به گزارش ایسنا، این مسؤول عراقی عصر دوشنبه در گفتگو با العربی الجدید گفت: الکاظمی نمیخواهد به ویژه با توجه به نارضایتیهای مردمی و سیاسی مستمر عراقیها از اقدام امارات، از سفرش برداشت نادرستی شود.
نخست وزیر عراق برای اولین دور سفرهای خارجی خود از زمان تشکیل کابینه در هفتم مه گذشته پس از دو سفر جداگانه به ایران و آمریکا آماده میشود و قرار است این دور از سفرهای خارجی را امروز با اردن آغاز کند و پس از شرکت درنشست سران اردن-عراق-مصر به ریاض برود. او ژوئیه گذشته برای سفر به ریاض اعتماد نو به نقل از برنامهریزی کرده بود اما به دلیل شرایط جسمانی سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان آن را به تاخیر انداخت.
قحطان الجنابی، سفیر عراق در عربستان نیز تاکید کرد که بغداد به رایزنیهای خود با ریاض برای تعیین یک تاریخ جدید برای این سفر ادامه میدهد.
به گفته یکی از مسؤولان دفتر الکاظمی، از سفر خارجی الکاظمی، امارات به دلیل ملاحظات سیاسی و اقدام این کشور در عادیسازی روابط خود با رژیم صهیونیستی حذف خواهد شد.
این مسؤول عراقی تاکید کرد: سه تن از مشاوران الکاظمی گفتند، سفر او به امارات در این شرایط احتمالا پیامهای منفی برای محافل داخلی و خارجی عراق دارد زیرا از منظر موضعگیری مردمی و حتی سیاسی عراق اقدام امارات محکوم است و به همین دلیل نیز این سفر احتمالا انجام نمیشود.
فاضل جابر، عضو پارلمان عراق با انتقاد از سکوت نخست وزیر و عدم اعلام موضعگیری نسبت به عادیسازی امارات و اسرائیل گفت: این مساله با موضعگیری فراکسیونهای سیاسی تناسب ندارد زیرا اسرائیل یک دولت اشغالگر است.
جابر با اشاره به اینکه موضعگیری الکاظمی مردود است و نمیتوان آن را پذیرفت، از پارلمان خواست میزبان الکاظمی باشد تا در خصوص موضعگیری رسمی دولت توضیح دهد.
این شرایط در حالی در عراق شکل گرفته که واکنشهای سیاسی عراق نسبت به اقدام امارات و فشار بر کابینه الکاظمی برای در پیش گرفتن یک موضعگیری روشن ادامه دارد.
کریم علیوی، عضو فراکسیون فتح در پارلمان عراق به العربی الجدید گفت: پارلمان هنوز منتظر موضعگیری رسمی دولت درباره عدیسازی امارات با رژیم صهیونیستی است، عراق این اقدام را خیانتی بزرگ و غیر قابل قبول میداند.
احمد الاسدی، رئیس فراکسیون “سند ملی” عراق در بیانیهای اقدام امارات را خیانت و تحقیر توصیف و تاکید کرد: فلسطین در دل امت جاویدان باقی خواهد ماند و هرگز از آن دست کشیده نخواهد شد.
احمد الحمدانی، کارشناس عراقی تاکید کرد: الکاظمی باید بداند کسانی وجود دارند که اشتباههای او را شکار کرده و تمامی اقداماتش را تفسیر میکنند، سفر او به امارات احتمال دارد ابهامات متعددی را ایجاد کند از جمله اینکه او اهمیتی به مساله فلسطین و یا حتی به کل مسایل عربی نمیدهد، این حقارتی برای عراق و تخلفی اخلاقی است.
الحمدانی در ادامه گفت: این احتمال نیز وجود دارد که سفر الکاظمی از باب موافقت ضمنی با عادیسازی تلقی شود چرا که او از چهرههای نزدیک به آمریکا شناخته میشود و همین مساله او را دچار مشکلات آشکاری در داخل عراق خواهد کرد.
این کارشناس تاکید کرد: لغو سفر الکاظمی به امارات حتی با وجود منافعی برای عراق دارد، به عنوان مثال پروژه برق با کشورهای حوزه خلیج فارس، اما راهحل برتر محسوب میشود.
او درباره عدم اعلام موضعگیری در محکومیت عادیسازی از سوی الکاظمی و یا برهم صالح، رئیس جمهور عراق گفت: خود اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس هنوز موضعگیری خود را اعلام نکردهاند به این دلیل که تصمیم آنها از سوی طرفهای مشخصی همچون عربستان، مصر، امارات و بحرین گرفته میشود و همین خود به عادیسازی با اشغالگران اسرائیلی تشویق میکند. به ان ترتیب در بیشتر موارد روسای سه قوه عراق تصمیم گرفتند به دلیل شرایط فعلی عراق با هیچ طرفی وارد بحران نشوند.
اثیل النجیفی، از رهبران جبهه نجات و توسعه به خبرگزاری شفق نیوز گفت: عادیسازی با اسرائیل به دلایل مختلفی، بیش از آنکه برای عراق سودبخش باشد زیانبار است از جمله اینکه کشورهایی که روابط خود را با اسرائیل عادی کردند چه مصر چه اردن در شرایط جنگ مستقیم با اسرائیل بودند و نیاز داشتند از حالت جنگی خارج شوند، همچنین آنها به حمایت آمریکا برای تجهیز ارتششان به اسلحه و دیگر موارد نیاز دارند.
النجیفی افزود: ما در عراق منافع مستقیمی در رابطه با عادیسازی با اسرائیل نداریم بلکه بر عکس این اقدام میتواند موجب بروز مشکلات داخلی بزرگی در کشور شود.
انتهای پیام