به گزارش ایسنا، پروانه حیدری عصر شنبه در جلسه مشترک بررسی مشکلات هنرمندان صنایع دستی شهرستان ورامین که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، تصریح کرد: بر اساس قانون، فعالان صنایع دستی از پرداخت مالیات معافند و اگر از فعالان این عرصه مالیاتی دریافت شود، مسئولان امر باید ورود پیدا کنند.
وی ادامه داد: کسی که از وزارت میراث فرهنگی بابت تولید صنایع دستی مجوز دریافت کرده، قطعا در این حوزه مشغول به فعالیت است و فرد یا ارگانی صلاحیت این را ندارد که نوع کار وی را در حوزه صنایع دستی بررسی کند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران خاطرنشان کرد: استان تهران به نشان جغرافیایی هر روستا در تولید صنایع دستی نیاز دارد. اگر در یک روستا مانند احمدآباد وسط ورامین سفالهای مرغوب تولید میشود، باید مشخصات خاک، نوع سفال و برتری آن نسبت به کالاهای مشابه تعیین شود تا آماری جامع ا ز وضعیت تولید صنایع دستی استان به دست آید.
حیدری عمدهترین مشکلات حوزه صنایع دستی را عدم آگاهی فعالان این عرصه از قوانین و مقررات و دانش روز اعلام کرد و افزود: شاغلان عرصه صنایع دستی به آموزشهای تخصصی در حوزه رشته فعالیت، بستهبندی، برندسازی و حقوق در حوزه مالیات و بیمه نیاز دارند و این در حالی است که کمترین میزان اعتبار، به امر آموزش اختصاص پیدا کرده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران تصریح کرد: ورامین، قطب بزرگ تولید شیشه و بلور در کشور است و تلاش میشود تا این شهرستان به عنوان شهرستان شیشه، ثبت ملی شود.
وی گفت: از ادارات و نهادهای شهرستان ورامین انتظار داریم تا ضمن استفاده از صنایع دستی، در مراسم و مناسبتهایی که قرار است از افرادی تقدیر شود، از آثار تولیدشده توسط هنرمندان این دیار استفاده کنند.
انتهای پیام