موافق تصویب CFT و پالرمو هستم/ عده‌ای فکر می‌کنند بیشتر از مردم می‌فهمند/ اگر می‌خواهیم مملکت را اداره کنیم، باید حدود‌ خود را بشناسیم


موافق تصویب CFT و پالرمو هستم/ عده‌ای فکر می‌کنند بیشتر از مردم می‌فهمند/ اگر می‌خواهیم مملکت را اداره کنیم، باید حدود‌ خود را بشناسیم

یک نماینده مجلس گفت:یک عده تصورشان این است که بالاتر از مردم می‌فهمند و مردم محرم نظام نیستند. فلسفه حاکمیت چیست؟ حاکمیت برای مردم تشکیل شده است.

مهرداد لاهوتی در گفت‌وگو با پایگاه خبری سیاسی اعتماد نو به نقل از ایلنا، درباره اظهارات رئیس‌جمهور که گفته بود نباید اجازه دهیم اتهام پولشویی به سیستم بانکی کشورمان وارد شود، در پاسخ به این سوال که در این راستا چقدر ضرورت دارد CFT و پالرمو در کشور تصویب شود؟، گفت: تکلیف لوایح چهارگانه مشخص است. ما در مجلس تصویب کردیم و به شورای نگهبان رفت و این شورا ایرادی به این لوایح وارد کرد. اظهارات شورای نگهبان هم اشتباه نبوده چون آن‌ها واقعا بر اساس قانون اساسی ایرادهایی وارد دانستند.

سخنگوی فراکسیون مستقلان ولایی تصریح کرد: این لوایح هم‌اکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام است و اخباری هم هست مبنی بر اینکه این موضوع در جلسه سران قوا هم مطرح شده و نتیجه آن را هم خدمت رهبری انقلاب تقدیم کرده‌اند.

این عضو کمیسیون اعتماد نو به نقل از برنامه‌وبودجه تصریح کرد: در مجمع تشخیص مصلحت نظام همه منتخب رهبر معظم انقلاب هستند، هر تصمیمی بگیرند همه باید تمکین کنیم. چه آن‌هایی که موافق هستند و چه آن‌هایی که مخالف هستند باید تمکین کنند. درنتیجه هرچه که مصلحت نظام ایجاب کرد همان است. البته بستگی به شرایط هم دارد. ما در مقطع برجام در شرایطی بودیم و الان در شرایط دیگری هستیم و این‌ها همه زمان‌هایش متفاوت است و باید ببینیم مجمع تشخیص مصلحت نظام چه تصمیمی می‌گیرد.

نماینده مردم لنگرود درباره بخش دیگری از صحبت‌های رئیس‌جمهور که تاکید کرد یک عده در مقابل ۴ لایحه‌ای که در دولت و مجلس به تصویب رسیده، مانع‌تراشی می‌کنند و جلوی دولت و مجلس ایستاده‌اند، حال آیا این به معنای ایستادن جلوی رای مردم نیست؟، گفت: بنده خودم جزو موافقان تصویب FATF هستم اما هرتصمیمی که مجمع گرفت بنده تمکین می‌کنم. اگر هم قرار باشد همه یک نگاه داشته باشند اصلا معنایی ندارد که ما مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص داشته باشیم.

واکنش رابرت مالی به ادعای تلاش ایران برای آدم‌ربایی
هم اکنون بخوانید

این نماینده مجلس دهم تصریح کرد: فلسفه تشکیل مجمع تشخیص مصلحت نظام برای همین است. یعنی چیزی را که ما به عنوان مجلس تصویب کردیم و شورای نگهبان بنا به دلایل و معذوریت‌های شرع و قانون اساسی نتواند آن را تایید کند باید به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود. ببینید چقدر قانون اساسی ما زیبا نوشته شده، گفته اگر مصلحت ایجاب کرد که قانون اساسی را زیر پا بگذاریم، ترکیبی در این مجمع‌، این مصلحت را تشخیص دهند. حتی قانون اساسی گفته اگر یک مصوبه با شرع هم همخوانی ندارد، مصلحت اگر ایجاب کرد این مجمع درباره آن تصمیم بگیرد.

لاهوتی اظهار داشت: تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام فصل‌الخطاب است،  یا پایبندی به رهبری. ما وقتی بر ولایت فقیه تاکید داریم، افراد اینجا باید خود را نشان دهند. بنده الان خودم موافق تصویب FATF هستم اما وقتی مثلا این لوایح به جلسه سران قوا رفت، رهبری باید آن را تایید کنند، حال اگر تایید نکردند من باز هم باید حرف خودم را بزنم؟ خیر، تمکین می‌کنم. بالاخره هرکسی حدودی دارد و ما اگر می‌خواهیم مملکت را اداره کنیم، باید حدود‌های خود را بشناسیم. 

وی افزود: اینکه هرکسی حرف خودش را بزند و بگوید من درست‌تر فکر می‌کنم و دیگران کمتر می‌فهمند و من بیشتر می‌فهمم جایز نیست. ما در داخل یک کشتی نشسته‌ایم، باید از این کشتی صیانت کنیم. تصمیم انفرادی تصمیم غلطی است. تصمیم، تصمیم جمعی است. این در مورد FATF. درمورد برجام هم همین تصمیم را گرفتیم. مجلس تصویب کرد، شورای نگهبان هم بخشی را تایید کرد و بخشی را تایید نکرد و به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت. الان هم همینطور، مجمع هر تصمیمی گرفت باید تمکین کنیم.

حفظ و مراقبت از مرزها اولویت مهم نیروی زمینی ارتش است
هم اکنون بخوانید

این عضو کمیسیون اعتماد نو به نقل از برنامه‌وبودجه در پاسخ به این سوال که چقدر ضرورت دارد که موافقان و مخالفان CFT و پالرمو موافقت یا مخالفت خود را به صراحت بگویند و دلایل آن را شرح دهند؟، گفت: اگر مملکت می‌خواهد نجات پیدا کند و ریشه فساد کنده شود، باید همه چیز شفاف باشد. بنده در حینی که به تصمیم مجمع احترام می‌گذارم، نظر خودم را شفاف گفتم. بنده موافق هستم تصویب شود. این نظر من است و می‌گویم اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر دیگری داد بنده تمکین می‌کنم و روی حرف خودم دیگر اصراری ندارم.

سخنگوی فراکسیون مستقلان ولایی عنوان کرد: یک عده تصورشان این است که بالاتر از مردم می‌فهمند و مردم محرم نظام نیستند. فلسفه حاکمیت چیست؟ حاکمیت برای مردم تشکیل شده است. مردم رئیس‌جمهور را انتخاب کردند. حتی رهبری را مردم انتخاب می‌کنند. رهبری را توسط خبرگان رهبری انتخاب می‌کنند. این نظام ما نظام مردم سالار است. اگر انقلاب به دست مردم اداره نشده بود، هر انقلاب دیگری که بود با این دشمنی‌هایی که با ما شد پوسیده بود. در همه عرصه‌های انقلاب مردم هستند که در صحنه‌اند، حکومت و نظام را اداره می‌کنند. ما فکر می‌کنیم خودمان اداره می‌کنیم. 

وی در واکنش به اینکه برخی جاها تعارضات جناحی بر منافع ملی پیشی گرفته می‌شود، گفت: تا زمانی که احزاب سامان‌یافته نداشته باشیم این داستان‌ها را در کشور داریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 13 =

دکمه بازگشت به بالا