احتمالا تا بهمن وارد پیک ششم کرونا می‌شویم/ نگران گروه سنی زیر ۱۲ سال هستیم/ ۹ میلیون نفر هنوز واکسن نزده‌اند

دبیر انجمن علمی بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: احتمالا تا بهمن ماه وارد پیک بعدی کرونا یعنی پیک ششم خواهیم شد.


«آمیتیس رمضانی» دبیر انجمن علمی بیماری‌های عفونی و گرمسیری و مدیر گروه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران در ارتباط با خطر امیکرون به پایگاه خبری اعتماد نو به نقل از ایلنا گفت: به نظر می‌رسد تا دو سه هفته دیگر، رشد بسیار بالایی در این بیماری خواهیم داشت. احتمالا تا بهمن ماه وارد پیک بعدی کرونا یعنی پیک ششم خواهیم شد.


او افزود: اما اگر مردم خوب همکاری کنند، یعنی دز بوستر را تزریق کنند و کسانی که یک دوز واکسن را گرفته اند، واکسیناسیونشان را تکمیل کنند، انتظار داریم پیک به وجود آمده از امیکرون، چندان از نظر مرگ و میر بالا نباشد. درست است که این بیماری از نظر شدت خفیف‌تر از دلتاست، به این دلیل که ریه را کم‌تر درگیر می‌کند و این یک نکته مثبت است، اما نکاتی منفی هم از این نظر که آنتی بادی‌ها قدرت‌شان دربرابر این ویروس کم شده است، وجود دارد. 


رمضانی گفت: به این دلیل که این ویروس بسیار مسری است، تعداد زیادی از افراد ناگهان آلوده می‌شوند و احتمال اینکه موارد بستری و آی سی یو بالا برود وجود دارد. اما به نظر می‌رسد اگر قبل از اینکه وارد این پیک شویم افراد واکسیناسیونشان را انجام دهند و در مکان‌های بسته حضور نداشته باشند، باعث می‌شود اگر به پیک هم وارد شویم با شدت مرگ و میر بسیار کمتری از پیک دلتا مواجه شویم. 


رمضانی گفت: البته نمی‌توان به صورت قطعی اظهارنظر کرد، زیرا کرونا هیچ وقت قابل پیش بینی نبوده است اما باتوجه به گزارش‌ها از وضعیت دیگر کشورها، تعداد مبتلایان هر دو یا سه روز دو برابر می‌شود اما میزان بستری‌ها چهار تا پنج روز یکبار دو برابر می‌شود. بنابراین میزان بستری‌ها بالا می‌رود. 


دبیر انجمن بیماری‌های عفونی و گرمسیری ایران گفت: افرادی که واکسینه نشده اند قطعا به میزان بالایی دچار بیماری می‌شوند. به هرحال شانس بستری شدن افراد نسبت به دلتا کمتر است. اگرچه به این دلیل که این بیماری بسیار مسری است و احتمال عفونت مجدد در آن زیاد است، موارد بدحال بیشتر خواهد بود، اما موارد قطعا کم‌تر از دلتا خواهد بود. 

رئیس سازمان غذا و دارو «متفورمین» را پرمصرف‌ترین داروی کشور معرفی کرد
هم اکنون بخوانید


رمضانی گفت: به نظر نمی‌رسد ژنتیک و قومیت در تغییر رفتار این ویروس تاثیر داشته باشد، اینکه تظاهرات این بیماری در آفریقا نسبت به انگلستان فرق دارد، بیشتر به این برمی‌گردد که گروهی که واکسن زده‌اند در آفریقای جنوبی با انگلستان متفاوت است. در آفریقای جنوبی همه افراد مسن واکسینه‌ شده‌اند بنابراین بیشتر موارد بیماری در افراد جوان دیده می‌شود. اما در کشوری مانند انگلیس که همه گروه‌ها واکسن دریافت کرده اند، الگوی تظاهرات بیماری متفاوت از آفریقای جنوبی است.


