محلهی چینیهای اینچئون در زمان افتتاح بندر اینچئون در سال ۱۸۸۳ تأسیس شد؛ هنگامی که مهاجران چینی در جستوجوی کار راهی این منطقه شدند. با گذشت سالها، این منطقه رونق خود را با توجه به تغییر تجارتهای دریایی از دست داد؛ به طوری که بسیاری از ساکنان آن در فقر زندگی میکردند؛ تا آنکه اخیرا برای جذب گردشگر مجددا توسعه یافت و صیقل داده شد. اکنون نسل دوم و سوم مهاجران چینی در این منطقه، نه با تجارتخانهها، بلکه بیشتر با رستورانهایشان میزبان مسافرانی از کره و دیگر نقطههای جهان هستند.
به گزارش ایسنا، در حالی که طبیعی است اگر فرهنگ سنتی نسل اول بهنوعی از بین رفته باشد، اما این منطقه هنوز هم بسیاری از طعمهای چینی را حفظ کرده است؛ درواقع مانند دیگر محلههای چینیها در دیگر کشورها (Chinatown) درواقع یک لوکیشن شبیهسازیشدهی فرهنگ و سبک زندگی چینی در جایی غیر از چین است.
نادیده گرفتن دروازهی ورودی عظیم محلهی چینیها، که درست روبهروی ایستگاه مترو هم واقع شده است، عملا ناشدنی است. این دوازه درواقع نوعی اعلام هویت منطقه، در پیشانی آن است. در اواخر قرن نوزدهم، شهرکنشینان محلی چینی در این دروازه ایستاده، عبادت میکردند. اما این دروازه یک کارکرد و هدف دیگر نیز داشت؛ کنترل ورود ارواح!
علاوه بر پلههای جالب توجهی که بخشهای مختلف و طبقاتی منطقه را به هم وصل میکنند و نماهای زیبا و در عین حال متفاوت ساختمانهای با کارکرد مختلف که هر کدام راوی یک تاریخچه از منطقههای چین و دیگر نقاط مانند ژاپن نیز هستند، دیوارهای نقاشیشده و کاشیکاری شده با رنگها و نقشهای فریبا، حتا اگر فلسفه و تاریخچهی هر یک از آنها را ندانید، شما را بهسوی خود جذب میکنند.
در این منطقه همچنین مرکز فرهنگی کره و چین برای تسهیل درک متقابل بین کره و چین با ارائه اعتماد نو به نقل از برنامههای آگاهی فرهنگی ساخته شده است. از جملهی این موردها، به نمایشهای متنوع، نمایشگاههای ویژه، سخنرانیهای فرهنگی و نمایش گوشهای از تجربهی فرهنگی چینی میتوان اشاره کرد.
در حال حاضر، از پررنگترین جاذبههای محلهی چینیها در اینچئون، نه بازارها و مغازهها، بلکه رستورانهایی است که با عرضهی غذاهای متنوع چینی، طرفداران بسیاری دارند که خیابانهای این محله را شلوغ و پر رفت و آمد میکنند.
هرچند که این روزها با شیوع ویروس کرونای جدید، خیابانهای محله از رونق همیشگی برخوردار نیستند، مخصوصا که مدام گفته شده است حرکت اولیهی این ویروس جدید، از خوراک و عادات غذایی چینیها بوده است؛ اما ساکنان محله و همینطور مسؤولان کرهای، امیدوارند که هر چه زودتر و با فرا رسیدن فصل بهار، با غلبهی جهانی بر این معضل بینالمللی، لحظههای پررونق به گذرها و رستورانهای محلهی چینیهای اینچئون باز گردد.
انتهای پیام