته بعدی که باید به آن اشاره کرد این است که، دولت باید جلوی احتکار و قاچاق را با کنترل مرزها بگیرد تا آنچه در کشور تولید می شود از مرزها خارج نشود تا مردم از آن استفاده کنند. در عین حال گفتنی است که یارانه طرح منسوخی است که در هیچ جای دیگر دنیا استفاده نمی شود، در عین حال باید به سمت کالابرگ الکترونیکی بدون محدود کردن شرایط خرید مردم حرکت کنیم.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا