آغاز انتخابات سراسری در اتیوپی

به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، این اولین انتخابات پارلمانی در اتیوپی از زمان روی کار آمدن آبی احمد، نخست وزیر این کشور و ششمین انتخابات سراسری از زمان تصویب قانون اساسی ملی این کشور در سال ۱۹۹۴ است.

در این انتخابات ۳۶ میلیون رأی دهنده واجد شرایط، ۵۴۷ نماینده پارلمان و ۱۱۲ عضو فدرال  نیز اعضای شوراهای محلی را تعیین می‌کنند و ۴۷ حزب سیاسی و چندین نامزد مستقل برای کرسی های پارلمان فدرال و شوراهای محلی اتیوپی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

پارلمان اتیوپی از دو اتاق تشکیل شده است یکی مجمع نمایندگان مردم (اتاق اول) و دیگری فدرال (اتاق دوم) که شامل نمایندگانی از همه طیف‌ها در اتیوپی است.

این انتخابات در بحبوحه چالش‌های سیاسی و امنیتی که اتیوپی در سطح داخلی، منطقه ای و بین المللی شاهد آن است و تنش ها و اختلافات داخلی در برخی مناطق مثل تیگرای، برگزار می‌شود.

علاوه بر تنش‌های داخلی اتیوپی با بحران‌های خارجی که مهمترین آنها اختلافات مرزی با سودان و پرونده سد النهضه است دست و پنجه نرم می‌کند.

اتیوپی از نظر جمعیت دومین کشور بزرگ آفریقا است و این مساله اهمیت ویژه‌ای به انتخابات این کشور به خصوص در منطقه شاخ آفریقا که شاهد وضعیت آشفته و ضعف در زمینه دموکراسی است می‌دهد.

همزمان هیات ناظران برای نظارت بر ششمین دوره انتخابات سراسری وارد آدیس آبابا شده است.

از سوی دیگر برخی احزاب مخالف این انتخابات را تحریم کرده‌اند.

علاوه بر این انتخابات در برخی مناطق از جمله در منطقه تیگرای که سال گذشته صحنه نبرد خونین شورشیان با نیروهای دولتی بود، فعلا برگزار نمی‌گردد.

در صورت ارائه تضمین‌های قطعی، حفظ برجام ممکن خواهد بود
هم اکنون بخوانید

انتخابات سراسری اتیوپی تاکنون دو مرتبه یکبار به دلیل شیوع کرونا و بار دوم جهت دادن فرصت بیشتر به کمیته انتخابات به تعویق افتاد اما احمد از واجدان شرایط خواست در “روز تاریخی ۲۱ ژوئن” حضور گسترده داشته باشند.

پیشتر دبیرکل سازمان ملل از مقامات و رهبران اتیوپی خواست، آزادی در انتخابات را فراهم کنند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − سه =

دکمه بازگشت به بالا