حیدرعلی عابدی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر این که «پیشگیری راه اصلی مقابله با ویروس کرونا است» گفت: در مرحله اول گروههای آسیب پذیر، کسانی که مشکل قلبی، ریوی و دیابتی دارند و یا سنشان بالا است بهتر است حداقل به مدت دو هفته خود را ایزوله کرده و در خانههایشان بمانند و بیرون نیایند. آنها حتما از ماسک استفاده کنند اما سایر افراد جامعه که نقص ایمنی بدن ندارند پیشگیریهای لازم را انجام داده و حفاظت شخصی کنند و در اجتماعات حتما از ماسک استفاده نمایند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره کمبود ماسک در کشور گفت: طبق قول وزیر بهداشت به زودی ماسک به صورت گسترده در کشور حتی به صورت رایگان توزیع میشود، اما مهمتر آن است که مردم خودشان میتوانند با دستمال کاغذی ماسک تهیه کنند، تنها لازم است رسانهها به خصوص صدا و سیما آموزش تهیه ماسک را به مردم بدهند. همچنین میتوان شرکتهای خیریه و سازمانهای مردم نهاد را برای حضور در میدان جهت تهیه ماسک بهداشتی زیر نظر مراکز مربوطه تشویق کرد.
عابدی افزود: کسانی که نذر غذا هم دارند میتوانند با گرفتن اجازات لازم نذریهای خود را به سمت تهیه و توزیع ماسک بین مردم ببرند تا آنقدر ماسک بین مردم توزیع شود که اگر به آنها به صورت رایگان داده شد آنها نپذیرند.
وی در مورد توزیع امکانات لازم برای پرستاران و پزشکان خط مقدم مبارزه با کرونا گفت: از نظر امکانات و تجهیزات برای پرستاران و پزشکان مشکل نداریم در حد نیاز تامین شده است، ولی بحث بر سر آن است که ما در کشور کمبود پرسنل پرستاری داریم این روزها که فشار بیشتر شده است این کمبود خود را بیشتر از گذشته خود نشان میدهد. جا دارد که قدردان پرستاران باشیم.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در توصیهای به مردم گفت: اگر مردم تمام اصول حفاظتی و مراقبتی را طی کرده باشند دیگر نگرانی برای ابتلا به کرونا وجود ندارد آنها باید نگران باشند که بلد نیستند از خود حفاظت کنند. امروز طریقه انتقال کرونا مشخص شده است این ویروس از راه مخاط یعنی از طریق دهان، بینی و چشمها منتقل میشود اگر کسی میخواهد دستش را به دهان و چشم و بینیاش بمالد مطمئن باشد که آلوده نیست. پس قبل از هر چیزی ضدعفونی کردن دستها مهم است اگر مواد ضدعفونی کننده ندارند، دستها را با آب و صابون و مواد شوینده بشویند، مجددا تاکید میکنم اگر حفاظت شخصی شود جای نگرانی و استرس نیست.
وی افزود: مهمتر از همه آن است که مردم از فضای مجازی دوری کرده و برای کسب اطلاعات به مراکز رسمی رجوع کنند. متاسفانه بسیاری از مطالب در فضای مجازی مدل اطلاعات آمد نیوز و برای تخریب روحیه مردم است. برخی از این اخبار با هدف سوءاستفاده تجاری منتشر میشود تا اجناس بُنجُل خود را به مردم بفروشند عدهای هم مردم را محیط آزمایشگاهی خود کرده و میخواهند فرضیههای خود را بر روی مردم اجرا کند.
عابدی ادامه داد: روابط عمومی وزارت بهداشت همان جایی است که اطلاعات واقعی دلسوازنه به مردم میدهد پس مردم برای کسب اطلاعات به مراجع رسمی وزارت بهداشت مراجعه کرده و اصل را بر این قرار دهند که هر چه در فضای مجازی میببیند را باور نکنند.
این عضو کمیسیون بهداشت در پایان گفت: توصیهام به مردم این است که این اصل را برای خود قرار داده که قرار نیست هر آن چه در فضای مجازی پخش میشود را باور کنیم ما آنقدر ساده نیستیم که فضای مجازی بتواند از ما سوءاستفاده کنند.
انتهای پیام