به گزارش ایسنا، از نظر این نشریه، هر فردی که در جامعه مسلمانان تغییر مهمی در زمینه (فرهنگی، ایدئولوژیکی، مالی، سیاسی و…) به وجود بیاورد، می تواند به عنوان فرد تاثیرگذار معرفی شود.
این نشریه برای انتخاب تاثیرگذارترین مسلمان، به طور کلی ۱۳ مقوله در نظر گرفته است: علمی، سیاسی، امور دینی، مبلغین و رهبران معنوی، امور بشردوستانه/خیریه و پیشرفت، موضوعات اجتماعی، کسب و کار، علم و تکنولوژی، هنر و فرهنگ، قاریان قرآنی، رسانهها، افراد مشهور و ستارههای ورزشی، سنت گرایان.
افراد مورد نظر بر اساس منطقه جغرافیاییشان در هر یک از این دستهها، جای می گیرند و پس از آن میزان تأثیرگذاریشان بر اساس مقولههای کمی و کیفی اندازهگیری میشود. بدین ترتیب به افرادی که راهگشا هستند، یا تنها صدای موجود در منطقهای دورافتاده هستند، یا افرادی که موانع را از سر راه برمیدارند، و یا افرادی بانفوذ محلی و جهانی هستند، اهمیت داده میشود. به این منظور این لیست سال به سال و به تدریج تغییر میکند و همانند فرصتی برای مواجهه با بسیاری از چالشها و معماهای پیشروی جامعهی مسلمانان عمل میکند.
در یازدهم شماره این نشریه در بخش سازمانهای مذهبی، از ایران، آیت الله علی اکبر رشاد را در جمع ۵۰۰ مسلمان با نفوذ جامعه مسلمانان در سال ۲۰۲۰ میلادی معرفی کرده است. در این نشریه آمده است:
«آیتالله علی اکبر رشاد، بنیانگذار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، فیلسوف و پژوهشگر در رشته فلسفه دین و مطالعات اسلامی است. علاوه بر ترجمه و پژوهش، ایشان بیش از ۳۵ کتاب و ۶۹ مقاله تالیف کردهاند. همچنین آیتالله رشاد در فعالیتهای علمی بینالمللی و کنفرانسها، به ویژه گفتمان بین ادیان، فعال است.
یکچهارم جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل میدهند. آنها به عنوان شهروند کشورهای مختلف، حس تعلق به جامعه جهانی مسلمان، را دارند. انتخاب ۵۰۰ مسلمان از میان این تعداد، علی رغم تفاوت های سیاسی و فرهنگی، کار بسیار دشواری است. این وظیفه را موسسه غیردولتی به نام موسسه پادشاهی آل البیت وابسته به مرکز پادشاهی مطالعات و پژوهشهای استراتژیک اسلامی در کشور عمان بر عهده گرفته است.
انتهای پیام