چه بیمارانی در کلینیک‌های ترک اعتیاد بستری می‌شوند؟

دکتر مسعود جوادی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه وزارت بهداشت با اجرای اعتماد نو به نقل از برنامه‌های مختلف کاربردی توانسته اقدامات موثری برای کاهش، پیشگیری و درمان اعتیاد بردارد، گفت: در این راستا ایجاد مراکز درمان سوء مصرف مواد به عنوان یک راهکار عملی در حال اجراست. این مراکز به دو بخش سرپایی و بستری تقسیم می‌شوند؛ پایه درمان در مراکز سرپایی بر روی تغییر مصرف و جایگزینی شربت‌ها و قرص‌های مورد تائید وزارت بهداشت بوده ولی در مراکز بستری به دلیل حضور پزشکان متخصص و بهره گیری از تجهیزات و تحقیقات نوین، روند درمان با پیچیدگی‌های متفاوتی همراه است.

وی درخصوص نحوه فعالیت مراکز تخصصی روانپزشکی و ترک اعتیاد نیز اظهار کرد: بر خلاف مراکز سرپایی، تمرکز این مراکز بر مساله درمان به روش روان درمانی و هدف ترک اعتیاد از هر نوع ماده مخدری است. به همین دلیل حضور پزشکان متخصص در زمینه‌های روانشناسی، روانپزشکی، مغز و اعصاب، اعتیاد و مشاوره به همراه کادر پرستاری و مددکاری مجرب در این مراکز، ضروری است.

این پزشک با بیان اینکه با مراجعه بیمار به این مراکز، مشاوره‌های لازم برای ریشه‌یابی و تشخیص روش درمان توسط تیم پزشکی به عنوان اولین اقدام انجام می‌شود، گفت: پس از آن بیمار برای یک بازه زمانی ۱۵ تا ۲۰ روزه (به تناسب هر بیمار) بستری می‌شود.

به گفته وی، با استفاده از روش‌های سم زدایی، خدمات روانپزشکی و انواع روش‌های درمان روان شناختی تلاش برای ترک وابستگی فرد به مواد مخدر انجام می‌شود. همچنین پیگیری بیماران پس از ترخیص توسط مددکار و پزشک با هدف جلوگیری از عود بیماری از دیگر محاسن این مراکز است.

کمک ۸۳ میلیاردی مردم به کمیته امداد تهران در رزمایش ایران همدل
هم اکنون بخوانید

دکتر جوادی، این مراکز را نقطه امید دیگری برای ترک اعتیاد عنوان کرد و افزود: با آشکار شدن علائم اعتیاد برای خانواده و قبول فرد بیمار به این مساله، مراجعه به مراکز سرپایی و تلاش برای کاهش، جایگزین کردن مواد مخدر جدید و یا ترک اجباری در کمپ‌ها به عنوان راه‌های شناخته شده و کم هزینه‌تر انتخاب می‌شود.

وی با بیان اینکه با تشدید و عود مجدد بعد از هر بار درمان مقطعی و گذشت مدت زمان زیاد، فرد بیمار و خانواده دچار مشکلات اساسی می‌شوند، گفت: به همین دلیل مرکز بستری به عنوان مرکز درمان تخصصی بهترین راهکار در چنین شرایطی است.

 وی با اشاره به بیماران نیازمند برای مراجعه به کلینیک‌های ترک اعتیاد، اظهار کرد: بیمارانی که مدت‌ها تحت درمان سرپایی بوده و با شکست‌های درمانی متعدد روبرو شده‌اند، بیماران دارای بیماری زمینه‌ای داخلی و مغز و اعصاب، افراد دارای اختلالات رفتاری و شخصیتی و بیماری‌های مختلف اعصاب و روان نیازمند درمان روانپزشکی، بیمارانی که به علت مصرف مواد جدید و محرک‌ها دچار عوارض روانپزشکی شده و آنها که به علت عوارض ناشی از مصرف طولانی‌مدت مواد محرک قادر به زندگی نبوده و نیازمند مراقبت دائم و طولانی مدت پزشکی و پرستاری هستند و همچنین بیمارانی که نیازمند سم‌زدائی مواد اعتیادآور هستند از جمله بیماران نیازمند برای مراجعه به کلینیک‌های ترک اعتیاد بستری به شمار می‌روند.

موسس یک مرکز تخصصی بستری ترک اعتیاد، با اشاره به فعالیت چهار مرکز تخصصی روانپزشکی و ترک اعتیاد در شهر تهران و امکان پذیرش شبانه روزی بیماران اورژانسی و سرپایی، اظهار کرد: با پیشرفت علم پزشکی، بروز بیماری‌های جدید و رشد مصرف و کیفیت مواد مخدر در سطح جوامع بشری، امکان درمان بیماری‌ها توسط یک پزشک و یک تخصص کار دشواری است. به همین دلیل امروز مسیر درمان باید توسط یک تیم مدیریت و انجام شود، بنابراین فعالیت تیمی عامل موفقیت در هدفمند بودن روال درمان در کلینیک‌های تخصصی روانپزشکی و ترک اعتیاد است.

۴ کشته و زخمی بر اثر آتش‌سوزی در یک منزل مسکونی
هم اکنون بخوانید

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 13 =

دکمه بازگشت به بالا