نایسر از نقاط بحران زای شهری کردستان محسوب می شود

مصطفی رضایی، شامگاه چهارشنبه،(۲۲ آبان) در ستاد بازآفرینی شهری کردستان که با حضور محمد نهاوندیان، معاون اقتصادی رئیس‌جمهور برگزار شد، اظهار کرد: استان کردستان به لحاظ جمعیتی جزء هجدهمین استان‌های کشور است و نرخ جمعیت شهری در استان ۲.۸۴ درصد بوده درحالی‌که این نرخ در کشور ۱.۹۷ درصد است.

وی با اشاره به اینکه پنجمین استان کشور ازلحاظ بزرگ شدن شهرها و افزایش جمعیت شهری هستیم، افزود: وضعیت روستاهای استان کردستان با جمعیت ۱.۵۹ جزء نوزدهمین استان کشور هستیم و این امر نشان از افزایش جمعیت در نواحی منفصل شهری و سکونتگاه‌های غیررسمی و تخلیه روستاهای استان دارد که اگر در این بخش اقدامات بازدارنده صورت نگیرد، ما شاهد عمق فاجعه در استان کردستان خواهیم بود.

رضایی اعلام کرد: در انسداد مبادی بی‌سوادی، استان کردستان در جایگاه ۳۰ کشور قرارگرفته است و این نشان می‌دهد که نتوانسته ایم خدمات آموزشی به‌ویژه در نقاط کم برخوردار شهری و روستایی ارائه دهیم و از این لحاظ جزء استان‌های عقب‌افتاده کشور بوده است.

وی فقر ساکنان روستاهای استان را مولد حاشیه‌نشینی شهری دانست و عنوان کرد: سنندج چهار هزار و ۸۳۰ هکتار مساحت دارد که ۱۶۱ هکتار بافت تاریخی، ۱۴۷ هکتار بافت فرسوده، پیشینه روستایی ۱۱۵ هکتار، بافت ناسازگار شهری ۴۸۷ هکتار، ۴۵۴ هکتار سکونتگاه‌های غیررسمی و مجموع مساحت ناکارآمد ۸۷۹ هکتار بوده است.

 رییس اداره عمران شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان با اعلام اینکه کل جمعیت استان ۳۷۳ هزار و ۹۸۷ نفر بوده است، بیان کرد: از این میزان جمعیت ساکن در سکونت‌گاه‌های غیررسمی ۱۸۶ هزار و ۲۸۶ نفر بوده است که ۵۰ درصد از جمعیت شهری ما در بافت‌ها زندگی می‌کنند.

همسان‌سازی ۹۰ درصدی حقوق بازنشسته‌ها از اول مهر
هم اکنون بخوانید

وی در ادامه گفت: دو شهرستان کامیاران و سنندج ازلحاظ سکونتگاه‌های غیررسمی در وضعیت حادتری نسبت به سایر شهر برخوردار بوده است.

رضایی عنوان کرد: ناحیه منفصل شهری نایسر که یکی از سکونتگاه‌های غیررسمی و نقاط بحران‌زای شهری در استان کردستان محسوب می‌شود؛ و در حال حاضر نزدیک به ۳۵۰ هکتار مساحت و ۷۰ هزار نفر جمعیت نیز دارد.

وی به توسعه ناهمگون شهری در شهرهای مرزی مانند بانه اشاره و اعلام کرد: پیش گرفتن توسعه در این شهرهای مرزی حالت نامتوازن دارد که پیرامون شهر را کامل سکونتگاه‌های غیررسمی در برگرفته است.

رییس اداره عمران شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان بیان کرد: بعد از تشکیل سند در سال ۹۳ ستاد بازآفرینی شهری در استان شکل گرفت و اعتماد نو به نقل از برنامه استان تدوین شد.

وی با اعلام اینکه در این راستا استان کردستان را به سه پهنه تاریخی، فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی تقسیم‌بندی کردیم، عنوان کرد: در توسعه بافت تاریخی رویکرد ستاد تهیه طرح‌های مولد و پیشگام بوده که هدف ما حفظ هویت محله و ایجاد جذابیت گردشگری در این نواحی بوده است.

رضایی عنوان کرد: در هسته فرسوده نیز اقدام ستاد بازآفرینی شهری اجرای پروژه‌های خدمات عمومی و تعریض معابر بوده که هدف و بازخورد ما توسعه بخش مسکن در بافت فرسوده و بهسازی شهری بوده است و در سکونتگاه‌ها نیز اقدام اولیه ستاد تهیه طرح برای شناسایی نیازها و تزریق خدمات زیربنایی و روبنایی و بازخورد آن برای ارتقای اقتصادی و اجتماعی ساکنان این مناطق و جابجایی پهنه‌های پرخطر بوده است.

وی افزود: در سال ۹۶ مجموع اعتباراتی که در این بخش به استان تزریق‌شده ۱۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده که با مساعدت مدیرعامل ۲۰ درصد بالاتر از میزان اعتبار مصوب تخصیص‌یافته است و به‌صورت خدمات در قالب ۱۹ پروژه به محلات منتقل‌شده و از انی تعداد هشت پروژه بهره‌برداری شده است.

دانلود قسمت ۴۵ جیران کامل (جیران قسمت 45) دانلود قسمت چهل و پنجم سریال جیران کامل
هم اکنون بخوانید

رییس اداره عمران شهری اداره کل راه و شهرسازی کردستان با اشاره به اینکه در طول سال مالی ۹۶ نزدیک به ۱۶۵ میلیارد تومان در حاشیه شهرهای استان کردستان هزینه شده است، تصریح کرد: از محل اعتبارات واگذاری زمین برای بخش‌های مختلف مصوبه اجرا شد که مجموع اعتبارات در سال ۹۶ به میزان ۴۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.

وی اضافه کرد: در سال ۹۷ از اعتبارات تبصره ۱۸ سهم استان کردستان ۴۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بود که درمجموع ۵۱ میلیارد تومان به استان کردستان اختصاص یافت که تاکنون ۲۰ درصد آن اختصاص‌یافته است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × سه =

دکمه بازگشت به بالا