مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با بیان اینکه در طرح ریحان شهر، شهرداری میزبان نیست بلکه مردم و تشکلهای مردمی میزبان هستند، گفت: همه آنچه در مدیریت شهری برای حل مسائل انجام میدهیم، باید از دل مردم و کنشگران برخیزد و ما باید سر جای خود باشیم تا فهم، تسهیلگری و ریلگذاری مسیر به درستی انجام شود.
به گزارش اعتماد نو به نقل از ایلنا، مریم اردبیلی امروز در نخستین رویداد ریحانِ شهر با بیان اینکه در شرایط خاصی هستیم و در فضای پیرامون ما تغییراتی اتفاق افتاده و در حال وقوع است، افزود: اگر این تغییرات را درنظر نگیریم، در همه مسائل حاکمیتی مشکل خواهیم داشت و درک اقتضائات باعث جهش و فهم خواهد شد.
اردبیلی ادامه داد: تعداد کسانی که طرحهای خود را برای فضای شهر ارائه دادند، قابل توجه بود ودر طول شبانه روز طرحها ارسال میشد که بسیار شگفتانگیز است.
وی با اشاره به اینکه وقتی امید به حل مسائل داریم، این گنجینه ای بزرگی است و نشان میدهد، اتفاقات مثبت خواهد افتاد، اظهارکرد: کسانی که طرح ارسال میکردند، خود را در بهبود شرایط سهیم می دانند.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران درباره اقتضائات فضای جدید جامعه گفت: ما در دنیایی زندگی میکنیم که سرشار از پیچیدگیها، تعارضات، تضاد و عدم قطعیتها است. مدلهایی که جهان مدرن برای ما ارائه داد، ساختارهای رسمی را شکل داد تا افراد بنشینند و اعتماد نو به نقل از برنامهریزی کنند. مانند موضوع کرونا که وجوه مختلفی دارد و همه ابعاد جامعه درگیر آن شد.
وی با تاکید بر اینکه مسالههای ما تک بعدی نیست که فقط چند متخصص درخصوص آن نظر دهند، گفت: در حال حاضر مسائل پیچیدگی دارند و ما باید همه را درگیر فهم و حل مساله کنیم.
مشاور شهردار تهران اضافه کرد: ما باید از دریچه چشم تک تک مردم که در جامعه هستند، مسائل را فهم کنیم وگرنه مساله را نمیفهیم. اگر این اتفاق نیفتد، هرکسی مساله ذهنی خود را حل میکند و مساله جامعه حل نمیشود.
اردبیلی با بیان اینکه مدل آکادمی مدرن به ما یاد داد که فوق تخصصهایی هستند که مسائل را حل میکنند، اظهار کرد: اما مسائل پیچیدهای هم وجود دارد که اینگونه حل نمیشوند و نیاز به همه فکری دارد. باید همه متخصصان زبان مشترک هم فهمی پیدا کنند و ما در شرایط فعلی در حال تغییر هستیم و در مرحله اول به نوآوری نیاز داریم.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با اشاره به فرمودههای مقام معظم رهبری در اوایل ماه رمضان گفت: ایشان به لزوم تحول حکمرانی اشاره داشتند.
اردبیلی با بیان اینکه نوآوری در یک مرکز اتفاق نمیافتد، گفت: نوآوری باید یک فرهنگ همهگیر شود. اگر در زمانی ۱۰۰۰ ساعت افراد را آموزش دادیم و اعتماد نو به نقل از برنامهها خوب انجام شد، این مرحله گذشته است و در حال حاضر لزوما آن مدل جواب نخواهد داد و در حال حاضر ما به سمت مدلهای طرح تعاملی دو سویه در حرکت هستیم که در واقع خود مردم باید در وسط میدان باشند و اثر انگشت مردم تهران در طرح دیده شود.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران ادامه داد: ما اغلب در جامعه عادت داشتیم که یک الگوی یکپارچه را برای مسائل پیرامونی به همه استانها و شهرها ابلاغ کنیم که مجموعهها طبق آن اقدام کنند ولی باید اینگونه باشد که نوآوری داشته باشیم و این نوآوری با تنوع و تکثر همراه باشد.
