به گزارش ایسنا، علیاصغر مونسان در حاشیه نوزدهمین گفتوگوی هفته وزارت آموزش و پرورش درباره پیشنهاد تعطیلات زمستانه مدارس، گفت: موضوع تعطیلات زمستانه پیچیده مطرح شده بود و منظور تعطیلی فراگیر بود که گرفتاریهایی داشت و متوقف ماند. از دو سال قبل با وزارت آموزش و پرورش صحبتهایی داشتیم و موافقتهای ضمنی هم گرفتیم اما هر بار جلو رفتیم به دلایلی نهایی نشد. اکنون پیشنهاد ما چهار تا پنج روز تعطیلی مدارس در نیمه دوم سال است که به علاوه پنجشنبه و جمعه، یک هفته تعطیلی است و مواهب زیادی دارد و گردش مالی خوبی ایجاد میکند. از آن سو باعث نشاط فراوان برای دانشآموزان و خانوادهها خواهد شد.
امیدواری برای تصویب طرح تعطیلات زمستانی تا پایان دولت دوازدهم
او افزود: معمولا هرساله به علت آلودگی هوا تعطیلی چندروزهای برای مدارس اتفاق میافتد و ما در تلاشیم این تعطیلات را اعتماد نو به نقل از برنامهریزی و تجمیع کنیم که مواهبی از آن به دست بیاید. این اقدام به صنعت گردشگری کمک میکند و به نظر میرسد اقدام خوبی است و تماما برای کشور سود است و اشکال جدی برای آموزش و پرورش هم نخواهد داشت. درخواست کردم روی آن کار کنیم، قطعا دستاوردهای خوبی دارد و به کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ کمک میکند و میزان تصادفات جادهای را کاهش میدهد، زیرا اکنون تمرکز روی تعطیلات نوروز است، اما وقتی دو تعطیلی داشته باشیم بار مسافرتها تقسیم میشود. امید است تا قبل از پایان دولت این طرح را نهایی و تصویب کنیم که اقدام خوبی است.
از اظهارات ضد و نقیض درباره سفرهای نوروزی متاسفم!
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس با اشاره به سفرهای نوروزی و برخی اظهارات پراکندهای که درباره آن مطرح میشود، گفت: من هم از این اظهارات پراکنده و ضد و نقیض متاسفم. محور کار ما تصمیمات ستاد ملی کرونا بوده و خواهد بود و هر طور ستاد تصمیم بگیرد محور عملکرد ماست. آنچه ما تا کنون گفتهایم دقیقا آن چیزی بوده که در کمیته امنیتی اجتماعی ستاد ملی کرونا و یا خود ستاد ملی کرونا به تصویب رسیده است. اینکه بعد از آن جلسات حرفهای دیگری بیان میشود مطلوب نیست.
مونسان افزود: برای اجرای آنچه ستاد ملی تصمیم بگیرد آمادگی داریم. تصمیمات جلسه قبلی و روز گذشته ستاد ملی این است که سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است. از قبل هم بود و ما هم دائم این را گفتهایم و به همین دلیل از عموم مردم خوبمان درخواست عاجزانه داشتیم که این مدت پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند تا در ایام نوروز همه شهرها از حالت قر مز و نارنجی خارج شده باشند و اماکن سفر مهیا شود.
او با بیان اینکه صحبت از سه دسته سفر مطرح بوده است، گفت: دسته اول سفرهای اعتماد نو به نقل از برنامهریزیشده است. همکاران ما در وزارت بهداشت تایید میکردند که درباره سفرهای اعتماد نو به نقل از برنامهریزیشده و مدیریتشده که در قالب تورها انجام میشود و از نقطه مبدا تا اقامت و مقصد و برگشت به مبدا کاملا تحت پروتکلهای بهداشتی است، دغدغهای ندارند. تا کنون هم گزارشی مبنی بر کرونا در هتلها نداشتیم که نشاندهنده اقدام خوب بخش گردشگری کشور بوده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: نوع دوم اقامت در مراکز گردشگری با خودروهای شخصی بود. وزارت بهداشت روی این هم دغدغهای نداشت. اما نوع سوم سفرهای بدون اعتماد نو به نقل از برنامه و غیرمدیریتشده است که آمادگی داشتیم هر سختگیریای روی آن اعمال شود، زیرا چیزی هم عاید بخش گردشگری کشور نمیکند. این توافقی بوده که انجام شده، اما باز هم هرچه ستاد ملی تصمیم بگیرد ما آمادگی انجام آن را داریم.
