شریف زادگان: توزیع یارانه به بدترین شکل اجرا می شود

به گزارش ایسنا، محمدحسین شریف زادگان در وبینار «نظام متمرکز تامین اجتماعی برای آحاد مردم» که توسط موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی برگزار شد با بیان اینکه این مسئله، بسیار مهم است گفت: درست زمانی که دولت مدرن در ایران شکل می گیرد، سیاست‌های گسترده‌ای در زمینه مطالب مرتبط با آن اجرا می‌شود که در نهایت دولت به این نتیجه می‌رسد باید این سیاست ها متمرکز شده، تخصیص منابع در یکجا اتفاق بیفتد و در نتیجه وزارت رفاه ایجاد می شود که البته در آن زمان اقدام درستی بوده و الگوهای آن نیز بین‌المللی شده است، اما دلیل تغییرات آن در سالهای بعدی، رقابت های سیاسی بوده که اتفاق افتاده است.

وی به قانون ساختار رفاه و تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: در این قانون موارد خوبی دیده شده و نگاه مدرنی به مسائل رفاه اجتماعی وجود دارد. متاسفانه بسیاری از اقلامی که در بودجه دیده شده، وظایف دولت مدرن را پشتیبانی نمی کند و به این وظایف هم اهتمام نمی کنیم در حالی که ناظر بر همه مسائل است.

وزیر اسبق رفاه با بیان اینکه وظیفه ما این است که نگاه مان کلان تر باشد و در بخش رفاه و تامین اجتماعی نیازمند آن هستیم که حکمرانی مناسبی داشته باشیم گفت: همچنین باید در کنار آن، تخصیص منابع متمرکز ایجاد کنیم، در اینجا فقط بحث مالی مطرح نیست، بلکه این تخصیص منابع، می تواند سیاستی، تشویقی و ترغیبی باشد.

شریف زادگان با تاکید بر اهمیت مباحثی مانند آموزش و مسکن در قالب سیاست های رفاهی عنوان کرد: در حال حاضر نابرابری آموزشی داریم و باید بخشی از منابع به این سمت برود. متاسفانه فعال شدن حوزه عمومی را نداریم و از آن غفلت شده است و خوشحالیم که موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی به حوزه عمومی کردن این مسائل ورود کرده است.

وی با بیان اینکه باید به قوانین موجود و پایه رجوع کرد گفت: قانون ساختار رفاه و تامین اجتماعی از جمله این قواعد است. در شرایط فعلی که وارد مناسبات جدید شده ایم، باید این قانون ملاک کار قرار گیرد و لازمه جامعه مدنی نیز همین است که حاکمیت قانونی داشته باشیم.

هشدار افزایش سطح دریاها برای شهرهای ساحلیِ آسیا و اقیانوسیه
هم اکنون بخوانید

عضو هیئت امنای موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی بر اهمیت سیاست گذاری دانش پایه تاکید و اظهار کرد: دولت و همه ارکان، باید بپذیرند که علم و دانش در حوزه تأمین اجتماعی وجود دارد و از طرفی کارآمدی نظام رفاهی را نیز ببینند و اگر هر بخشی راه خود را برود موفق نخواهند بود، بلکه در این نظام گفته شده همه، همگرا باید باشند.

وی درباره سیاست توزیع یارانه‌ها گفت: اکنون این سیاست به بدترین شکل اجرا می شود در حالی که جزو وظایف حاکمیت مدرن بوده و باید اصلاح شود. سیاست گذاری مستمر در نظام تامین اجتماعی نیز از ضروریات است و توجه به تناسب حجم اقتصاد و هزینه‌های تامین اجتماعی نیز اهمیت دارد و کار آمدی عملیات رفاهی باید با افزایش مشارکت مردم بهبود یابد. پیشبرد اقتصادی بدون سیاست اجتماعی کارایی لازم را ندارد.

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر سعیدی، دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه متاسفانه با فقدان طرح بحث در مسائل اجتماعی روبرو هستیم و مسئولان به صورت دست و پا بسته مسائل را به ما می سپارند گفت: در این موضوع مهم باید سهم شراکت هر صندوق مشخص شود و البته بحث حاکمیتی نیز مهم است.

