به گزارش ایسنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین عبدالحی در رابطه با “ادعای مطرحشده مبنی بر واگذاری انحصار واردات تخم چشمزده ماهی قزلآلا به دو شرکت واردکننده”، اظهار کرد: اینکه واردات تخم چشمزده ماهی انحصاری باشد درست نیست اما شرکتهای تولیدکننده تخم چشمزده در دنیا دارای نمایندگانی هستند که واردات این محصول را بر عهده دارند.
وی افزود: بهعنوان مثال شرکت آکوالند فرانسه یک نماینده ویژه دارد، شرکت Northern Trout Ova و چند شرکت دیگر که هر کدام نماینده خود را دارند اما این مسئله که واردات تخم چشمزده انحصاری باشد مورد تأیید ما نیست و در حال حاضر برخی شرکتها از دانمارک و آفریقای جنوبی نیز واردات انجام میدهند.
معاون توسعه آبزیپروری شیلات ایران ادامه داد: کل واردکنندگان تخم چشمزده ماهی قزلآلا ۱۷ شرکت بوده که ۷ مورد غیرفعال شدهاند و در حال حاضر ۱۰ شرکت، واردات این محصول را انجام میدهند.
عبدالحی خاطرنشان کرد: ما در برخی از محصولات کشاورزی بذر را وارد میکنیم، تخم ماهی قزلآلا هم همچون بذر است و وارد میشود اما سازمان شیلات به هیچ عنوان طرفدار واردات نیست.
وی در خصوص کاهش تعداد واحدهای تکثیر و پرورش اذعان کرد: ما حدود ۳۰ مرکز فعال تکثیر و پرورش ماهی قزلآلا داریم اما با توجه به اینکه بیشتر این واحدها نتوانستند با شرکتهای دیگر رقابت کنند غیرفعال شدهاند. ما در این سالها واحدهای تکثیر را ترغیب کردیم تا ذخیره مولد داشته باشند و مولدسازی کنند تا تولید داخلی این محصول افزایش یابد.
معاون توسعه آبزیپروری شیلات کشور افزود: از سال ۸۷ مقرر شد اتحادیهها کار اصلاح نژاد و تولید را انجام دهند و مکاتبات با شیلات هم انجام شد اما علیرغم پیگیریهای ما تاکنون به نتیجهای نرسیدهایم.
انتهای پیام