وزیر کشور گفت: امروز در کشور به شرایط قابل قبول در کنترل بیماری کرونا رسیدهایم و بر آن تسلط داریم.
به گزارش اعتماد نو به نقل از ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی روز شنبه در جریان نشست «ستادهای مدیریت کرونا و اقتصاد مقاومتی» که با حضور معاونان چند وزارتخانه به صورت ویدئو کنفرانس با استانداران و مسئولان استانهای فارس و سیستان و بلوچستان برگزار شد، گفت: از زمان اعلام شیوع ویروس کرونا در کشور تاکنون بیش از دو ماه می گذرد و در این مدت به لطف هماهنگی نهادها و دستگاههای اجرایی کشور و همکاری و مشارکت مردم، مدیریت خوبی در زمینه این بیماری داشته ایم.
وی با اشاره به اینکه این بیماری در شرایطی به صورت غیرمنتظره وارد کشور شد که ناشناخته بود و امکانات و تجهیزات پزشکی نظیر ماسک و مواد ضد عفونی در کشور به اندازه کافی برای مقابله با آن وجود نداشت، تصریح کرد: با اقدامات انجام شده، امروز در کشور به شرایط قابل کنترل در مورد این بیماری رسیده ایم و بر آن تسلط داریم.
وزیر کشور با این حال هشدار داد: اگر چه امروز میزان تسلط ما به بیماری کرونا بسیار بیشتر از گذشته شده است اما به دلیل ناشناخته بودن این ویروس، باید همچنان نسبت به رفتارهای آن ، کاملا جانب احتیاط را رعایت کنیم و مراقبت های لازم را به عمل آوریم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه هر گونه تصور خاتمه بیماری و بی احتیاطی در این حوزه می تواند موجب خسران بیشتر در کشور شود، بر لزوم اتخاذ «رویکردی محافظه کارانه» نسبت به این بیماری تاکید کرد.
وزیر کشور با اشاره به رسالت وزارت کشور و نهادهای تابعه در اجرا و محقق سازی تصمیمات ملی گفت: باید توجه داشته باشیم که هر امر ملی که در سطح کشور مورد تصویب قرا می گیرد، اجرای آن با استانداری ها و فرمانداری هاست و خوشبختانه در بحث بیماری کرونا، مجموعه وزارت کشور در کنار وزارت بهداشت و سایر متولیان این حوزه، توانسته وظیفه و نقش اجرایی اش را به خوبی انجام دهد.
رحمانی فضلی در ادامه سخنانش بر لزوم توجه استانداران به پنج موضوع «رصد مستمر و ارایه تحلیل درست از شرایط جامعه »، «رعایت پروتکل های بهداشتی»، «تسهیل امور مردم» ، «توجه ویژه به شرایط حمل و نقل عمومی» و تعمیق پویش «کمک های مومنانه و مجاهدانه» تاکید کرد و در این زمینه به ضرورت توجه استانداری ها به امر اشتغال، امنیت و تامین مایحتاج عمومی مردم اشاره کرد و گفت: رصد مستمر اوضاع و احوال کشور و تبیین درست شرایط جامعه باید همواره محور اعتماد نو به نقل از برنامه های استانداری ها باشد و استانداران محترم در کنار مسائلی چون کمک به پیشگیری و درمان بیماری کرونا، به رفع نارسایی ها در حوزه های اشتغال، بیکاری و سایر نیازمندی های عمومی مردم، اهتمام جدی داشته باشند.
رحمانی فضلی از پیگیری های مستمر رئیس جمهوری در این زمینه و تماس های مداوم حسن رییس جمهوری با استانداران سراسر کشور خبر داد و گفت: برای دولت، مدیریت اوضاع و کنترل شرایط جامعه در شرایط کرونا و پساکرونا بسیار مهم است و برای همین باید اقدامات مراقبتی و پیشگیری لازم را با تحلیل درست از نیازهای جامعه داشته باشیم.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه موضوع پساکرونا یکی از نگرانی مهم جامعه جهانی است، به نگرانی کشورها از پیامدهای اقتصادی، اجتماعی و امنیتی این بیماری اشاره کرد و اظهارداشت: امروز قیمت نفت، تجارت جهانی و تولید همگی متاثر از کرونا شده است و طبیعی است که همه اینها عواقب خاص امنیتی، اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت.
موضوع دیگری که وزیر کشور بر آن تاکید کرد، لزوم اجرای همه جانبه پروتکل های بهداشتی در زمینه بیماری کرونا از سوی همه آحاد و بخشهای جامعه بود.
رحمانی فضلی گفت: اگر ما با تلاش و دقت فراوان پروتکلی بنویسیم و برای اجرا، آن را به دستگاههای اجرایی، بخش خصوصی، مردم و مدارس بدهیم اما در اجرای آن، دقت نکنیم عملا در این زمینه موفق نبوده ایم. به همین دلیل، رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی باید اولویت همگان باشد.
