به گفته رئیس پژوهشکده کردستانشناسی، به منظور تبادل دانشجو، استاد و همچنین علم و مطالعات پژوهشی در حوزه روابط بینالملل، قراردادی بین دانشگاههای کردستان عراق و دانشگاههای اروپایی منعقد شده است و تلاش بر این است که پژوهش و تحقیقات و مطالعات کُردی را به داخل جامعه و به مکان و اصل خود بازگردانیم.
بهروز چمنآرا در گفتوگو با ایسنا در خصوص رسالت اصلی پژوهشکده کردستانشناسی گفت: عرف مطالعات کُردی با پیروی از زبان و ادب کُردی، حوزه دین و آیین و فولکلور کُردی است اما خوشبختانه پژوهشکده کردستانشناسی از این حوزهها خارج و به طور کل جامعه را مورد توجه قرار دادهاست.
وی افزود: برای پژوهشکده کردستانشناسی، مسئله آب، خاک، سلامت جامعه، مسائل اجتماعی زنان و کودکان، جامعه و توسعه همانقدر حائز اهمیت هستند که فولکلور کُردی مهم است.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی عنوان کرد: پژوهشکده کردستانشناسی در ابتدا طبق اعتماد نو به نقل از برنامه راهبردی دانشگاه کردستان کار خود را با هدف این که به عنوان پایگاهی قابل اعتماد در حوزه مطالعات کُردی در سراسر جهان، در حوزه کنفرانس و کنگرهها عمل و توجه همگان را به خود معطوف کند، آغاز کرد.
وی ادامه داد: پژوهشکده کردستانشناسی به منظور دستیابی به اهداف مورد نظر خود، با تقسیم کار سه گروه پژوهشی، مطالعات راهبردی و توسعه، ادبیات و زبانشناسی و تاریخ و فرهنگ کُردستان را به کارگروههای تخصصی تغییر داد.
چمن آرا تصریح کرد: پژوهشکده دارای ١٤ کارگروه پژوهشی است که حول محور خاصی به شیوه تخصصی فعالیت میکنند و دستاوردهای علمی خود را زیر نظر کردستانشناسی منتشر میکنند.
وی بیان کرد: در بخش کارگروه راهبردی و توسعه چنان نتایج مطلوبی را به دست آوردهایم که حوزه روستایی و کشاورزی استان، طرح بزرگی همچون کار و اشتغال روستایی را به پژوهشکده کردستانشناسی واگذار کردهاست.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی،تاکید کرد: به منظور دستیابی به توسعه در بخش کشاورزی، اشتغال روستایی و درآمدزایی و تولیدات کشاورزی پژوهشکده قصد دارد کلینیک توسعه روستایی را راهاندازی کند.
وی اظهار کرد: تاسیس چنین طرح بزرگی در کردستانشناسی به معنای آمادگی برای توسعه بیشتر استان است.
به گفته چمنآرا، به منظور تبادل دانشجو، استاد و همچنین علم و مطالعات پژوهشی در حوزه روابط بینالملل، قراردادی بین دانشگاههای کردستان عراق و دانشگاههای اروپایی منعقد شده است و تلاشمان بر این است که پژوهش و تحقیقات و مطالعات کُردی را به داخل جامعه و به مکان و اصل خود بازگردانیم و تاکنون موفق شدهایم حدود ٤٠ عنوان کتاب را در این حوزه منتشر کنیم.
وی از برگزاری اولین کنفرانس بینالمللی مطالعات کُردی در سال آینده خبر داد و گفت: اولین کنفرانس بینالمللی مطالعات کُردی در سال آینده در تاریخ ١٠ الی ١٢آبان برگزار میشود.
رئیس پژوهشکده کردستانشناسی در پایان خاطرنشان کرد: امید است در آیندهای نزدیک با کمک گروه زبان و ادبیات کُردی بتوانیم سطح حوزه مطالعات کُردی را گسترش دهیم و جایگاه دانشگاه کردستان را به عنوان دانشگاه مادر بین سایر دانشگاهها ارتقاء دهیم.
انتهای پیام