به گزارش ایسنا، فاطمه سادات موسوی در سمینار چگونه با کودک خود ارتباط برقرار کنیم، گفت: ارتباط شامل پنج جزء گوینده، شنونده، پیام، بازخورد و بافت است که در صورت شناخت و رعایت این اجزاء میتوان با دیگران ارتباط برقرار کرد.
وی ادامه داد: هنگامی که ما در جایگاه گوینده با کودک وارد ارتباط میشویم، باید پیام واضح و متناسب با سنش را به او بدهیم و از کلی گویی بپرهیزیم مثلا به جای اینکه بگوییم “بچه خوبی باش” میتوانیم مصادیق خوب بودن را از او بخواهیم، وقتی به عنوان شنونده با کودک ارتباط میگیریم باید به او بازخورد مثبت داده و خود را مشتاق شنیدن سخنانش نشان دهیم و در پایان نیز برای اینکه مسائلش را با ما در میان گذاشته از او تشکر کنیم.
این روانشناس اظهار کرد: برای داشتن یک رابطه محکم و خوب با کودک خود باید مواردی از قبیل احترام گذاشتن به کودک، تفریح و خوش گذرانی، دلگرمی دادن و محبت کردن به او وجود داشته باشد. همچنین در رابطه با فرزندمان باید صادق باشیم، اگر نیازی نیست کودک همه چیز را بداند به او دروغ هم نگوییم. در این شرایط بهترین راهکار این است که در مواجهه با سؤالات کودکمان از او بپرسیم: «خودت چی فکر میکنی؟»
موسوی بیان کرد: رازداری و پذیرش کودک، عدم تحقیر و مقایسه نکردن او با دیگران از مهم ترین مواردی هستند که به بهبود رابطه ی ما با فرزندانمان کمک میکنند.
وی با اشاره به تکنیک هایی برای برقراری ارتباط تاکید کرد: گذاشتن وقت ویژه برای کودک حداقل به مدت روزی نیم ساعت برای کودکان زیر ۹ سال ضروری است؛ همچنین گذراندن اوقات به خوشی و همراه با فعالیت های مورد علاقه ی فرزند حداقل هفته ای ۲ بار (ویژه ی نوجوانان) کارساز و راهگشا است.
روانشناس بالینی کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: استفاده از زبان انتخاب و دادن حق انتخاب به فرزند هنگام داشتن درخواست بسیار مهم است. استفاده از زبان من به جای زبان تو و گفتن این جمله که «این کار منو ناراحت میکنه» به جای «تو نمیدونی من از این کارت ناراحت میشم» و استفاده از زبان خلع سلاح و دادن انعکاس احساس به فرزند که باعث می شود فرزند شما احساس بهتری داشته باشد.
فاطمه سادات موسوی افزود: بیان گزینه جایگزین و گفتن چیزی که میخواهیم انجام دهد راهکار خوبی است؛ برای مثال اینکه به جای «نزدیک تلویزیون نشین» بگوییم «دور از تلویزیون بنشین» می تواند راهکار خوبی برای جلب رضایت و پیشگیری از مقاومت فرزند شما باشد.
این کارشناس بیان کرد: نوشتن نامه ی عشق به کودک هفته ای یکبار در جلب احساسات مثبت او تاثیر شگرفی دارد و بیان ویژگی های مثبت فرزندمان در آن نامه می تواند به بهبود روابط و محکم کردن پیوند بین والدین و کودک کمک زیادی کند.
وی با تاکید بر اهمیت اختصاص زمان به کودک گفت: بذل و بخشش انفجاری و در آغوش کشیدن کودک به مدت ۳۰ ثانیه در زمانی که به محبت و توجه نیازمند است می تواند منشا تحول در روابط شما باشد.
به گزارش ایسنا، سمینار «چگونه با کودک خود ارتباط برقرار کنیم؟» به همّت اداره فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری برازجان با همکاری کانون پرور ش فکری کودکان و نوجوانان و به مناسبت روز جهانی کودک در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برازجان برگزار شد.
انتهای پیام