آمریکا با اتحاد رژیم‌‌های استبدادی امنیت منطقه را فروخته است/ کاهش تعهدات برجامی بازی استراتژیک و درستی از سوی ایران است/ عربستان باید رفتار خود را تعدیل کند


آمریکا با اتحاد رژیم‌‌های استبدادی امنیت منطقه را فروخته است/ کاهش تعهدات برجامی بازی استراتژیک و درستی از سوی ایران است/ عربستان باید رفتار خود را تعدیل کند

استاد دانشگاه اوپن با انتقاد از سیاست خارجه ترامپ در قبال ایران، ترامپ را مسبب تنش‌ها در منطقه دانست و گفت:‌ دیدیم که ایران در راستای کاهش بخش‌هایی از تعهدات خود گام‌های افزایشی برداشته است، اما من فکر می‌کنم این یک بازی استراتژیک و درست و محاسبه‌گرایانه از سوی ایران است. ایران به درستی محاسبه کرده است و اقداماتی که ایران انجام می‌دهد تخلف در راستای برجام نیست زیرا آنها در برجام مجاز هستند. از طرفی هم اگر تحریم‌ها برداشته شود، ایران به تعهدات خود باز می‌گردد و این اقدامات قابل بازگشت است.

ادوارد واستینج استاد روابط‌ بین‌الملل دانشگاه اوپن است و در حوزه روابط‌ بین‌الملل و سیاست خارجه به خصوص حوزه ایران تحقیقات زیادی کرده‌ است‌. وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری اعتماد نو به نقل از ایلنا نظرات خود را در خصوص تنش‌های اخیر میان ایران و آمریکا مطرح کرد.

ترامپ باعث ایجاد بحران در منطقه شده است

ایالات متحده با اتحاد با رژیم‌‌های استبدادی امنیت منطقه را فروخته است

وی در مورد تنش‌ها گفت: به نظر من تنش‌ها در خلیج فارس ناشی از اتحادی است که آمریکا با عربستان سعودی و امارات ایجاد کرده است. ایالات متحده با اتحاد با این رژیم‌‌های استبدادی و تجهیز آن‌ها به سلاح و کمک به فعالیت‌های شرورانه آنها در یمن و نفوذ بدخواهانه آنها در منطقه بحران را شکل داده است و امنیت منطقه ‌را فروخته است.

حمایت آمریکا از شاهزاده سعودی باعث افزایش تنش‌ها شده است

واستینج در ادامه گفت: ایالات متحده با حمایت از  شاهزاده‌های سعودی مانند محمد سلمان که شاهزادهای بی پروا است و بسیاری از تصمیمات خود بر مقابله با ایران متمرکز است، تنش‌ها را افزایش داده است. اقدامات احمقانه آمریکا و متحدان آن، مانند تلاش برای توقیف نفتکش‌های ایرانی و تلاش برای کاهش صادرات نفت، لزوماً به افزایش تنش در منطقه منجر شده است.

ترامپ تنها به عکس یادگاری علاقمند است

ترامپ در رویکرد خود نسبت به روابط با دولتمردان سرزمین‌های اسلامی تجدیدنظر کند

استاد روابط‌ بین‌الملل دانشگاه اوپن افزود: ترامپ تنها به عکس یادگاری علاقمند است من فکر می‌‌کنم عدم تجربه و دانش وی در مورد امور بین‌الملل با اقدامات وی در قبال ایران بسیار آشکار شده است. اگر توافق به اسم وی نامگذاری شود، او احتمالاً با شرایط برجام موافقت خواهد کرد او همواره از توافقی که پیشینیان منعقد کرده‌اند شکایت می‌کند بنابراین آینده نامشخص است. ترامپ هیچ اشتهایی برای رویارویی نظامی با ایران ندارد، اما سیاست‌های وی تا کنون یک شکست کامل بوده است – بنابراین وی نیاز به تجدیدنظر جدی در مورد رویکرد خود نسبت به روابط با دولتمردان سرزمین‌های اسلامی دارد.

