ضرورت بازتعریف سند فرهنگی کشور

به گزارش ایسنا، دکتر محمدیان در نشست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با مسئولان فرهنگی دستگاه‌ها که امروز در محل ساختمان این شورا برگزار شد، بر ضرورت راهبری امور فرهنگی در جامعه تاکید کرد و گفت: اگر بپذیریم راهبری به مثابه توان هدایت مخاطبان و مجموعه‌های مرتبط به منظور دستیابی به اهداف کمی و کیفی موضوع است، بنابراین هر کدام از مجموعه‌ها قرار است این بحث را راهبری کنند.

وی در ادامه تصریح کرد:‌ اگر چه نیاز است دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و هر کدام از دستگاه‌ها با توجه به نگاه راهبردی برای خود اعتماد نو به نقل از برنامه‌ای در این حوزه فرهنگی داشته باشند، ما چشم انداز روشن و اهداف دقیقی نیاز داریم که در موضوعات مشخص این اهداف تعیین شود. در حالی که هنوز در برخی از موارد مسیر ما مشخص نیست و هدف  نامعلومی داریم.

نماینده نهاد رهبری در  دانشگاه‌ها در امور  فرهنگی بر ضرورت تشخیص اولویت‌های مهم در کشور و اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی برای  دستیابی به آن تاکید کرد و گفت:‌ ما طی سالیان گذشته با این مشکل مواجه بوده‌ایم که البته بیانیه‌ گام دوم انقلاب رهبری یک مانیفیست مشخص از آینده انقلاب اسلامی را تعریف کرد که می‌تواند اعتماد ملی را به همراه داشته باشد.

محمدیان همچنین با بیان این‌که باید در راستای عمل به بیانیه گام دوم انقلاب چشم‌انداز و آینده‌نگری مشخصی داشته باشیم، اظهار کرد:‌ در این زمینه به‌کارگیری خلاقیت و ابتکار در اعتماد نو به نقل از برنامه‌ریزی بسیار مهم است؛ چرا که نظام تبدیلی فعلی ما در حوزه فرهنگی در شرایط فعلی اثرگذاری لازم را ندارد و باید قدرت بهره‌گیری از ظرفیت‌های محیطی را نیز در دست داشته باشیم.

آثار فرهادی و کیارستمی در فهرست ۱۰۰ فیلم برتر قرن ۲۱
هم اکنون بخوانید

وی در ادامه با اشاره به ضرورت ارتباط سازنده با مسئولان فرهنگی دستگاه‌های مختلف گفت: رسیدن به اهداف و چشم‌انداز حوزه‌ فرهنگی امر نظارت و ارزیابی، بسیار مهم است و عملکرد ناهماهنگ و جزیره‌ای بین اجزای ستاد فرهنگی مانع دستیابی به اهداف ترسیم  شده در حوزه فرهنگی خواهد شد.

نماینده نهاد رهبری در دانشگاه‌ها در امور  فرهنگی همچنین خاطرنشان کرد:‌ نداشتن دیدگاه مشترک در بخش موضوعات، عملکرد ناهماهنگ و جزیره‌ای اعضای ستاد، نبود تناسب، وظایف و ماموریت‌های محوله در برخی از دستگاه‌ها و عدم تعیین شاخص‌های راهبردی از جمله ایرادات فعلی حوزه فرهنگ در کشور است.

محمدیان در پایان خاطرنشان کرد:‌ ما از طریق سامانه‌های راهبری می‌توانیم در جهت بهبود شرایط فعلی در عرصه‌ فرهنگ استفاده کنیم. بنابراین نیاز است که ما نگاه مجدد و بازتعریفی نسبت به سند فرهنگی کشور داشته باشیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 − 4 =

دکمه بازگشت به بالا