به گزارش ایسنا، عباس کشاورز درمراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی که ظهر امروز در بوستان گفتگو برگزار شد اظهار کرد: وارد اتفاقات ناخواسته و یکجانبه و ظالمانه شدهایم و هر روز جنگ اقتصادی بیشتر می شود. تا امروز با همکاری نهادهای بخش کشاورزی نهتنها در تولید کشور هیچ مشکلی پدید نیامده است، بلکه فضا آرام تر شده و این نشاندهنده این است که خانواده بخش کشاورزی مشکلات را درک میکنند و با یکدیگر همکاری خوبی دارند.
وی اضافه کرد: تاکنون گزارشی از کمیابی، گرانی و عدم دسترسی نهادههای کشاورزی چون بذر، کود و آفتکش وجود نداشته است و میدانیم در این زمینه تلاشهای بسیاری شده است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: بیش از ۱۰ هزار نوع برند کودی در کشور وجود دارد که از این تعداد بیش از ۹ هزار و ۴۰۰ برند ثبت و عرضه شده است و این نشان میدهد که رابطه بین تامین، عرضه و تقاضا به خوبی مدیریت شده است.
کشاورز با بیان اینکه سیاست مان این است که دولت تنها تسهیلگر باشد و فعال حوزه کشاورزی بخشهای خصوصی باشند، گفت: کشاورزی کشور ظرفیت های نهفته بسیاری دارد و قصد داریم تا میتوانیم آن را به بخش خصوصی واگذار کنیم زیرا هنوز محل واگذاری زیادی وجود دارد.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه تولید بذر هیبرید را آغاز کردیم، گفت:خواهش این است که تولید کنندگان بذر وارد صحنه شوند و با گام های تدریجی و استوار اقدامات خود را در این زمینه انجام دهند.
در ادامه این مراسم محمدعلی طهماسبی_ معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی تصریح کرد :با برپایی این نمایشگاه کانونی به وجود میآید که مردم و فعالان این بخش نوآوری ها را ببینند و سال به سال نمایشگاه رونق بیشتری میگیرد.
وی ادامه داد:زندگی سالم و بدن سالم منوط بر غذایی سالم است و پایه غذای سالم هم نهاده های کشاورزی و تولیدات حاصل از آن است.در حقیقت سلامت گیاه، طبیعت، محیط زیست، جانوران و پرندگان وابسته به این است که چه کالایی را در عرصههای مختلف مصرف می کنیم، زیرا هرچه نهاده ها سالم تر باشد تن جامعه ای سالم تر و هزینه درمان نیز کمترخواهد شد.
وی اضافه کرد: در بخش کود طبق آمار خوشبختانه از نظر تدارکات در وضعیت مطلوبی هستیم به طوری که از نظر تحویل کود به شبکه، حدود ۲۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل و حدود ۴۳ درصد نسبت به اعتماد نو به نقل از برنامه بلندمدت افزایش داشته ایم.
طهماسبی تصریح کرد: یکی از علل رشد محصولات وجود بذر و کود های خوب است که در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.همچنین بذر همیشه به مقدار کافی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
معاون وزیر در امور باغبانی ضمن اشاره به اینکه در عرصه گیاهان دارویی در بخش کاشت و داشت و برداشت با کمبودهایی مواجه هستیم و سطح زیر کشت گیاهان دارویی ۲۰۶ هزار هکتار است، به سیاستهای تغییر شیوه کاشت از بذر به نشا به منظور کاهش مصرف آب و همچنین سیاست کشت گلخانهای و کاهش سموم پرخطر در گلخانه ها نیز اشاره کرد.
انتهای پیام