اردبیلی با تاکید بر اینکه باید تکتک پروژههای خردمقیاس را به رسمیت بشناسیم و از آن حراست کنیم، اظهارکرد: ما باید مدلهای متکثر مردمی نوآورانه محله و مساله محور خلق کنیم. مردم خلق میکنند و ما در ریلگذاری کمک میکنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه چند سطح نگاه به خانواده محوری میتواند صورتبندی شود، گفت: نگاه اول این است که ما به خانوادههایی که دارای مشکل هستند، کمک کنیم و سطح بالاتر این است که اگر تغییری در شهر ایجاد میکنیم، تاثیر آن بر خانوادههایی که در آن فضا زندگی میکنند، چیست؟
اردبیلی با اشاره به اینکه نگاه بالاتری وجود دارد که فکر میکنم کیمیای ما برای حل مسائل است، اظهارکرد: ما باید خانواده را به عنوان مهمترین واحد حل مساله بشناسیم و به آن اعتبار ببخشیم.
وی درباره تغییر خانوادهها در طول تاریخ گفت: ما از مدل خانوادههای گسترده به طبقه متوسط شهری، هستهای و خانوادههای کوچکی که الان وجود دارد، تغییر پیدا کردیم. الان ارزشگذاری نمیکنم بلکه تغییری را که اتفاق افتاده مطرح میکنم.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با بیان اینکه تغییرات خانواده پیامدهایی را به دنبال داشت، اضافه کرد: خانواده هستهای در دل آپارتمان در وسط شهر، با همسایه غریب است و به فرزندآوری فکر میکند و برای اداره خانواده تنها است، در حالی که خانواده گسترده، خانوادههای کوچک زیرمجموعه خود را حمایت میکرد. مثلا در خانواده گسترده اگر اتفاقی میافتاد، کسانی بودند که حمایت کنند.
اردبیلی افزود: اکنون خانوادههای هستهای کوچک شدند. آیا تنها راه ما برگرداندن خانوادهها به شکل سنتی است؟ آیا میتوانیم این کار را بکنیم؟ آیا این تنها راه حل ما است؟ یک راه این است که در خانواده آن باور ایجاد شود که افراد میتوانند مسائل را حل کنند و حاکمیت هم ریلگذاری کند که این اتفاق نیاز به میانجی دارد.
مشاور شهردار تهران اظهارکرد: کسانی هستند که دور هم جمع شدند و در کنار هم اقدام به خلق ربط نوآورانه با هدف خیرخواهانه کردند و از این گنج باارزشتر چه موردی وجود دارد.
اردبیلی افزود: اگر کنش محلهای بانوان آغاز شود، ربطهای نوآورانه خلق میشود. این ایدهها باید ثبت شود و ادامه پیدا کند.
وی با تاکید بر اینکه زنان یک ظرفیت بینظیر در جامعه هستند، گفت: اگر مدیریت شهری ظرفیت زنان را برای حل مسائل در نظر نگیرد، امکان ندارد به توفیق کامل دست پیدا کند.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با بیان اینکه آمار زنان خانهدار در کشور ۸۰ درصد و در تهران ۷۰ درصد است، اظهارکرد: زنان در ساختارهای رسمی فرصت بیشتری برای نگاه به پیرامون خود دارند و بیشتر به محیط پیرامون زندگی خود میپردازند. زنان عمده ارتباطات فامیلی و همسایگی را شکل میدهند و ذاتا زنان مربی و بهبود دهنده خانواده در جامعه هستند.
اردبیلی با بیان اینکه اقتضائات همه اجزای خانواده را زنان در نظر میگیرند، افزود: نگاه فعال یک زن کنشگر به محیط پیرامونی باعث کشف و حل مسائل میشود. مشاهده شده است که خانمهای یک محله و مجتمع با دو راهکار وضعیت را بهبود بخشیدند.
او با بیان اینکه ما با این طرح میخواهیم یک امتیاز به مدیریت شهری اضافه کنیم، گفت: دوگانه ما انفعال و فعالیت است. زن فعال در هرجا حضور داشته باشد، سازنده است و زنان قلب تپنده خانواده هستند.