او افزود: بیش از همه نگران گروه زیر ۱۲ سال هستیم که واکسینه نیستند، در کنار خانواده‌هایشان هستند و در نتیجه اگر مبتلا شوند، انتقال خانگی امیکرون حداقل سه برابر بیشتر از دلتاست. بنابراین کودکانی که در داخل خانه واکسینه نباشند، شانس ابتلای بقیه را بالا می‌برند. بهتر است مدارسی که حضوری هستند، حداقل برای مدتی تا زمانی که به ثبات برسیم، بسته باشند که این شرایط باعث نشود که کودکان زیر ۱۲ سال به این خاطر دچار مشکل شوند، زیرا این بیماری هم برای خودشان ریسک دارد و هم ابتلای مجدد سایر افراد خانواده را نیز افزایش می‌دهند. 


رمضانی گفت: به این دلیل که تقریبا می‌توان گفت همه جامعه ما واکسینه هستند و اینگونه نیست که فقط بالای شصت سال یا پنجاه سال واکسینه شده باشند، بنابراین بیشترین گروهی که وضعیت‌شان نگران کننده خواهد بود، افراد زیر ۱۲ سال و از طرفی ۹ میلیون نفری هستند که واکسن نزده اند. این دو گروه نه فقط خودشان لطمه می‌بینند بلکه بقیه افراد جامعه را نیز در معرض عفونت مجدد قرار می‌دهند. 

اوضاع مازوت‌سوزی در نیروگاه‌های تهران
هم اکنون بخوانید


او در ارتباط با برخی اخبار مبنی بر اثربخشی ضعیف سینوفارم در مقابل سویه امیکرون گفت: بدن انسان دو گونه سیستم ایمنی دارد، یکی سیستم ایمنی «هومورال» است که شامل آنتی بادی‌ها می‌شود و دیگری سیستم ایمنی سلولی است و سیستم ایمنی سلولی افراد هنوز در مقابل امیکرون فعال است و خوب جواب می‌دهد. سینوفارم از جمله واکسن‌هایی است که سیستم ایمنی سلولی را به خوبی فعال می‌کند. ممکن است آنتی بادی بسیار بالایی نداشته باشد، اما پاسخش روی سیستم ایمنی سلولی خوب است و این می‌تواند امیکرون را خنثی کند. 


رمضانی در ارتباط با مهم‌ترین اقداماتی که باید از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا برای کنترل سویه امیکرون صورت بگیرد، گفت: مدارسی که باز هستند باید برای مدتی بسته و غیرحضوری شوند و از طرفی دوباره برخی از محدودیت‌ها باید برگردد، زیرا باتوجه به واکسینه نشدن افراد زیر ۱۲ سال نگران آن‌ها هستیم. نمی‌گویم همه به دورکاری برگردند اما باید جلوی مراسم‌ها و تجمعات بزرگ گرفته شود. کار خوبی که انجام شد این بود که افراد بالای ۱۸ سال گفته شد می‌توانند بعد از سه ماه از دز دوم، دوز بوستر بزنند که می‌تواند بسیار موثر باشد. 


مدیر گروه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران در ارتباط با کیت تشخیص امیکرون که از سوی این موسسه طراحی و تولید شده است، گفت: این کیت برای این است که اگر فردی پی سی آر مثبت داشت، تشخیص داده شود کرونای او مربوط به امیکرون است یا خیر. با کیت تشخیص انستیتو پاستور می‌توان چیزی در حدود ۹۵ درصد تشخیص داد که فرد به امیکرون مبتلاست یا خیر. البته نمی‌توان به صورت صددرصد تشخیص داد و برای چنین درصدی نیاز به توالی‌یابی است. فعلا حداقل چهار هزار عدد از این کیت در شبکه آزمایشگاهی توزیع شده است و در هفته آینده نیز مقادیر دیگری توزیع خواهد شد.


انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − سه =

دکمه بازگشت به بالا