پیوند فرهنگی ایران و اسپانیا در تهران

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر مونسان پس از گرفتن رای اعتماد از مجلس به عنوان نخستین وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نخستین رویداد رسمی خبری شرکت و نمایشگاه «میراث باستان‌شناسی اسپانیا» را در موزه ملی ایران افتتاح کرد. او ابتدا با مردم شهر آلیکانته اسپانیا به خاطر سیل اخیر ابراز همدردی کرد و گفت: قطعاً ملت اسپانیا از این حادثه به خوبی عبور کرده و مسیر سعادت را طی می‌کنند.

او با اشاره به افتتاح نمایشگاهی از تمدن اسپانیا در ایران، بیان کرد: در شرایط پرآشوب جهان، برگزاری اعتماد نو به نقل از برنامه‌های فرهنگی، پیام صلح، دوستی، مودت و آرامش به ما می‌دهد. اعتماد نو به نقل از برنامه‌های فرهنگی نقاط مشترک جوامع انسانی را برجسته می‌کند و باعث نزدیکی انسان‌ها می‌شود، موزه‌ها نقش مهمی در این اتفاق دارند.

وی با تاکید بر این‌که موزه‌ها اتفاقات گذشته و چگونگی زندگی گذشته را به امروز منتقل می‌کنند و موظفند این محتوا را به آینده تحویل دهند، اظهار کرد: اعتماد نو به نقل از برنامه‌های مشترک فرهنگی باعث شناخت بیشتر ملت‌ها از یکدیگر می‌شود و در دنیای امروز به جای آن‌که بخش نظامی و فروش سلاح جزو اهداف ملت‌ها باشد، پیام مهر را منتقل می‌کند و باعث خوشحالی بین جوامع می‌شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: در موزه‌ها می‌بینیم گذشتگان‌مان چطور زندگی کردند و امروز زندگی آن‌ها چطور است. در گذشته زندگی بر پایه صلح و دوستی بوده، نه بر پایه نبرد و جنگ. موزه‌ها پیام بین ملت‌ها را جابجا کرده و نقاط مشترک را برجسته می‌کنند.

او با یادآوری این‌که بیش از یک میلیون نفر گردشگر امروز در دنیا وجود دارند که هدف‌شان آشنا کردن ملت‌ها با فرهنگ است و بازدید از موزه‌ها از اهداف مهم گردشگری محسوب می‌شود، اظهار کرد: ایران نیز هدف‌گذاری کرده که گردشگری به عنوان یک بخش مهم اقتصادی در آینده باشد. در جریان گردشگری علاوه بر اهداف اقتصادی به اهداف فرهنگی و اجتماعی نیز دست پیدا می‌کنیم.

آیا می‌توان با یک اثر هنری گردشگر جذب کرد؟ / استفاده از ظرفیت‌های خالی گردشگری به نفع نمایش و فروش آثار هنری
هم اکنون بخوانید

مونسان با بیان اینکه بیش از ۶۱۵ فعال در کشور فضایی را فراهم کردند که گردشگران خارجی به کشور بیایند و با فرهنگ و مردم از نزدیک آشنا شوند، افزود: برگزاری موزه‌های مشترک را سرعت می‌دهیم و به آن اعتقاد داریم در مسیر اهداف مشخص شده گام برداریم.

این عضو هیات دولت در طول سخنرانی‌اش بارها گفت: امید دارم جهان بدون جنگ، بدون ترور و زورگویی، با احترام به ملت‌ها برای همه باشد.

پل‌های گفت‌وگو را در دوران نفرت بسازیم

جوزف البرت کورتس ـ مدیر عامل بنیاد مارک و رییس موزه باستان‌شناس آلیکانته – نیز در سخنانی گفت: پیام‌های تسلیت و ابراز همدردی وزارت امور خارجه به دلیل وقوع سیل اخیر در اسپانیا که باعث از بین رفتن جان هموطنانمان شد، با جان دل می‌پذیریم که امیدواریم بار دیگر بتوانیم به خوبی و مانند گذشته از جای خود بلند شویم.

او در ادامه به وقوع سیل نوروز امسال در تعدادی از شهرهای ایران و آسیب‌هایی که مانند آلیکانته به مردم و خانه‌های آنها وارد شده است، اشاره کرد و افزود: امیدوارم دو کشور روحیه خوبی حاکم شود.

وی با بیان این‌که باید از این به بعد با خوشحالی به آینده نگاه کنیم، گفت: تاریخ تکرار پذیر است نمی‌دانیم آینده چه چیزی را برای ما رقم می‌زند همان‌طور که شاید بسیاری از گذشته خود چیزی نمی‌دانیم.

رییس موزه باستان‌شناس آلیکانته با بیان این‌که موزه ملی ایران و موزه ملی الیکانته یک پروژه بین‌المللی را در چاپ همکاری‌های بین‌المللی با یکدیگر آغاز کرده‌اند، گفت: در جلسه مجمع شورای بین المللی موزه‌ها که کمتر از یک ماه گذشته در توکیو برگزار شد نیز مطرح شد که فکر کردن از گذشته ما را به تاریخ خود نزدیک می‌کند و نیاز است برای برخی دیگر همراه با تعلق باشد.

بیانیه انجمن صنفی داستان‌نویسان تهران برای روز قلم
هم اکنون بخوانید

وی با بیان این‌که ما در دوران نفرت و تحقیر و زندگی می‌کنیم اما وظیفه داریم پل‌های گفت‌وگو و نزدیک شدن  بهم را بسازیم، اظهار کرد: صادقانه‌ترین ادعای ما موزه‌های من هستند، یک جهان بدون تحول برای همه و صرفنظر از نژاد مذهب و سطح تحصیلات فضای گسترده‌ای برای همه افراد ایجاد می‌کند که با حفظ کرامت‌های انسانی می‌تواند اتفاق بیفتد.

او با تاکید بر این‌که اگر ما در رابطه بین موزه ملی ایران و موزه باستان شناسی الیکانته موفق شدیم، به خاطر فرهنگ تاریخ و میراث مشترک‌مان است و ادامه داد: اگر این امکان فرهنگی فراهم شده است بدون شک به کمک دستگاه‌ها بوده که در سایر موضوعات نیز چنین چیزی امکان‌پذیر است.

رییس موزه باستان‌شناسی الیکانته ادامه داد: بیاید بدون ترس به گذشته به آن فکر کنیم، به گذشته نزدیک شویم و رویدادهای زنده فعلی را مورد توجه قرار دهیم و درباره آیندگان تعامل کنیم و فکر کنیم که چه جامعه‌ای باید بسازیم و آینده‌مان چه می‌شود.

ادواردو لوپز بوسکتس ـ سفیر کشور پادشاهی اسپانیا در ایران ـ درباره این نمایشگاه سخنانی را به زبان انگلیسی مطرح کرد که بدون ترجمه ماند.

او در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: سه نکته در این نمایشگاه حایز اهمیت است؛ نخست موفقیت چشمگیری که نمایشگاه ایران در الیکانته داشت. از سوی دیگر اهمیت وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی از دید سفارت و دولت اسپانیا و در نهایت اهمیت شهر و استان الیکانته در اسپانیا از نظر گردشگری، میراث فرهنگی و فرهنگ.

نمایشگاه «باستان‌شناسی اسپانیا» عصر یکشنبه ۳۱ شهریورماه در محل موزه ملی ایران افتتاح شد که با نمایش ۳۰۰ اثر تاریخی از تمدن مدیترانه و اسپانیا تا ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ برپا خواهد بود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 10 =

دکمه بازگشت به بالا