اردبیلی با اشاره به اینکه اگر زنان یک جامعه نوآور باشند، از دل تغییرات جامعه فرصت پیدا میکنند، گفت: به عنوان مثال درست است که در دوران کرونا بسیاری از زنان آسیب دیدند اما زنانی هم داشتیم و داریم که از شکل رابطه افراد خانواده و یا آموزش مدارس در کرونا فرصتهای جدید پیدا کردند.
وی با تاکید براینکه اگر بانوان از دل تغییرات فرصت ها را رصد کنند، میل به تغییر در همه تسری پیدا میکند، اضافه کرد: در خانواده اگر نگاه مادر مثبت باشد، نگاه همه مثبت و اگر نگاه مادر منفی باشد، نگاه همه اعضای خانواده نیر منفی خواهد بود. درواقع ما از بیان مادر خانواده است که میفهمیم اتفاق خوب رخ داده یا اتفاق بد افتاده است.
مشاور شهردارتهران در ادامه مراسم گفت: ریحان شهر در واقع با نگاه به این مقدمههای گفته شده شکل گرفته و ریحان شهر شروع یک فرآیند بزرگ مردمی است.
اردبیلی با بیان اینکه ریحان شهر برای همه شهروندان تهرانی و همه مردم است، اظهارکرد: ریحان شهر سه ضلع دارد که شامل مدیریت شهری، شهروندان و کنشگران مردمی است.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران ادامه داد: فارغ از نتایج طرحها اگر ما بدانیم که مشکل هر محله با چه ایده و تیمی حل میشود، این یک اقدام نوآورانه بزرگ است.
اردبیلی با اشاره به اینکه پس از نشست خبری امور بانوان در روز شنبه طرحهای بسیاری ارسال شد، گفت: در این مدت بانوان بسیاری تماس گرفتند که آیا طرح ریحان شهر ادامه دارد؟ چه زمانی طرحهای خود را ارسال کنیم؟ پرونده طرح ریحان شهر بسته نخواهد شد.
وی با اشاره به یکی از شاخصههای این طرح اظهارکرد: مورد اول این است که هرجایی هرکاری میکنیم، با جلب و ایجاد مشارکت زنان و دختران باشد. این که چه طور میتوانیم انگیزه خودمان را تسری دهیم تا همه خود را جزئی از این کار بدانند، بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران ادامه داد: از شما میخواهیم نقطههای روشنی که در طول مسیر خود خلق کردید را به شکل یک رود در جریان بگذارید تا همه بهرهمند شوند.
اردبیلی با تاکید براینکه طرحهای تکراری ما را به راهحل نمیرساند، گفت: ما باید یک دور ساختارهای ذهنی خود را بشکنیم تا دوباره طرحها و ساختارهای جدید خلق کنیم.
وی با بیان اینکه ما برای ایجاد اوج خلاقیت زنانه، تسهیلگری میکنیم، تا اتفاقی که به دنبال آن هستیم به وقوع بپیوندد، تاکید کرد: تلاش و تمرکز میکنیم تا طرحهای ما در چند ماه پیش رو یک نتیجه عینی خلق کند.
مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با اعلام اینکه داوری طرحها طی ۱۰ روز انجام میشود و نتایج مشخص خواهد شد، گفت: خبر خوب این است که کسانی که طرحهایشان نرسید، حذف نخواهند شد و در رویداد بعدی کمک خواهیم کرد مشکلات آن طرح رفع شود.
اردبیلی ضمن قدردانی از همه کسانی که طرحهای خود را ارسال کردند، گفت: مجموعه این طرح برای ما شگفت انگیز بود. ریحان شهر شروع یک جریان است و ان شاءالله نتایج خوب آن بتواند نتایج اجتماعی بهتری را رقم بزند.
بنا براعلام سایت شهر، وی با تاکید براینکه ما جایزه مالی برای این طرح مقرر نکردهایم و این حد از استقبال نشان از انرژی مثبت بانوان دارد، اظهارکرد: در صورتی که طرحهایی شاخصها را احراز کنند و مطمئن شویم این طرح میتواند در کوچه و محله اثرگذار باشد، حتما حمایت مالی خوبی خواهیم کرد.
انتهای پیام/