امضای تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت میراث‌فرهنگی و سازمان اوقاف و امور خیریه

تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین وزارت میراث‌فرهنگی و سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای همکاری برای پیشبرد اهداف و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود مشترک به امضا رسید.


به‌گزارش ایلنا، تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین وزارت میراث‌فرهنگی و سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای همکاری برای پیشبرد اهداف و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود مشترک عصر امروز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ به امضای سید عزت‌الله ضرغامی و حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی در سالن فجر وزارتخانه رسید.


عزت‌الله ضرغامی (وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی) در این مراسم ضمن تبریک روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث‌فرهنگی گفت: «امروز در جلسه هیئت دولت فرصتی شد تا گزارشی از میراث‌فرهنگی به آقای رئیسی ارائه کنم و او از این گزارش استقبال کرد.»


او افزود: «از آقای خاموشی برای همفکری‌ها و همکاری‌هایی که طی چند ماه گذشته داشتند، تشکر می‌کنم که امروز منجر به انعقاد تفاهم‌نامه روشن و عملی خواهد شد. ان‌شاءالله نگاه‌های مشترکی که در تفاهم‌نامه وجود دارد، بتواند خروجی قابل قبول داشته باشد.» 


 ضرغامی تصریح کرد: «موزه علی‌رغم آنکه احساس می‌شود ایستا و کم‌تحرک است، مظهر دینامیک و پویایی است. موزه حلقه وصل گذشتگان با آیندگان است که اگر درست تبیین و تفسیر شود، منشأ تحرک‌های ماندگار در جامعه خواهد شد و آینده را می‌سازد. امروز در روز اول هفته میراث‌فرهنگی با سازمان اوقاف و امور خیریه کار را شروع کردیم که یک نهاد ملی و مذهبی است.» 


او ادامه داد: «تجربه من در داخل و خارج کشور حاکی از آن است که میراث تمدنی و فرهنگی و ابنیه تاریخی ماندگار و جهانی همه با یک نگاه و تفکر دینی شکل گرفته و ساخته شده است. 


وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: «کلیسا با یک نگاه دینی ساخته شده است و بسیاری از اماکن ماندگار دیگر از جمله تخت جمشید با نگاه دینی و وحدانیت در قبال تفکرهای ماقبل خود ساخته شده است. وقتی آثار اسلامی را در سطح ملی و جهانی بررسی می‌کنیم، می‌بینیم میراث‌فرهنگی در نگاه ارزشمند دینی‌مان یعنی کارنامه تمدنی ما شکل گرفته است. این موضوع نشان می‌دهد که دین و اعتقادها، نقش محوری در میراث‌فرهنگی دارد.» 


 ضرغامی ادامه داد: «آقای خاموشی نگاه عمیق فرهنگی، سازندگی، عمرانی، اجتماعی و اقتصادی دارد و از من انگیزه‌شان برای رونق این حوزه‌ها بیشتر بوده و نگاهشان کاملا کارشناسانه است.» 


او تصریح کرد: «جلسه‌ای با همکاران آقای خاموشی داشتم و زمینه‌های همکاری را بیان کردم. در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به ویژه در حوزه صنایع‌دستی و گردشگری کارهای مشترک زیادی داریم.» 


وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خطاب به مدیران کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌ها و مدیران کل استان‌های سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: «توجه داشته باشید، اگر دو مدیر در استان با یکدیگر خوب همراه باشند و مدیریت داشته‌ها را درست انجام دهند و ظرفیت‌ها را یکی کنند، کاری باقی نمی‌ماند.» 

عاشورا بخش جداناشدنی از فرهنگ شیعه است
هم اکنون بخوانید


او ادامه داد: «بر اساس یک مسئله جزئی نباید مدیران کل استانی وزارت میراث‌فرهنگی، اداره‌های کل اوقاف استان‌ها و سازمان اوقاف و امور خیریه با یکدیگر بحث کنند. مسائل مشترک زیادی داریم که وقت برای مسائل جزئی نیست. باید در بقاع متبرکه برای مردم خدمات خوبی از جمله راه‌اندازی مراکز اقامتی و بازارچه‌های صنایع‌دستی ارائه شود.» 


وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: «این تفاهم‌نامه و زمینه‌های همکاری آن دقیق نوشته شده است. از مدیران استانی تقاضا دارم دقیق مطالعه کنند و برای اجرایی شدن مفاد آن با اداره‌های کل اوقاف استان‌ها و سازمان اوقاف و امور خیریه جلسه مشترکی برگزار کنند.»


 ضرغامی در پایان به معاون میراث‌فرهنگی و آقای خاموشی پیشنهاد داد تا سالیانه جایزه اول به همکاری بین مدیران کل استانی وزارت میراث‌فرهنگی و سازمان اوقاف و امور خیریه اختصاص دهند و کارهایی که انجام دادند، به رسانه‌ها اعلام کنند.


حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی (رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه) در آیین امضای تفاهم‌نامه فی‌مابین وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و سازمان اوقاف و امور خیریه، گفت: «از پیگیری‌های ضرغامی برای امضای این تفاهم‌نامه تشکر می‌کنم، تلاقی فعالیت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه و وزارت میراث‌فرهنگی باید در چند جا مدیریت شود. بسیاری از بقاع متبرکه جنبه میراث‌فرهنگی دارد. در درجه اول می‌توانیم به قریب به ۲هزار بقعه رسیدگی کنیم و بعد تا ۸۷۰۰ مورد پیش برویم.»


