استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اُمیکرون برخلاف دیگر سویهها کودکان را هم درگیر میکند، اما میزان مرگ و میر این ویروس کمتر است.
به گزارش اعتماد نو به نقل از اعتماد نو به نقل از ایلنا، «حسین کیوانی»، استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران در اعتماد نو به نقل از برنامه در انتهای الوند که از شبکه دوم سیما پخش شد، گفت: اُمیکرون یکی از انواع ویروس است که به طور طبیعی اتفاق میافتد اما خوشبختانه اگرچه این سویه سرایتپذیری بیشتری دارد اما بیش از همه ویروسهایی که تا امروز بروز کردهاند علائم بالینی را ایجاد نمیکند.
وی ادامه داد: این خصوصیت سبب شده در خیلی از کشورها تعداد مرگ و میر مانند دیگر سویهها نباشد و از خیلی از سویهها همچون دلتا کمتر است؛ البته این سویه بچهها را بیشتر مبتلا میکند و موارد مراجعه کودکان در مواجهه با این بیماری بیشتر است. واکسیناسیون خوبی که انجام شد خیلی موثر بوده و مردم با تزریق دو دوز واکسن، ایمنی خوبی دارند.
استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران توضیح داد: بهترین واکسن اولین واکسن است. اول که واکسن آمده بود تصور میکردند نمیتوان واکسنها جایگزین شود اما بعدا اعلام کردند که واکسنها را میتوان در دوزهای مختلف عوض کرد. برای دوز سوم هر واکسنی که در دسترس بود مردم میتوانند تزریق کنند تا به سیستم ایمنی یادآوری کنیم تا دوباره در برابر این ویروس فعال شود.
کیوانی تاکید کرد: برخی افراد علائم کمی در مواجهه با اُمیکرون دارد. با سویه اُمیکرون بچهها بیشتر درگیر میشوند اما درگیر مرگ نمیشوند.
وی ادامه داد: آنفولانزا در سال قبل به دلیل رعایت مردم بسیار کم بود. امسال انفولانزای فصلی البته کمی بیشتر شده است. ممکن است یک فرد به ویروس کرونا و آنفولانزا همزمان آلوده شود اما خیلی نادر است اما اینکه کسی فکر کند ویروس کرونا و آنفولانزا ترکیب میشود شایعه است و از نظر علمی امکانپذیر نیست.
استاد ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نشانههای اُمیکرون خیلی با سویههای دیگر کرونا فرقی ندارد و بهتر است با توجه به اینکه در پاندمی کرونا هستیم کوچکترین علائم را اُمیکرون یا دلتا بدانیم. ۵تا ۱۰ روز برای قرنطینه کافی است و موارد ارجاع به بیمارستانها را کاهش دهیم.
به گفته وی، تا امروز مراجعات کمتر از حدی است که توقع میرفت و به نظر میرسد سویه اُمیکرون کم خطر است.
کیوانی اظهار کرد: سویههای خطرناک با سرعت انتشار بیشتر به وجود میآید و ممکن است جهشهای جدید، سویههای جدید با قدرت کمتر و سرعت انتشار بیشتر به وجود میآید. اُمیکرون یا سویههای بعدی مانند دیگر سویههای کرونا ویروس شوند.
وی توضیح داد: شرکت برکت اُمیکرون را برای اولین بار در ایران شناسایی کردند و واکسیناسیون قبلی میتواند ما را در برابر این ویروس حفاظت کنند از این رو دوز سوم میتواند به حفاظت مردم در برابر اُمیکرون کمک کند. برخی تصور میکند توطئهای در کار است به مخالفان واکسن توصیه میکنم از واکسن تولید داخل تزریق کنیم.
انتهای پیام/