به گزارش ایسنا، ابتدا این گیاه در مصر باستان و در دوران بینالنهرین کشت میشد اما در سالهای ۱۸-۲۰۱۷ اتحادیه اروپا به جایگاه نخست تولیدکنندگان این نوع از غلات در جهان دست پیدا کرد. در آن سال تولید جهانی جو حدود ۱۴۲.۳۷ میلیون تن بوده است.
سالمترین نوع این غله جو پوست کنده است. از آنجاییکه غلات سرشار از ویتامینها و مواد معدنی هستند مصرف مرتب از آن برای سلامت مفید خواهد بود. در ادامه سایت مدیکال دیلی به برخی از فوائد این نوع غله اشاره کرده است.
هضم غذا
جو حاوی فیبر مورد نیاز برای تنظیم حرکت روده است. همچنین این ماده خوراکی با متوازن ساختن باکتریهای خوب روده سلامت آن را حفظ میکند. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۳ نشان داد مصرف جو در زنان برای مدت چهار هفته سوخت و ساز بدن و عملکرد روده آنان را تقویت میکند. همچنین نتایج برخی مطالعات حاکی از آن است که میزان فیبر موجود در جو میتواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده نقش مهمی داشته باشد.
کاهش وزن
فیبر از خاصیت کاهش میزان اشتها برخوردار است و موجب میشود فرد برای مدت زمان بیشتری احساس سیری داشته باشد، در نتیجه به کاهش وزن کمک میکند. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۸ نشان داد مصرف جو برای مدت شش هفته وزن را کاهش داده و با تحریک حس سیری از میزان گرسنگی میکاهد.
مشکلات قلبی عروقی
از مواد مغذی موجود در جو میتوان به ویتامین B۳، تیامین (ویتامین B۱)، سلنیوم، مس و منیزیم اشاره کرد. این مواد معدنی در کاهش میزان کلسترول و فشار خون که فاکتورهای مهمی در بروز بیماری قلبی به حساب میآیند، موثر است. این نوع غله به پاکسازی عروق خونی و کاهش التهاب کمک میکند.
سرطان
ماده معدنی سلنیوم که به ندرت در مواد غذایی یافت میشود در جو وجود دارد. سلنیوم از این ویژگی برخوردار است تا چندین ترکیب سرطانزا را از بین ببرد. همچنین سلنیوم برای عملکرد آنزیم کبد حیاتی است. همچنین این ماده معدنی با فعال ساختن سلولهای T به هنگام ضرورت در عملکرد صحیح سیستم ایمنی نقش دارد.
سلامت استخوان
جو حاوی مواد معدنی منگنز، منیزیم و فسفر است که تمامی آنها در داشتن ساختار استخوانی سالم، استخوانسازی و به طور کلی استحکام استخوانها نقش دارند.
انتهای پیام