مونسان با تاکید بر اینکه کمک بخش گردشگری به حوزه بهداشت و درمان کمک بسیار خوبی بوده است، اظهار کرد: زمانی که وزرات بهداشت درخواست نقاهتگاه داشت، بلافاصله در اختیار قرار دادیم و جزء اولین بخشهایی بودیم که دستورالعملها را تدوین و ابلاغ کردیم و اکنون هم باز بودن هتلها تحت پروتکلهای بهداشتی به مهار کرونا کمک خوبی کرده است.
او افزود: با این حال اگر وزارت بهداشت فکر میکند بخش گردشگری شاید به شیوع بیماری دامن بزند این آمادگی را داریم کلا بخش گردشگری را تعطیل کنیم. به عبارت دیگر این آمادگی را داریم که اگر وزارت بهداشت فکر میکند این اقدام به مهار کرونا کمک میکند همین فردا ابلاغ کنیم کل هتلها در ایام نوروز تعطیل شوند. هرچند من تصور نمیکنم که این کار کمککننده باشد، چون هتلهای ما کمک کردهاند و وزیر بهداشت هم چند مرتبه تقدیر کرده است. بالاخره سفرهای تجاری و اداری وجود دارد و اگر هتلها نبودند اوضاع بدتر میشد. هتلهای ما به مهار کرونا خیلی کمک کردهاند. با این حال موضوع جان مردم در اولویت است و آنچه ستاد تصیم بگیرد همان را دقیقا اجرا خواهیم کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره نظارت بر تبلیغات آژانسهای مسافرتی برای تورهای خارجی هم گفت که خب آنها بر اساس تصمیمات ستاد ملی دارند این کار انجام میدهند و در جلسه قبل ستاد ملی تصمیم گرفته شد که نوع یک و دو مشکلی ندارد.
بازدید دانشآموزان از موزهها را دستورالعمل کنید
مونسان در ادامه نشست مشترک با وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه موضوعات فراوان و مشترکی میان دو وزارتخانه وجود دارد و هر دو میتوانند به همدیگر کمک کنند تا ماموریتهایشان را به نحو بهتری انجام دهند، گفت: حجم موضوعات بیشتر از آن چیزی بود که تصور می کردیم.
او یادآور شد: میراث فرهنگی دستاورد انسانها و افرادی است که در طول تاریخ این افتخارات را برای کشور آفریدند. انسانها تربیتیافته مراکز آموزشی و تربیتی کشور در طول تاریخ بودهاند. وزارت آموزش و پرورش به عنوان یک وزارتخانه بنیادین هم در تولید دانش و هم تربیت انسانها همواره نقش ایفا کرده است. بنابراین امروز هم درحال پاسداشت و حفاظت از دستاوردهای آموزش و پرورش و انسانهایی هستیم که در طول تاریخ به کشور کمک کردهاند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه در بخش میراث فرهنگی موزهها را داریم که در همه جای دنیا یکی از مراکز مهم بازدید دانشآموزان به شمار میروند، زیرا موزهها روایتگر تاریخ کشورها هستند و دستاوردهای کشورها را به دانشآموزان نمایش میدهند، گفت: این مهم باعث ایجاد عِرق و هویت ملی میشود و میتوانیم در این بخش در خدمت وزارت آموزش و پرورش باشیم. گروههای دانشآموزی بازدیدهایی از موزهها دارند اما به نظر بنده این حجم میتواند خیلی بیشتر باشد. از وزیر آموزش و پرورش خواستم این بازدیدها به شکل دستورالعمل یا ابلاغیه باشد که دانشآموزان در سال حتما باید چندمرتبه از موزهها بازدید داشته باشند.