سیاست حداکثر فشار رهبران ایران را مصمم‌تر کرده است

اقتصاد ایران در مقایسه با بسیاری از همسایگان خود به نفت وابسته نیست

وی در مورد سیاست فشار حداکثر بر ایران گفت: اگر این سیاست با این هدف بود که ایران را سرکوب کند، این یک شکست کامل است چرا که این سیاست رهبران ایران را مصمم‌تر کرده و کشور را به طور کلی مصمم‌تر کرده است. اقتصاد ایران در مقایسه با بسیاری از همسایگان خود به نفت وابسته نیست و از این رو می‌تواند فشار اقتصادی اعمال شده توسط ایالات متحده را تحت‌الشعاع قرار دهد. این یک سیاست توهین‌آمیز و تنبیه کننده‌ای است که توسط تندروها در تیم سیاست خارجی ترامپ طراحی می‌شود و آنها واقعاً متوجه واقعیت‌های زندگی و سیاست در منطقه نیستند. 

پیام تسلیت آیت‌الله جنتی در پی درگذشت حجت‌الاسلام زرگر
هم اکنون بخوانید

کاهش تعهدات برجامی یک بازی استراتژیک و درست از سوی ایران است

کاهش تعهدات برجامی نقض برجام نیست

واستینج در ادامه در مورد کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: ما دیدیم که ایران در راستای  کاهش بخش‌هایی از تعهدات خود گام‌های افزایشی برداشته است، اما من فکر می‌کنم این یک  بازی استراتژیک و درست و محاسبه‌گرایانه از سوی ایران است. ایران به درستی محاسبه کرده است و اقداماتی که ایران انجام می‌دهد تخلف در راستای برجام نیست زیرا آنها در برجام  مجاز هستند. از طرفی هم اگر تحریم‌ها برداشته شود، ایران به تعهدات خود باز می‌گردد و این اقدامات قابل بازگشت است. 

ایالات متحده باید موضع واقع گرایانه‌ای در قبال ایران اتخاذ کند

این استاد دانشگاه در مورد تلاش‌های اروپا برای کاهش تنش‌ها و میانجی‌گری گفت: رهبران اروپایی، به ویژه امانوئل ماکرون از فرانسه، سعی کرده‌اند تا به عنوان یک پل یا واسطه بین ایران و آمریکا عمل کنند. من فکر می‌کنم که چنین تلاش‌هایی صمیمانه و با حسن نیت است، اما حسن نیت و عزم جدی در آن طرف به اثبات نرسیده است ترامپ تنها خواهان عکس است و این به زودی اتفاق نمی‌افتد. اگر ایالات متحده به موضع واقع گرایانه‌تری در مورد  ایران برسد، ممکن است جایی برای مذاکره وجود داشته باشد، اما در چنین محیط خصمانه‌ای چنین احتمالی بسیار دشوار است.

آمریکا تحریم‌ها را بردارد و به برجام بازگردد

ایران در صورتی که حقوق و منافعش تامین شود وارد مذاکره می‌شود

ایران همیشه نشان داده است که مایل به مذاکره است

وی در مورد راه کاهش تنش‌ها گفت: من فکر می‌کنم تنها راه این است که  آمریکا تمام تحریم‌ها علیه ایران را بردارد و به تعهدات خود در برجام  بازگردد. با ترامپ، هر چیزی ممکن است – اما فکر می‌کنم در آینده نزدیک این اتفاق  بعید به نظر می‌رسد، در حالی که ایالات متحده به سیاست‌های خصمانه خود نسبت به ایران ادامه می‌دهد. اما اگر ترامپ می‌بیند در صورت دیدار با روحانی موقعیت سیاسی وی بهبود می‌یابد ناچار است که سیاست‌های اشتباه گذشته خود را دوباره ارزیابی کند و دوباره از اول شروع کند. ایران همیشه نشان داده است که مایل به مذاکره است اما  زمانی که آرزوها و حقوق آن رعایت شود.

غرب از هر فرصتی برای سرزنش ایران و انکار قدرت انصارالله استفاده می‌کند

واستینج هم چنین در بخشی از صحبت‌های خود به سیاه‌نمایی رسانه‌های غربی از ایران اشاره کرد و گفت: به حادثه آرامکو توجه کنید این نمونه‌ای از روایت رسانه‌های غربی است که منافع منافع ایالات متحده و متحدین آن در منطقه را تامین می‌کند. انصارالله  مسئولیت این حمله  را بر عهده گرفت و آن را هدف‌گیری علیه کشوی می‌داند که در طی چند سال گذشته اقدامات وحشیانه علیه آنها  انجام داده است. مانند همیشه، سازمان‌های اطلاعاتی غربی و متحد از هر فرصتی برای سرزنش ایران و انکار قدرت انصارالله استفاده میکنند. چرا که اگر آنها بپذیرند که انصارالله از چنین توانایی‌هایی برخوردار هستند، پس ممکن است در درگیری در یمن شکست بخورند.

