برای واکسیناسیون کرونا، پرونده الکترونیک سلامت تشکیل دهید

به گزارش ایسنا، دکتر جعفر صادق تبریزی گفت: گام پنجم بسیج ملی کووید ۱۹ در کشور به زودی آغاز می شود و در این گام واکسیناسیون عمومی افراد به تدریج با اولویت گروه های پرخطر انجام خواهد شد.

وی افزود: در گام چهارم بسیج ملی کووید۱۹ که به نام شهید والامقام سردار سلیمانی مزین شد از اول آذر ۹۹ با همکاری سازمان بسیج مستضعفین و مشارکت بین بخشی نهادهایی همچون هلال احمر  آغاز شد،   ۶۸ هزار و ۷۴۷ تیم با بیش از ۲۳۰ هزار عضو مشارکت جدی داشتند.  

وی افزود: غربالگری ۴ میلیون و ۲۸۰ هزار نفر افراد در معرض تماس با فرد تست مثبت در این طرح انجام شد که برای ۵۰ درصد از آنها تست سریع کووید ۱۹ انجام گرفت.  

وی ادامه داد: حدود ۳۱۵ هزار نفر که مشمول قرنطینه معکوس بودند و نباید از منزل بیرون می آمدند توسط تیم های مراقبت در منزل به آنها مراجعه و ویزیت در منزل و مراقبت از آنها انجام و برای بیش از ۵۳ درصد از آنها تست تشخیصی سریع انجام شد.

رییس مرکز مدیریت شبکه گفت: در گام چهارم تیم های نظارتی ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار بازدید مشترک با هلال احمر و بسیج انجام دادند که منجر به  ۶۱۸هزار و ۷۰۰ اخطار و بیش از ۳۸ هزار مورد پلمپ شد.  

تبریزی تصریح کرد: تیم های حمایتی که توسط عزیزان بسیج مدیریت می شود نیز بیش از یک و نیم میلیون خانوار آسیب دیده از کرونا را حمایت های معیشتی و فرهنگی کردند.

وی افزود: گام چهارم بسیج ملی کووید ۱۹ که با همکاری بسیج مستضعفین و هلال احمر و سایر نهادها انجام شد از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است و به دنبال آن طرح تشدید نظارت ها  و مراقبت ها نیز از ۱۸ اسفند ۹۹ تا ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ انجام شد.

کدام کشورها شنبه تعطیل هستند؟
هم اکنون بخوانید

تبریزی بیان داشت: با پایان یافتن گام چهارم،   گام پنجم بسیج ملی کووید ۱۹ مبتنی بر بیماری یابی، رهگیری و واکسیناسیون عمومی با هدف کلی مدیریت و کنترل اپیدمی کرونا از طریق بیماری یابی فعال و رهگیری حداکثری افراد در معرض تماس نزدیک و واکسیناسیون عمومی کووید-۱۹ از شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ شروع می شود.

وی افزود: این گام ۶ راهبرد اساسی دارد که توسط دانشگاه های علوم پزشکی کشور با مشارکت بسیج و هلال احمر و بقیه سازمان ها و داوطلبان و سفیران و رابطین سلامت در اعتماد نو به نقل از برنامه هر خانه یک پایگاه سلامت انجام می شود.  

وی خاطرنشان کرد: این ۶ راهبرد عبارتند از بیماری یابی فعال، شناسایی افراد در تماس نزدیک با بیماران و رهگیری هوشمند آنها با روش های مختلف که از فناوری های هوشمند برای شناسایی سریع افراد استفاده می شود.

رییس مرکز مدیریت شبکه گفت: راهبرد دوم واکسیناسیون عمومی کووید۱۹ بر اساس سند ملی وکسیناسیون است که به تدریج میزان واکسیناسیون را افزایش می دهیم تا جمعیت هدف را در زمان پیش بینی شده واکسینه کنیم.

وی افزود: برای این منظور همه افراد باید پرونده الکترونیک سلامت داشته باشند و کسانی که ندارند تا پایان اردیبهشت ماه به نزدیکترین خانه بهداشت در روستاها و پایگاه سلامت در شهرها مراجعه کنند و این پرونده را تشکیل دهند.

تبریزی ادامه داد: در راهبرد سوم آموزش همگانی با هدف تغییر رفتار انجام خواهد شد و با استفاده از توان همگانی از جمله سازمان بسیج، رسانه ها به ویژه صدا و سیما باید بتوانیم آموزش مناسبی در ارتباط با جداسازی، تهویه مناسب و واکسیناسیون عمومی را داشته باشیم. علاوه بر این باید آموزش سبک زندگی در شرایط کرونا، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک را آموزش دهیم. همچنین از مردم می خواهیم استفاده از درگاه salamat.gov.ir  و سامانه مشاوره ای ۴۰۳۰ را مد نظر قرار دهند.

پسماندهای عفونی همچنان وبال گردن شهرداری اراک
هم اکنون بخوانید

رییس مرکز مدیریت شبکه گفت: در راهبرد چهارم حفاطت و حمایت از گروه های آسیب پذیر به ویژه سالمندان پرخطر، مادران باردار، بیماران زمینه ای که نیازمند مراقبت های ویژه هستند. مد نظر قرار می گیرد.

وی افزود: در راهبرد پنجم تقویت درمان سرپایی با هدف کاهش موارد بستری و مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستان ها انجام می گیرد. به دلیل خریدهای نوروزی و سفرها و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی با شیوع مجدد و خیز چهارم کرونا در کشور مواجه هستیم و بیمارستان ها با مراجعه بالای مردم مواجهند که این راهبرد موجب کاهش مراجعات به بیمارستانها خواهد شد.  

وی ادامه داد: لذا برای موارد سرپایی از مردم می خواهیم به مراکز جامع خدمات سلامت منتخب کووید ۱۹ مراجعه کنند که بیش از ۱۲۰۰ مرکز هستند و در مسیریاب های بلد و نشان آدرس آنها وجود دارد. مردم عزیز ما نشانی این مراکز را از سامانه ۴۰۳۰ نیز می توانند دریافت کنند.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی راهبرد ششم از گام پنجم بسیج ملی مقابله با کووید ۱۹ را  نظارت بر پروتکل های بهداشتی و اعمال قانون دانست و گفت: در این راهبرد مردم خودشان باید نظارت مردمی انجام دهند و بر اساس گزارش آنها مداخلات انجام می گیرد. تشدید نظارت ها توسط وزارت بهداشت با مشارکت بسیج و هلال احمر هم انجام می شود. نظارت ها بر سفرهای خارجی و مرزها باید افزایش یابد. مسئولیت پذیری و نظارت سایر دستگاه ها در حیطه وظایف خودشان هم باید انجام شود.  

تبریزی در پایان گفت: امیدواریم که گام پنجم را با کمترین آسیب پشت سر بگذاریم تا ایمنی جمعی با واکسیناسیون عمومی افزایش و شدت ابتلا و مرگها کاهش یابد تا جامعه بتدریج به شرایط قبل از کووید ۱۹ برگردد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 12 =

دکمه بازگشت به بالا