مونسان افزود: همچنین در این نشست مدیران کل آموزش و پرورش پیشنهاد ایجاد موزههای علوم و فنون را داشتند که موضوع خوب و درستی است و همه جای دنیا هم وجود دارد. این موزهها روایتگر تاریخ علوم و فنون در کشورها هستند و هم در قالب کارگاههای آموزشی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند. یکی از موضوعاتی که حتما مورد حمایت ما هم هست و میتوانیم به صورت مشترک روی آن اعتماد نو به نقل از برنامهریزی کنیم راهاندازی همین موزهها است.
او با بیان اینکه موضوع مشترک دیگر کمک به تربیت نیروی انسانی مورد نیاز به ویژه در بخشهای حرفهای و مرمت بناهای تاریخی است، گفت: در این بخش عمدتا نیروهای ما کارشناسی ارشد به بالا و یا استادکارانی هستند که تجربی کار میکنند. هنرستانها میتوانند به تربیت نیروی انسانی مورد نیاز ما در بخشهای ذیل کارشناسی بپردازند و جایگزین نیروهای تجربی شوند که سنی از آنها گذشته و نگرانی ما را در پی دارد. باید بتوانیم برای آینده نیرو تربیت کنیم.
هنرستان صنایع دستی راه بیاندازید
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: میتوانیم هنرستانهایی در این زمینه داشته باشیم. یکی دیگر از موضوعات مشترک ما هنرستانهای صنایع دستی هستند که بسیار برای ما حائز اهمیت هستند و آموزش و پرورش میتواند به تربیت نیروی ماهر در این بخش کمک کند. این هنرستانها میتواند به اشتغال کشور کمک کنند و مزیتهای فراوانی دارد و بازار خوبی هم خواهد داشت.
مدارسِ تاریخیِ غیرفعال را اقامتگاه کنید
مونسان با بیان اینکه البته ما آموزشهای مقطعی در وزاتخانهمان داریم اما خوب است که این کار به صورت اعتماد نو به نقل از برنامهریزیشده توسط وزارت آموزش و پرورش انجام شود، گفت: در بخش گردشگری هم اماکن زیادی در اختیار وزارت آموزش و پرورش است که برخی اماکن و مدارس تاریخی هستند و هم میتوانند به صورت موزه به بخش گردشگری کمک کنند و هم میتوانند اقامتگاههایی باشند بهویژه در مراکزی که ما کمبود داریم. مدارسی هستند که شاید فعال نباشند اما میتوانند به مراکز اقامتی خوبی تبدیل شوند.
او به تامین نیروی انسانی مورد نیاز در بخش گردشگری اشاره کرد و افزود: در این بخش نیاز به آموزش داریم. هنر صنعت گردشگری در کشور ما جوان است و نیاز به نیروی آموزشدیده بیشتری داریم. قرار شد همه موضوعات مشترک با وزارت آموزش و پرورش به صورت یک تفاهمنامه مشترک میان دو وزارتخانه عملیاتی و برای اجرا ابلاغ شود.
بازدید از اماکن میراثی برای دانشآموزان رایگان است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره تسهیلات بازدید دانشآموزان از موزهها گفت: برای همه گروههای دانشآموزی هم تخفیف داریم و هم بازدیدهای رایگان و از این حیث هیج مشکلی نیست و امکانات ما در اختیار این گروههاست و این امکان فراهم است. مگر هزینه حمل و نقل و غیره وجود داشته باشد وگرنه بازدید از اماکن ما برای دانشآموزان رایگان است.
انتهای پیام