۱۴ نکته برای تغذیه مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا

 به گزارش ایسنا و بنابر اعلام وزارت بهداشت، نکات زیر، ۱۴ توصیه تغذیه‌ای برای دوران نقاهت کووید۱۹ است که با رعایت آنها می‌توان آثار بیماری بر بدن را کاهش داد:

_ تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و …و آب سبزی های تازه طبیعی مانند آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و …چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ. مایعات باید به میزان حداقل ۸ لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات مجاری هوایی استفاده شود.

_ مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، جو، بلغور، جو دوسر و … و آش های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و …

_ مصرف روزانه میوه و سبزی تازه ( کاهو، کلم، سبزی خوردن و …) یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی‌های لازم

_ استفاده از مقادیر زیاد منابع غذایی ویتامین A( که سبب حفاظ یکپارچگی مخاط تنفسی می‌شود) مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوه ها و سبزی‌های زرد و نارنجی و قرمز و سبز و بنفش همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای، برگ های تیره رنگ کاهو، اسفناج، مرکبات، کلم و … 

_ استفاده از منابع غذایی ویتامین C (به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن (مانند مرکبات و سبزیجات، آب تازه میوه‌ها و سبزی‌ها، آب نارنج یا لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می‌شوند).

_ استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم (که تقویت کننده سیستم ایمنی هستند مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز دانه ها مانند بادام، گردو، پسته، فندق و …) و خشاکبار حداقل دو وعده در روز

برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارمندان یک ضرورت محسوب می‌شود
هم اکنون بخوانید

_ استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته‌ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار در وعده های غذایی روزانه

_ استفاده از روغن های گیاهی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا

_ استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه

_ استفاده از زردچوبه در تهیه غذا، به علت خاصیت ضد التهاب آن 

_ افزودن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها، به منظور تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن

_ استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد

_ افزودن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری و تخمیر شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست 

_ مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی‌های مورد نیاز

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − 4 =

دکمه بازگشت به بالا