حوزه اقیانوس‌ها به اندازه کافی نقشه‌برداری نشده است

رییس سازمان نقشه برداری کشور گفت: شناخت ما از اقیانوس ها ضعیف است و نیاز به هماهنگی بین بخشی وجود دارد که شتاب بیشتری را در این حوزه شاهد باشیم.


به گزارش خبرنگار ایلنا، «علی جاویدانه» رییس سازمان نقشه برداری کشور در پنجمین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس گفت: این همایش مزین به نام خلیج فارس است و برخی از نامها آنقدر کهن هستند که جزو میراث یک کشور محسوب می‌شوند.


او در ادامه گفت: دسترسی به آبهای آزاد موهبتی است که در اختیار همه کشورها نیست و باید طوری برنامه ریزی کنیم که به نحو پایدار از آن استفاده کنیم.


جاویدانه افزود: ۴۰ درصد مردم جهان در فاصله صد کیلومتری متری از دریا و هشتاد درصد ظرفیت تجارت جهانی با دریا انجام می شود و کشورهایی که به دریا دسترسی دارند شش درصد رشد اقتصادی بیشتری را از دیگر کشورها داشته اند. از این رو تاکید بر توسعه اقتصاد دریا محور را در سخنان رییس جمهور مشاهده می‌کنیم.


او در ادامه گفت: سازمان نقشه برداری از دهه شصت در حوزه هیدروگرافی و نقشه برداری دریایی فعالیت دارد. توجه به توسعه دریامحور وجود دارد اما از طرفی از شتاب کافی برخوردار نیست. فاز اول شتاب دهندگی شناخت است. ۷۰ درصد از کره زمین را آبها پوشانده اند اما کمتر از ۱۵ درصد اقیانوس ها به نحو مناسب نقشه برداری شده اند. اگر مقایسه کنیم حوزه اقیانوس ها از سطح مریخ و ماه هم نقشه برداری کمتری دارند و شناخت ما از اقیانوس ها ضعیف است و نیاز به هماهنگی بین بخشی وجود دارد که شتاب بیشتری را در این حوزه شاهد باشیم.

در مشاغل مدیریتی مرتبط، فارغ التحصیلان علوم پزشکی بکار گرفته شوند/ احکام مغایر لغو شود
هم اکنون بخوانید


جاودانه گفت: سازمان نقشه برداری هم در جایگاه دستگاه مرجع تولید نقشه ها از دهه شصت درحوزه هیدروگرافی و تهیه نقشه های دریایی اقدام کرده و بخش عمده ای از آبهای تحت حاکمیت کشور را نقشه برداری کرده است.


او در ادامه گفت: یکی دیگر از فعالیتها پایش مداوم  و مدل سازی تراز دریاست که اهمیت زیادی در توسعه ساحلی و ایمنی دریایی دارد. اخیرا دو ایستگاه جزر و مدسنجی در سواحل مکران مستقر شد که علاوه بر کمک به پایش سطح تراز دریا می تواند به عنوان زیرساختی برای پوشش دهنده سونامی هم مورد استفاده قرار بگیرد.


جاویدانه گفت:سازمان نقشه برداری وظیفه یکسان سازی نام های جغرافیایی را هم برعهده دارد وظیفه داریم نگارش صحیح و مصوب آوانگاری و معادل انگلیسی نامهای جغرافیایی پهنه سرزمینی را تشکیل و منتشر کنیم. با توجه به حساسیت نام خلیج فارس سازمان سعی کرده است وظیفه ملی خودش در زمینه سرویس هایی که منتشر می‌کند صیانت از این نام در همایش ها و گردهمایی های بین المللی انجام دهد.


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 3 =

دکمه بازگشت به بالا