سعید صفاتیان در گفتوگو با ایسنا، تمامی کمیسیونهای مجلس میتوانند به بحث مبارزه با مواد مخدر ورود کنند، چرا که موادمخدر حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور ضربه وارد میکند. حال سوالی که مطرح میشود آن است که چرا آنطور که انتظار میرود نمایندگان مجلس به بحث مبارزه با مواد مخدر و اصلاح قوانین ورود نکردهاند؟ نمایندگان مجلس باید در حوزههای ملی ورود و از دستگاههای مرتبط کسب اطلاعات کنند که چرا تاکنون در حوزه مبارزه با مواد مخدر ضعیف عمل کردهایم؟ تاکنون تعداد معدودی از نمایندگان مجلس از جمله دکتر مصری-نماینده مردم کرمانشاه و چند تن از نمایندگان کمیسیون حقوقی به موضوع اعتیاد ورود کردهاند.
مدیرعامل موسسه دانش اعتیاد و روانشناسی ایرسا تاکید کرد: نمایندگان مجلس باید دیدگاه منطقی و علمی نسبت به حوزه اعتیاد داشته باشد و حوزه مبارزه با مواد مخدر را تنها بر اساس بازدیدی که از مراکز درمانی، پیشگیری یا مقابلهای انجام دادهاند تفسیر نکنند. آنها باید اطلاعات دقیقتری درباره مسائل مختلف حوزه اعتیاد کسب کنند، البته ممکن است این عدم آگاهی آنها، ناشی از نقص عملکرد سیستمها و دستگاههایی باشد که از ارائه وضعیت اعتیاد و اطلاعات صحیح به نمایندگان خودداری میکنند.
صفاتیان در ادامه به تبلیغات کاندیداهای «مجلس یازدهم» اشاره کرد و افزود: مروری بر تبلیغات کاندیداهای «مجلس یازدهم» نشان میدهد که اگرچه آنها به موضوع آسیبهای اجتماعی توجه داشتهاند اما به حوزه اعتیاد توجه چندانی ندارند، این بیتوجهی ناشی از عدم اطلاعات دقیق آنها نسبت به حوزه مبارزه با اعتیاد است. همچنین از آنجایی که حوزه مبارزه با مواد مخدر حوزهای بسیار سخت و پیچیده است و دستگاههای زیادی به آن مداخله میکنند لذا کاندیداها از ورود به بحث اعتیاد امتناع و توجه خود را به موضوعات دیگر متمرکز کنند.
بنا بر اظهارات وی، در حال حاضر حدود دو میلیون و ۸۰۰ معتاد در کشور وجود دارد و به طور میانگین حدود ۱۲ هزار نفر با اعتیاد درگیر هستند. بسیاری از خانوادهها تمایل دارند نمایندگان مجلس به موضوع بیمه معتادان، درمان رایگان معتادان، موضوع پیشگیری، درمان و اصلاحات قوانین ورود و آن را در دستور کار خود قرار دهند.
این درمانگر اعتیاد معتقد است که نمایندگان مجلس دوره یازدهم با کسب اطلاعات از دستگاهها میتوانند اعتماد نو به نقل از برنامهها و طرحهای خوبی ارائه دهند، با این وجود اما حوزه مبارزه با مواد مخدر چندان دغدغه نمایندگان مجلس نیست.
مدیرعامل موسسه دانش اعتیاد و روانشناسی ایرسا اظهار کرد: در صورتی که نمایندگان مجلس به حوزه آسیبهای اجتماعی به ویژه اعتیاد ورود کنند، به طور حتم مورد استقبال مردم قرار خواهند گرفت، به شرط آنکه اعتماد نو به نقل از برنامهای منطقی و علمی داشته باشند. در حال حاضر سراسر دنیا در راستای درمان مدار کردن اعتیاد، قانونسازی اعتیاد و کاهش جرایم کیفری آن گام برمیدارد و همچنین قوانین کلانی وجود دارد که در سطح بینالمللی در دست بررسی است اما هنوز در کشور ما به این موضوعات پرداخته نشده است.
انتهای پیام