از ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران چه خبر؟

به گزارش ایسنا، جنگل‌های ارسباران که عنوان «موزه حیات وحش ایران» را یدک می‌کشد و بیش از ۱۳ درصد از پوشش گیاهی کشور را در خود جای داده در شمال آذربایجان شرقی قرار گرفته است. این منطقه حدود دو سال گذشته به عنوان میراث طبیعی ایران برای ثبت جهانی به یونسکو معرفی شد اما متاسفانه در مرحله فنی رد شد و از آن زمان تاکنون مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان میراث فرهنگی درصدد هستند تا بتوانند با رفع مشکلاتی که مانع ثبت جهانی این جنگل‌ها می‌شود، مجدد پرونده آن را تکمیل و به یونسکو ارسال کنند.

کامران پورمقدم -رییس شورای عالی جنگل- در گفت‌وگو با ایسنا درباره سرانجام ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران ، گفت: پرونده ثبت جهانی ارسباران از فهرست موقت یونسکو حذف نشده است اما اگر نتوانیم عوامل تخریب و تهدید مانند آتش‌سوزی را کنترل کنیم قطعا در فرایند ثبت جهانی با مشکل مواجه می‌شویم.

وی افزود: از حدود دو سال گذشته که پرونده ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران برای یونسکو ارسال شد، برخی موارد مانند تغییر کاربری اراضی و حضور بیش از حد دام در جنگل مانع از آن شد که ارسباران به ثبت جهانی برسد.

به گفته رییس شورای عالی جنگل، در حال حاضر جنگل‌های ارسباران به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره به ثبت رسیده اما ثبت جهانی، قدمی مثبت برای حفاظت بیشتر از آن خواهد بود.

پورمقدم این را هم گفت:‌ پس از ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی، سازمان جنگل‌ها با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی روندی را پیش گرفتند تا بتوانند ثبت جهانی جنگل‌های ارسباران را به عنوان بخش الحاقی به پرونده جنگل‌های هیرکانی اضافه کنند. امیدواریم هرچه زودتر بتوانیم پرونده ارسباران را تکمیل و به یونسکو ارسال کنیم.

تلویزیون سراغ دوره ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی می رود
هم اکنون بخوانید

به گزارش ایسنا، جنگل‌های ارسباران بیش از ۱۳ درصد پوشش گیاهی ایران را در خود جای داده است و ۲۹ درصد از پستانداران، ۴۴ درصد پرندگان ایران، ۳۲ درصد از دوزیستان، ۹ درصد آبزیان و ۲۰ درصد خزندگان کشور در آن زندگی می‌کنند .

منطقه ارسباران در مقیاس جهانی نیز به تنهایی معادل ۳۴ درصد پوشش گیاهی کشور ارمنستان، ۲۵ درصد از پوشش گیاهی کشور آذربایجان، ۲۵ درصد پوشش گیاهی فرانسه، ۲۵ درصد پوشش گیاهی گرجستان و ۱۷ درصد پوشش گیاهی کشور ایتالیا است.

این منطقه در سال ۱۹۷۷ با پیگیری سازمان محیط زیست به عنوان «ذخیره‌گاه زیست کره» در اعتماد نو به نقل از برنامه انسان و کره مسکون یونسکو (MAP) ثبت شد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − دو =

دکمه بازگشت به بالا