همه ما مقصریم؛ وقتی بادی نمی‌وزد

۱۲ آذر ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۰

طی چند روز گذشته، با شدت‌گرفتن آلودگی هوا در بیشتر شهرهای بزرگ و صنعتی کشور، بسیاری از مردم و به‌خصوص گروه‌های حساس، در معرض بیماری‌های مختلف و اثرات این آلودگی قرار گرفته‌اند.

با وضع راهکارهای موقت مثل تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات، اعمال طرح زوج و فرد و اعمال جریمه برای خودروهای آلاینده و دودزا تلاش شده تا مقداری از این آلودگی کاسته شود. این راهکارهای موقتی و البته پرهزینه، شاید بتواند تا حدودی از آلودگی هوا بکاهد، اما درنهایت خلاصی چندساعته از این وضعیت -آن هم صرفاً در کوتاه‌مدت- با بارش باران یا وزیدن باد امکان‌پذیر است و درنهایت آنچه پایدار است، آلودگی‌ست که تبدیل به منظره‌ای ثابت در کلان‌شهرها شده است.

می‌توان همانند بسیاری از مسائل دیگر، قصور را گردن دیگران انداخت و به هر بهانه‌ای -از سختی مسیر گرفته تا شلوغ‌بودن سیستم حمل‌ونقل عمومی- از خود سلب مسؤولیت کرد؛ اما باید بدانیم امروز همه ما در موقعیتی هستیم که فقط باید به وظیفه شخصی خود در قبال سایر شهروندان و هموطنان عمل کنیم و از تاثیر مثبتی که می‌توانیم بر جامعه خود بگذاریم، آگاه باشیم.

این گزارش طی هفته گذشته و در آلوده‌ترین روزهای امسال تهیه شده است. در روزهایی که بسیاری از کودکان، بیماران و سالمندان خانه‌نشین شده‌اند و سایر مردم به دلیل آلودگی هوا در معرض آسیب‌های جدی قرار دارند. با این وجود، همچنان خودروهای تک‌سرنشین در خیابان‌ها دیده می‌شوند، سیستم حمل‌ونقل عمومی برای استفاده شهروندان به‌روز و مناسب نیست، مردم هوای آلوده را تنفس می‌کنند و همچنان  بادی که نمی‌وزد.

دکتر زالی: ۱۷۰۰ بیمار بدحال در بخش‌های ویژه بستری هستند/ تا سه هفته آتی آمار فوتی‌ها بالا است
هم اکنون بخوانید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =

دکمه بازگشت به بالا