دبیرکل حزبالله لبنان چهارشنبهشب به مناسبت اربعین، درباره تحولات این کشور و منطقه سخنرانی کرد.
به گزارش اعتماد نو به نقل از ایلنا به نقل از العالم، «سیدحسن نصرالله» دبیر کل حزب الله لبنان به مناسبت اربعین حسینی گفت که راهپیمایی عظیم و میلیونی زائران به سمت کربلا پدیده ای بسیار مهم است.
سید حسن نصر الله راهپیمایی زائران را از مناطق مختلف به سمت کربلای معلی آن هم در یک زمان واحد هر چند از گذشته وجود داشته است، در حجمی عظیم و جمعیتی میلیونی, پدیده ای جدید و بسیار مهم دانست.
آگاهی ملت های جهان با دیدن میلیون ها زائر حسینی از قیام حسینی
سید حسن نصر الله گفت: ملت های جهان با دیدن میلیون ها زائر حسینی در صفحات تلویزیونی, از قیام حسینی و اهداف آن آگاه می شوند.
مراسم اربعین مراسمی ظاهری و نمادین نیست
سید مقاومت افزود: هزاران نفر از مردمی که در مراسم اربعین حسینی شرکت می کنند, اقدامی فولکلور یا ظاهری و نمادین گونه انجام نمی دهند بلکه با عشق و دلی پر از حب و شوق حسین (ع) آمده اند. زیباترین صحنه مراسم اربعین زمانی است که زائر امام حسین (ع) به شهر کربلا می رسد و از دور مناره طلایی و گلدسته های مرقد امام حسین (ع) را مشاهده می کند. تصور کنید هنگامی که حبیب به محبوبش می رسد چه اتفاقی رخ می دهد
پس از انقلاب اسلامی زمینه برای برگزاری پرشور مراسم اربعین فراهم شد
دبیرکل حزب الله لبنان در ادامه افزود: در طول ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته و پس از آغاز جنبش و بیداری اسلامی در چندین کشور اسلامی و به ویژه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به رهبری امام خمینی (قدس سره الشرف) و تحول بزرگی که در منطقه حاصل شد، همچنین پس از سقوط نظام صدام در عراق زمینه برای برگزاری مراسم اربعین فراهم شد.
سید مقاومت گفت: همه ما میدانیم نظام صدام حسین از زیارت و راهپیمایی روز اربعین جلوگیری میکرد و در برخی سالها راهپیمایی مردم را با راکت و تانک و هواپیما هدف قرار میداد. ما با چشمان خود دیدیم که نظام صدام چگونه زائران امام حسین (ع) را هدف قرار میداد.
سرنگونی صدام راه را برای میلیونها زائر حسینی باز کرد
سید حسن نصر الله در ادامه افزود: پس از سرنگونی حکومت صدام، راه برای میلیونها عراقی و میلیونها نفر از دوستداران حسینی خارج از عراق باز شد تا با شکوه هر چه تمام تر، اربعین حسینی را برگزار کنند. در شرایط کرونایی جدید هر چند زائران خارج از عراق نتوانسته اند مانند سالهای گذشته در پیاده روی اربعین شرکت کنند، اما داخل عراق شاهد آن هستیم که میلیونها عراقی با پای پیاده راهی کربلای معلی شده اند.
پیروزی انقلاب اسلامی در ایران تحولی بسیار بزرگ بود
سید حسن نصر الله گفت: بیداری و جنبش های اسلامی در ۴۰- ۵۰ سال گذشته در شماری از کشورهای اسلامی به ویژه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به رهبری امام خمینی (قدس سره الشریف) و برپایی حکومت جمهوری اسلامی در ایران تحولی بسیار بزرگ بود که در منطقه اتفاق افتاد.
اربعین در عراق با وجود کرونا در حال برگزاری است
دبیر کل حزب الله لبنان گفت: امسال شیوع ویروس کرونا, روادید ندادن به زائران خارجی و در پیش گرفتن تدابیر علیه انتشار این ویروس در بیشتر کشورها بر مراسم اربعین تأثیر گذاشت, ولی در داخل عراق می بینیم که میلیون ها عراقی از شهرهای مختلف عراق به سوی کربلا و برای زیارت مرقد امام حسین (ع) پیاده روی می کنند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: حاکمان بسیاری از زمان بنی امیه و بنی عباس و نیز در سده های اخیر تلاش می کردند به علت شرایط خاص سیاسی و امنیتی مانع برگزاری پیاده روی زائران حسینی شوند اما هیچگاه نتوانستند.
اعراب قبل از اسلام و بعثت پیامبر (ص) چیزی نداشتند
سید حسن نصر الله در ادامه با اشاره با حوادث تاریخی عاشورای حسینی گفت: کسانی که کمر به قتل امام حسین (ع) بستند چه کسانی بودند؟ اینها و قریش قبل از بعثت پیامبر (ص) چگونه بودند؟ اعراب چگونه بودند و چگونه زندگی میکردند و سطح شان در چه حدی بود؟ هیچ چیزی نداشتند. پیامبر که جد شخصیتهایی بود که روز عاشورا در کربلا به قتل رسیدند و مثله شدند، مردم را از تاریکی به سوی نور هدایت کرد و بیشتر از سایر پیامبران اذیت و آزار دید و امت و این دولت عظیم را برای اعراب و مسلمانان بنیان نهاد. سپس همینها آمدند و محبوب دل این پیامبر را به قتل رسانند و به آبروی او تعرض کردند. این مصیبت بسیار بزرگی است.
دبیر کل حزب الله لبنان گفت: اینکه پیامبر اسلام صلوات الله علیه خود را از حسین علیه السلام می داند, می تواند به این معنی باشد که گویی او خود من است و در نتیجه مسلمانان باید او را همانند پیامبر دوست داشته باشند.
وی همچنین تاکید کرد : هر کس بتواند حسین (ع) را یاری کند و با این حال از یاری کردن او سر باز بزند، در قیامت مورد مواخذه قرار خواهد گرفت. هنگامی که برای حسین (ع) گریه می کنیم در واقع به پیامبر (ص) اقتدا می کنیم. با گریه کردن برای حسین (ع) با پیامبر (ص) همدردی می کنیم.
سید مقاومت تاکید کرد: هنگامی که برای حسین (ع) گریه می کنیم در واقع برای محمد (ص) گریه می کنیم. به همین خاطر بود که زینب (س) در روز کربلا به لشکر یزید گفت آیا می دانید چه خونی از پیامبر (ص) ریختید. خونی که در کربلا ریخته شد خون محمد (ص) بود. جگری که در کربلا شکافته شد، جگر محمد (ص) بود. سینه و پشتی که در کربلا با سم اسبها زیر گرفته شد، سینه و پشت محمد (ص) بود. آبرویی که در کربلا مورد تعرض قرار گرفت، آبروی محمد (ص) بود.