خواجوی: ۵۰۰۰ واحد مسکن محرومان در خراسان جنوبی احداث می‌شود
هم اکنون بخوانید

آمریکا قابل اعتماد نیست

اعتبار کمی برای مذاکره با ترامپ وجود دارد

این استاد دانشگاه در ادامه با مقایسه میان ایران و کره شمالی گفت: من موافقم که یکی از موضوعات فعلی که مانع دیدار رهبران ایران با ترامپ و مذاکره مجدد برای معامله‌ای است که قبلاً با سایر جهان توافق شده بود و با اقدام یکجانبه آمریکا نقض شده بود، این است که  ایالات متحده نشان داده است که قابل اعتماد   نیست و این واقعیت که مذاکرات ایالات متحده و کره شمالی منجر به تنها اظهارات مبهم و چند عکس نمادین شده است، نشان می‌دهد که اعتبار کمی برای مذاکره با ترامپ وجود دارد. 

هیچ کسی اشتهایی برای درگیری ویرانگر دیگر در خاورمیانه ندارد

به تلاش‌ میانجی‌ها امیدوارم

واستینج در مورد احتمال درگیری نظامی میان ایران و آمریکا گفت: من فکر نمی‌کنم کسی، حتی ایالات متحده، اشتهایی برای یک درگیری ویرانگر دیگر در خاورمیانه داشته باشد. مانند همیشه، مردم این عواقب را متحمل می‌شوند – همانطور که قرن‌هاست مردم منطقه با تجاوز امپریالیستی از سوی آمریکا مواجه هستند

وی هم چنین در مورد احتمال موفقیت میانجی‌ها نیز گفت: عمران خان به دلیل روابط خوب با سعودی‌ها و ایران یک گزینه خوب است. عمان هم می‌تواند به میانجی‌گری کمک کند. از طرفی که هرگونه درگیری در منطقه منافع پاکستان را تهدید می‌کند من به تلاش‌های عمران خان امیدوارم. 

رفتار بی پروای سعودی باعث ناامنی در منطقه شده است

عربستان باید رفتار خود را تعدیل کند

آمریکا برای عربستان قابل اعتماد نیست

این استاد دانشگاه هم چنین در مورد تنش میان ایران و عربستان گفت: من فکر می‌کنم مذاکره میان ایران و عربستان رخ می‌دهد اما ما در سال های اخیر مشاهده کردیم که سعودی‌ها مایل نیستند رویکرد خود را تغییر دهند. آنها با سیاست‌های بی پروا  باعث بدبختی مردم منطقه شده‌اند اگر رفتار خود را تعدیل کنند ، مطمئناً شانس بهتری برای توافق با ایران خواهند داشت. آنها باید بدانند که ایالات متحده متحد قابل اعتماد نیست و صلح و امنیت منطقه‌ای مربوط به کشورهای منطقه است نه قدرت‌های خارجی.

وی هم چنین در مورد اعتراض‌ها در لبنان و عراق گفت:  آنچه ما میبینیم، تا حدودی ، بیانگر نارضایتی از نخبگان حاکم فعلی و سیستم‌های حکومتی است. با این حال، چنین اعتراضاتی می‌تواند به راحتی مسیر را  برای دستکاری توسط قدرت‌های خارجی باز کند بنابراین مهم است که صدای مردم واقعی شنیده شود.

واستینج  هم چنین به قتل ابوبکر بغدادی اشاره کرد و گفت: موفقیت در سیاست خارجی عموما برای حل مشکلات داخلی به کار گرفته می‌شود. قتل رهبر داعش هم در این راستا صورت می‌گیرد. اما قانون‌گذاران آمریکایی دلایل لازم برای استیضاح ترامپ را دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − ده =

دکمه بازگشت به بالا