وی با تجلیل از نقش صداوسیما در حوزه اطلاع رسانی به مردم، بر لزوم توجه همزمان به اطلاع رسانی و آموزش عمومی برای مقابله با بیماری کرونا تاکید کرد.
وزیر کشور در این زمینه خطاب به استانداران گفت: در زمینه رعایت پروتکل های بهداشتی به ویژه در مورد مشاغل و مراکز جمعیتی و فعالیت های عمومی به هیچ وجه کوتاه نیایید و برای دفاع از تامین سلامت مردم، در صورت لزوم از ابزارهای قانونی استفاده کنید.
وزیر کشور در ادامه به موضوع همراهی مردم در زمینه مبارزه با کرونا اشاره کرد و از استانداران خواست رضایت مردم را به عنوان پایه و محور فعالیت های خود برگزینند و از هر اقدامی که باعث تسهیل در امور مردم و خدمات رسانی بیشتر به آنها شود، دریغ نورزند.
رحمانی فضلی افزود: در شرایط کنونی، باید فضایی فراهم شود که مردم کمترین مراجعات را به ادارات داشته باشند و بدون هر گونه سختی، خواسته و نیاز آنها برطرف شود.
وزیر کشور در این زمینه لزوم تقویت استفاده از روشهای الکترونیکی و اینترنتی را برای انجام امور اداری مردم مورد تاکید قرار داد.
رحمانی فضلی همچنین با اشاره به اهمیت حمل و نقل عمومی در حفظ سلامت مردم گفت: در شرایط شیوع کرونا، حمل ونقل عمومی یکی از حوزه هایی است که توان آسیب زایی بالایی به مردم دارد و به همین دلیل الزامی کردن استفاده از ماسک جهت استفاده از مترو، اتوبوس و تاکسی، در دست بررسی است.
وزیر کشور در ادامه سخنانش درباره پویش« کمک های مومنانه و مجاهدانه» مورد تاکید مقام معظم رهبری، اظهار داشت: باید از همه ظرفیت های مردمی در حمایت از اقشار نیازمند استفاده شود و در این مسیر استانداری ها باید تسهیل گر این حمایت ها و ناظر توزیع درست آن بین نیازمندان واقعی باشند.
وی با تاکید بر اینکه باید فضایی ایجاد کنیم که افراد توانمند در ایام ماه مبارک رمضان به حمایت از نیازمندان تشویق شوند.، یادآور شد: امروز بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد جامعه این توانمندی را دارند که با کمکهای خود، خانواده های نیازمند را، یاری دهند.
رحمانی فضلی خاطر نشان کرد: به لطف هماهنگی نهادهای اجرایی کشور، همکاری مردم، وزارت بهداشت ، ناجا و استانداری ها کنترل خوبی در حوزه بیماری کرونا داشته ایم و امیدواریم این روند رو به جلو تا تولید واکسن این بیماری ادامه یابد.
رحمانی فضلی همچنین با قابل قبول دانستن عملکرد استانداری های فارس و سیستان و بلوچستان در امر مبارزه با کرونا گفت: در این خصوص استان سیستان و بلوچستان به سبب شرایط اقلیمی و جغرافیایی، ضعف برخی زیرساخت های بهداشتی و مجاورت مرز، شرایط ویژه ای داشت اما با همکاری و مشارکت خوب مردم، دانشگاههای علوم پزشکی و حمایت های ملی و اقدامات ناجا در محدود سازی تردد جاده ای، بیماری کرونا در این استان نیز به خوبی مهار و کنترل شده است.
رحمانی فضلی در ادامه گزارش استانداران و مسئولان اجرایی استانهای فارس و سیستان و بلوچستان را در زمینه بیماری کرونا استماع و تاکید کرد تمامی تلاش خود را برای رفع نیازهای واقعی و اساسی این استانها به عمل خواهد آورد.
وی گفت: امروز شرایط بودجه ای کشور به گونه ای نیست که هزینه ها و اعتبارات در جای غیر ضروری مصرف شود.به همین دلیل، باید متناسب با برآورد دقیق خسارت و نیازها، تقاضای حمایتی از دولت داشته باشید.
«عنایت الله رحیمی» استاندار فارس و «احمدعلی موهبتی» استاندار سیستان و بلوچستان نیز در جریان این نشست با ارایه گزارشی از اقدامات این استان ها آخرین شرایط مقابله با بیماری را در این دو استان تشریح کردند.
موهبتی همچنین بر لزوم تسریع در تجهیز و تکمیل بیمارستانهای در حال احداث این استان تاکید کرد.