چین روند استقرار نیروهای هسته‌ای با دوامتر را تسریع کرده است

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، هانس کریستنسن، از ناظران قدیمی حوزه قوای هسته‌ای آمریکا، روسیه و چین اظهار کرد، تصاویر حاکی از آن هستند که چین به دنبال مقابله با آنچه که تهدید فزاینده از سوی آمریکا در نظر می‌گیرد، است.

در سالهای اخیر آمریکا مدرنیزه سازی هسته‌ای چین را به عنوان توجیهی کلیدی در قبال سرمایه گذاری صدها میلیارد دلاری در عرض دو دهه آینده در ساخت یک زرادخانه هسته‌ای کاملا جدید آمریکایی مطرح کرده است.

نشانی از این که آمریکا و چین به سمت یک درگیری مسلحانه میروند وجود ندارد چه برسد به اینکه به سمت یک جنگ هسته‌ای بروند اما گزارش کریستنسن در زمان افزایش تنشها بین آمریکا و چین در طیفی گسترده از تجارت گرفته تا امنیت ملی مطرح می‌شوند. یک نیروی هسته‌ای قدرتمندتر چین می‌تواند به عنوان فاکتوری در محاسبات آمریکا برای یک پاسخ نظامی به اقدامات تهاجمی چین در حوزه‌هایی همچون تایوان یا دریای چین جنوبی مطرح شود.

پنتاگون از اظهار نظر درباره تحلیل کریستنسن از تصاویر ماهواره‌ای خودداری کرده اما تابستان گذشته در گزارش سالانه خود درباره تحولات نظامی چین گفت که پکن مایل به افزایش آمادگی قوای هسته‌ای خود در زمان صلح با قرار دادن میزان بیشتری از آنها در سیلوهای زیرزمینی و فعالیت با سطح بالاتری از هشدار است که در آن بتواند به شلیک موشک به هنگام صدور هشدار حمله به خود دست بزند.

گزارش پنتاگون عنوان کرد: سیاست جمهوری خلق چین در حوزه تسلیحات هسته‌ای به حفظ توانمندی قوای هسته‌ای برای زنده ماندن در حمله نخست و پاسخ با قدرت کافی به منظور وارد کردن آسیبهای غیرقابل قبول به یک دشمن اولویت می‌دهد.

نامزد ریاست‌جمهوری آمریکا: ناتو به‌دنبال جنگ‌افروزی است، نه ترویج صلح
هم اکنون بخوانید

زاردخانه هسته‌ای چین که طبق برآورد دولت آمریکا کمتر از ۲۰۰ سلاح هسته‌ای است تا حد زیادی کوچکتر از زرادخانه‌های آمریکا و روسیه است که هزاران کلاهک هسته‌ای دارند. پنتاگون پیش بینی کرده که قوای موشکی ارتش آزادیبخش خلق چین دست کم در ۱۰ سال آینده اندازه زرادخانه هسته‌ای خود را دوبرابر خواهد کرد، هر چند که همچنان بسیار کمتر از سلاح‌های آمریکا خواهد بود.

کریستنسن، تحلیلگر فدراسیون دانشمندان آمریکا، اظهار کرد، تصاویر ماهواره‌های تجاری که به دست او رسیده ظاهرا نشان می‌دهند که چین از اواخر سال گذشته میلادی شروع به ساخت ۱۱ سیلوی زیرزمینی در یک حوزه وسیع تمرین موشکی در نزدیکی منطقه جیلانتای در مرکز ناحیه شمالی چین کرده است. ساخت پنج سیلوی دیگر قبلا در آنجا آغاز شد. پنتاگون در گزارشهای علنی خود به تعداد دقیق سیلوهای موشکی در آن محدوده تمرین و آموزش اشاره نکرده است.

این ۱۶ سیلوی شناسایی شده از سوی کریستنسن علاوه بر تعداد حدودا ۱۸ تا ۲۰ تایی است که چین هم اکنون با یک موشک بالستیک قاره پیمای قدیمی‌تر تحت عنوان موشک دی اف – ۵ به شکل فعال دارد.

کریستنسن بیان داشت: باید به این اشاره کرد که حتی اگر چین تعداد سیلوهای موشکهای بالستیک قاره‌پیمای خود را دو یا سه برابر کند تنها به کسری از تعداد سیلوهای فعال آمریکا و روسیه خواهد رسید. او در بلاگ فدراسیون دانشمندان آمریکا نوشت: نیروی هوایی آمریکا ۴۵۰ سیلو دارد که از آن ۴۰۰ تایش پر هستند. روسیه نیز حدود ۱۳۰ سیلوی عملیاتی دارد.

به نظر میرسد تقریبا همه سیلوهای جدید تشخیص داده شده از سوی کریستنسن برای جا دادن نسل جدیدتر موشکهای چین تحت عنوان دی اف – ۴۱ که با مولفه سوخت جامد طراحی شده و به اپراتور اجازه تدارک سریعتر موشک برای شلیک را در مقایسه با سیستم زمانبر موشک دی اف – ۵ میدهد، طراحی شده‌اند. موشک دی اف – ۴۱ می‌تواند آلاسکا و عمده مناطق ایالات متحده آمریکا را هدف قرار دهد.

سفر هیئتی از جنبش جهاد اسلامی فلسطین به مسکو
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 18 =

دکمه بازگشت به بالا