وی افزود: باید حوزه‌های بروکراسی و حرفه‌ای که هرکدام ساختار جداگانه ای دارند از هم مشخص و تفکیک شوند، اکنون در بحث دولت، رقابت زیادی بین تامین اجتماعی و وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش و وزارت رفاه وجود دارد که باید حدود وظایفشان از هم تفکیک شود چرا که دائماً در وظایفشان باهم درگیر می شوند و در این میان نیز ان جی اوها هم هستند که مشکلات بروکراسی خاص خود را دارند.

سعیدی با تاکید بر اینکه اولویت بندی گروه های هدف نیز یکی از مولفه های مهم دیگر است که باید تعیین شود، درباره سیاست هایی که در کشورهای توسعه یافته در مورد مدیریت کرونا اتخاذ شده، گفت: کشورهای توسعه یافته نیز نتوانسته اند به طور کامل کرونا را کنترل کنند چرا که این بیماری یک پدیده مدرن است. متاسفانه کشور ما بر اساس مدل‌های بالینی، سیاست‌گذاری می‌کنند و فقط در حوزه درمان، سیاستگذاری داریم؛ در حالی که باید سیاست‌های بهداشت و سلامت را هم در نظر بگیریم و اگر این چنین بود، در واقع وزارت بهداشت کل جامعه را می‌دید.
 

کلاهبرداری ٣٠ میلیاردی با رسیدساز جعلی
هم اکنون بخوانید

سعیدی تاکید کرد که بسیاری از مسائل را باید بر اساس ساختارهای کلی اجتماعی ببینیم اما هنوز در مدل پزشکی- زیستی هستیم و شاید بتوان گفت حدود ۴۰ تا ۵۰ سال از سیاست های مدرن دنیا عقب مانده ایم. مدیریت بسیار مهم است، یعنی در واقع باید بخش حرفه‌ای و مدیریت از هم جدا شوند در حالی که ما هنوز در حوزه حکمرانی در نظام رفاهی مشکل داریم و در این نظام، تداخل موضوعی وجود دارد و اینکه چطور می‌شود آن را تقسیم کرد؛ مسئله ای است که باید بررسی شود؛ از طرفی نظام متمرکز رفاهی با اینکه در کشور وجود دارد اما کسی آن را اجرا نمی‌کند و بحث این است که چطور باید اجرا شود.

 به گزارش ایسنا، روزبه کردونی، رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی نیز با بیان اینکه مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر تاکید کردند، نظام متمرکز تامین اجتماعی باید ایجاد شود و کارشناسان نیز به آن توصیه می کنند گفت: بعد از شیوع ویروس کرونا و تاثیرات گسترده اقتصادی و اجتماعی آن در ابعاد مختلف، موضوع نظام تامین اجتماعی و نحوه کارکرد آنها نه تنها در ایران، بلکه دراکثر نقاط جهان به یکی از موضوعات مهم راهبردی در حوزه سیاست گذاری و حوزه عمومی تبدیل شده است.

وی افزود: در کشور ما نیز حوزه رفاه و تامین اجتماعی جزو حوزه هایی بوده و هست که در ابعاد مختلف، بحث ها و دیدگاههای مختلفی پیرامون آن مطرح است و به همین منظور، یک جمع سپاری از ایده ها را به فراخوان گذاشتیم. جمع سپاری ایده ها مرتبط با نظام متمرکز تامین اجتماعی برای آحاد مردم را به صورت یک فراخوان اعلام کرده ایم و وبینار امروز، آغاز تلاش برای گفت و گوی عمومی در این مورد است و از همه شرکت کنندگان در این وبینار درخواست داریم که در چارچوب فراخوان یا در صورت های دیگر، ایده ها و دیدگاه های خود را به موسسه ارسال کنند تا در نشست های بعدی بتوانیم از آنها بهره بگیریم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + نه =

دکمه بازگشت به بالا