افتتاح ۳۲۱ کیلومتر بزرگراه در ۱۷ استان

به گزارش ایسنا، خیراله خادمی در مراسم افتتاح سراسری طرح‌های جاده‌ای و دریانوردی وزارت راه و شهرسازی که با حضور رییس جمهور و وزیر راه و شهرسازی انجام شد، با اشاره به اینکه امروز در ۱۷ استان مراسم افتتاحیه بزرگراه در حال انجام است، اظهار کرد:  در حال حاضر کارآمدترین و موثرترین شبکه حمل‌ونقل کشور، شبکه جاده‌ای است و حدود ۹۰ درصد از جابجایی بار و مسافر کشور در این شبکه انجام می‌شود.

وی ادامه داد: علی رغم ضرورتی که برای انتقال جابه‌جایی بار و مسافر از مد جاده‌ای به مد حمل‌ونقل ریلی وجود دارد،   اما در حال حاضر با توجه به میزان استفاده از جاده‌ها، نگهداشت، توسعه و ایمنی شبکه گسترده بزرگراهی و جاده‌ای کشور یک ضرورت است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور با اشاره به گستردگی شبکه حمل‌ونقل زمینی در کشور گفت: در حال حاضر در این شبکه گسترده حدود ۲۲۰ هزار کیلومتر جاده  وجود دارد که حدود ۳۵ هزار کیلومتر از آن شریانی است و ۲۵ هزار کیلومتر از این ۳۵ هزار کیلومتر ترانزیتی است. ۷۵ درصد از جابجایی بار کشور در این مسیرها انجام می‌شود. اولویت ما این است که این ۳۵ هزار کیلومتر را از طریق احداث باند دوم به بزرگراه یا آزادراه تبدیل کنیم.

وی افزود: طول شبکه بزرگراهی کشور هم اکنون نزدیک به حدود ۲۰ هزار کیلومتر است و ۶ هزار کیلومتر بزرگ راه نیز  در حال احداث قرار دارد. با احتساب ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر آزادراه موجود در کشور، نیاز است حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر دیگر بزرگراه احداث شود. با راندمان فعلی که احداث حدود ۷۵۰ تا هزار کیلومتر بزرگراه در سال است، ۱۲ تا ۱۳ سال طول می کشد که شبکه شریانی کشور  به بزرگراه تبدیل شود.

چرا بانک مرکزی سهمیه ارز مسافرتی را ۲ برابر کرد؟
هم اکنون بخوانید

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: از سال ۹۲ تا کنون طول شبکه بزرگراهی از ۱۲ هزار و ۵۰۰  کیلومتربه حدود ۲۰ هزار کیلومتر رسیده است که رشد حدود ۱.۶ برابری را نمایان می‌کند و نشان از توجه به توسعه این شبکه در دولت دارد.

مدیر عامل شرکت ساخت و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور خطاب به روحانی گفت: امروز با دستور جنابعالی در این مراسم از ۳۲۱ کیلومتر مسیر بزرگراه در قالب ۲۶ پروژه در ۱۷ استان با ارزش به روز شده  ۳ هزار میلیارد تومان بهره‌برداری می‌شود  که بیشترین طول افتتاح در استان و سیستان و بلوچستان با طول ۴۳ کیلومتر قرار دارد.

وی ادامه داد: استان‌هایی که امروز در آن‌ها بزرگراه مورد بهره برداری قرار می‌گیرد شامل آذربایجان غربی، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان‌های جنوبی، شمالی و رضوی، خوزستان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، گلستان گیلان. لرستان، مرکزی، هرمزگان و یزد می‌شود.

خادمی در این مراسم در استان مرکزی و در بزرگراه غربی شهر صنعتی ساوه که در مسیر کریدور مرکزی شمال به جنوب کشور قرار دارد، مستقر بود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + هفت =

دکمه بازگشت به بالا