او افزود: « مردم علاقه قلبی به بقاع متبرکه دارند. این حوزه تاثیرگذار است و باید مطالبه کنیم.»


خاموشی تصریح کرد: در کاروانسراها و قبرستان‌های تاریخی تلاقی فعالیت با وزارت میراث‌فرهنگی داریم که برای مرمت آن باید سرعت عمل بالایی داشته باشیم.»


رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: «برخی از ابنیه ما میراثی است، امیدواریم با امضای این تفاهم‌نامه مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، رفع شود. تقاضا داریم تا تیم مشترکی برای حل این مشکلات تشکیل شود.»


او ادامه داد: «از امضای این تفاهم‌نامه استقبال می‌کنیم و به قوانین میراث‌فرهنگی اعتماد داریم. در سال‌جاری باید برای حرایم امامزاده ها و بقعه‌ها فکری کنیم.»


خاموشی گفت: «برای تسهیل رفت و آمد هیئت‌های شاخص و نظافت محیط بقاع‌ متبرکه کارهای مختلفی انجام شده است. بیش از ۶۰۰ هیئت شاخص به این اماکن آمدند، میزان استقبال مردم در بقاع متبرکه بی‌نظیر بوده و نشان‌دهنده هویت دینی مردم است.»


رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: «امیدواریم با امضای این تفاهم‌نامه شاهد رونق تمامی بقاع متبرکه باشیم.»

تمرین ارکستر ملی ایران از سر گرفته شد
هم اکنون بخوانید


هر ساله ۳۰ درصد از منابع مالی حداقلی که داریم، صرف حفاظت و مرمت بقاع متبرکه می‌کنیم


سید هادی احمدی روئینی (مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی) در ادامه گفت: «امیدواریم این تفاهم‌نامه آغاز همکاری دو جانبه باشد. به نوعی با سازمان اوقاف و امور خیریه، رسالت مشترکی از میراث مادی و معنوی ایران داریم. ان‌شاءالله این رسالت با کمک دو سکاندار این دو نهاد به طوری‌که هم‌افزایی بیشتری داشته باشد، بتوانیم سهم قابل توجهی از کارهای روی زمین مانده را انجام دهیم.»


او افزود: «سهم مساجد مهم تاریخی و آرامگاه‌ها و بقاع متبرکه ۱۰درصد از فهرست آثار ملی است. هر ساله ۳۰درصد از منابع مالی حداقلی که داریم، صرف حفاظت و مرمت این آثار می‌کنیم، به همین دلیل این منابع اندک موجب شده تا فاصله معناداری بین انتظار مردم و شأن کشورمان وجود داشته باشد.»


احمدی روئینی تصریح کرد: «۳۰درصد دیگر فهرست آثار ملی به نوعی با سازمان اوقاف و امور خیریه مرتبط است.»


مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی گفت: «اکثریت فاخرترین آثار امروز به همت سنت مدیریتی در کشور که وقف بوده، باقیمانده است نه به همت حکومت‌ها. تفاهم‌نامه امروز در حوزه‌های میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به امضا رسیده است.»


او ادامه داد: «دو تفاهم نامه در گذشته امضا شد که متاسفانه بیشترین انتظاری که داشتیم، عملیاتی نشد. امیدواریم با تغییراتی که در تفاهم‌نامه ایجاد شده و آسیب‌شناسی که انجام شده است، در این حوزه‌ها راهگشا باشد.»


تفاهم‌نامه همکاری فی‌مابین وزارت میراث‌فرهنگی و سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای همکاری برای پیشبرد اهداف و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود مشترک به‌منظور حفظ و معرفی میراث‌فرهنگی و فرهنگ غنی اسلامی، شناخت و بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرفین در تولید دانش و ایجاد اشتغال مبتنی بر مأموریت‌های مشترک، همکاری در شناخت و ترویج ظرفیت‌ها و مزایای اقتصادی، اجتماعی فرهنگ غنی وقف در کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرفین برای شناخت، ثبت، حفاظت، صیانت، مرمت، ساماندهی و معرفی تمامی آثار تاریخی منقول و غیر منقول فرهنگی‌تاریخی و طبیعی موقوفه، عام المنفعه و میراث معنوی (ناملموس) کشور در چارچوب قوانین و ضوابط ملی حفاظت از میراث‌فرهنگی و طبیعی، همکاری در ایجاد و توسعه موزه‌ها و نمایشگاه‌های جنبی مبتنی بر آثار و موضوعات تاریخی و فرهنگی ملموس و ناملموس تحت تولیت


سازمان، بهره‌گیری از ظرفیت‌های طرفین در توسعه انواع گردشگری مبتنی بر میراث ملموس و ناملموس تحت تولیت سازمان، توسعه و ترویج صنایع‌دستی و بومی و هنرهای سنتی و آیینی در تمامی مناطق کشور عصر امروز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ به امضا رسید.


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + هفده =

دکمه بازگشت به بالا