کشتن "کروناویروس" با ماسک‌های نمکی

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اگر این روزها به چین بروید، افراد زیادی را مشاهده خواهید کرد که از ماسک‌های جراحی برای محافظت در برابر کروناویروس استفاده می‌کنند. اما اخیرا دانشمند کانادایی ادعا کرده است که چنین ماسک‌هایی اگر به صورت صحیح استفاده نشوند به جای جلوگیری از ابتلای افراد به کرونا ویروس می‌توانند صدمه بیشتری به آنها نیز وارد کنند بنابراین وی یک ماسک نوین توسعه داده است که طبق گفته‌هایش می‌تواند این ویروس را از بین ببرد.

اخیرا افراد برخی مناطق کشور چین و برخی کشورهای دیگر به ویروسی به نام “کرونا”(corona) مبتلا شده‌اند و این ویروس به قدری خطرناک است که مقامات چین دستور قرنطینه چند شهر این کشور را صادر کرده‌اند. شیوع این بیماری در “ووهان”، ششمین شهر پرجمعیت چین بوده است.

پروفسور “هیو جیک چوی”(Hyo-Jick Choi) مهندس زیست پزشکی دانشگاه آلبرتا کانادا اخیرا اظهار کرده است که دو مشکل اصلی در استفاده از ماسک‌های جراحی برای محافظت در برابر کروناویروس وجود دارد.

مشکل اول این است که آنها تنها قادر به ضبط قطرات کوچک آب آلوده به ویروس هستند. متأسفانه ویروس‌های تنفسی مانند کروناویروس نیز می‌توانند از طریق قطرات بسیار کوچک هواپخش به درون ماسک‌ها راه یابند. ماسک‌های”N95 / N99″ قادر به تصفیه هواپخش‌ها هستند اما تنفس در آنها چندان راحت نیست به علاوه آنها برای استفاده روزمره گران هستند.

مشکل دیگر ماسک‌ها در این واقعیت نهفته است که اگرچه ممکن است برخی ویروس‌ها را به دام بیندازند اما ویروس‌ها را نمی‌کشند و از بین نمی‌برند در نتیجه هنگامی که افراد ماسک‌های استفاده شده را دور می‌اندازند ویروس‌ها می‌توانند از آن ماسک‌ها به دیگر سطوح‌ منتقل شوند.

لزوم حمایت و توجه ویژه به کشاورزان/ صادرات حدود ۴۰۰ هزار تن خرما در سال گذشته
هم اکنون بخوانید

با توجه به این مشکلات، پروفسور چوی و همکارانش یک ماسک ویروس کُش را که از دو نوع نمک یعنی کلرید سدیم و کلرید پتاسیم تشکیل شده، طراحی کردند.

پژوهشگران اظهار کردند هنگامی که یک قطره در هر اندازه‌ای با این ماسک‌ها برخورد می‌کند نمک‌ها درون آن حل می‌شوند و از آنجا که این قطره متعاقباً تبخیر می‌شود، نمک‌های حل شده در درون آن متبلور می‌شوند و لبه‌های تیز کریستال‌ها به ویروس‌هایی که ممکن است وجود داشته باشد می‌رسند و آنها را می‌کشند.

چوی در این باره گفت: ما سیستم خود را بر روی سه ویروس مختلف آنفلوانزا آزمایش کرده‌ایم و دریافتیم هنگامیکه ویروس روی سطح ماسک قرار می‌گیرد و ویروس در عرض پنج دقیقه غیرفعال و طی ۳۰ دقیقه کاملاً از بین می‌رود.

چوی معتقد است که این فناوری باید در برابر از بین بردن کروناویروس نیز مؤثر باشد. کروناویروس‌ها(Coronaviruses) خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که بیماری‌های مختلفی را از سرماخوردگی معمولی گرفته تا سندرم حاد و شدید تنفسی یا همان SARS(سارس) ایجاد می‌کنند. کروناویروس‌ها دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی را در انسان‌ها درگیر می‌کنند و عامل یک سوم سرماخوردگی‌های شایع هستند.

پژوهشگران این دانشگاه اکنون در حال تلاش برای همکاری با شرکتی هستند که بتوانند طی ۱۲ الی ۱۸ ماه آینده این ماسک‌ها را در حجم انبوه تولید کرده و در دسترس عموم قرار دهند.

در انتها چوی توصیه کرد افرادی که از ماسک‌های معمولی استفاده می‌کنند قسمت فیلتر ماسک را لمس نکنند و همیشه دست‌های خود را قبل و بعد از دست زدن به ماسک بشوند و هرگز ماسک‌های استفاده شده را در مکان‌هایی مانند جیب‌های خود نگذارند و بعد از هر بار مصرف ماسک‌های خود را تعویض کنند و از یک ماسک چندبار استفاده نکنند. حامی مالی این تحقیق سازمان غیرانتفاعی “میتاکس”(Mitacs) بود.

داستان جلگه خوزستان و سیلابی شدن در بارش‌های سیلابی/چالش‌های عدم توفیق در زهکشی
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 + 6 =

دکمه بازگشت به بالا