به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، مهدی جمالینژاد که عصر امروز (چهارشنبه) در نشست فضای سبز شهری با رویکرد سازگاری با کم آبی در وزارت نیرو سخن میگفت، افزود: پایه گذاری پروژه ملی “مطالعه، طراحی و احداث شبکه آبرسانی و آبیاری فضای سبز شهری” توسط وزارت کشور و سازمان اعتماد نو به نقل از برنامه و بودجه از سال ۱۳۷۹ آغاز شده و تقریباً ۶۵ درصد جمعیت شهری کشور، تحت پوشش مطالعات طرح جداسازی شبکه آب شرب از فضای سبز قرار دارند، و میانگین اجرای طرح در شهرداریهای دارای طرح مصوب، حدوداً ۲۰ درصد میباشد و ضرورت دارد که اجرای این طرح در اولویت مدیریت شهری قرار گرفته و متناسب با آن منابع اعتباری لازم در نظر گرفته شود.
جمالی نژاد در ادامه برخی روشهای سازگاری با کم آبی در شهرها را معرفی نمود که عبارت بود از استفاده از گونههای گیاهی مقاوم و کم آب بر و متناسب با اقلیم هر منطقه، استفاده از منظر خشک در طراحی سیما و فضاهای شهری، بازچرخانی آب و استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز شهری و تلاش برای کاهش تبخیر در سطح فضای سبز و منابع روباز آب در شهرها.
وی همچنین اضافه کرد: سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور تاکنون ۲۴۸ دوره آموزش تخصصی فضای سبز برای کارکنان شهرداریها برگزار و ۱۳ عنوان کتاب تخصصی در این زمینه چاپ کرده است.
جمالی نژاد در ادامه به اولویتهای شهرداریها در این حوزه اشاره نمود و به شناسایی و استفاده بهینه از منابع آبی پایدار با اولویت پساب تأسیسات و فاضلاب و سایر آبهای نامتعارف، توسعه کمربند سبز شهرها با هدف کنترل کالبدی شهر، استفاده از فناوریهای نوین در توسعه و نگهداشت فضای سبز نظیر پشت بامهای سبز و فضای سبز عمودی اشاره نمود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در ادامه تاکید نمود: شناسایی و ثبت اطلاعات و جلوگیری از تخریب باغات شهری و تغییر کاربری آنها و حفظ و احیای باغهای عمومی شهری با استفاده از دانش بومی و الگوی سنتی باغ ایرانی باید در اولویت کاری شهرداریها و شوراها قرار گیرد.
وی همچنین بر آموزش شهروندی و ارتقا آگاهیهای عمومی و اعتماد نو به نقل از برنامهریزی برای جلب مشارکت مردم در این حوزه و افزایش بهرهگیری از ظرفیت واقفین، خیرین، تشکلهای تخصصی و سمنها در حوزه فضای سبز شهری تاکید نمود.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در ادامه تعامل و همکاری سازنده وزارت نیرو و وزارت کشور در موضوع آب و مسوولیتهای مدیریت شهری را بسیار بااهمیت برشمرد و گفت: موضوعات عمده در این حوزه عبارتند از جداسازی آب شرب از آب خام در شهرها و همچنین مهندسی رودخانههای عبوری از شهرها و تفکیک وظایف و مسوولیتهای وزارت نیرو و واحدهای تابعه آن با شهرداریها با توجه به عبور حدود ۱۷۵۰ کیلومتر مسیل و رودخانه از شهرها که نیازمند بهسازی، لایروبی و مدیریت صحیح میباشند.
جمالی نژاد همچنین گفت: اعتماد نو به نقل از برنامهریزی برای انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک وزارت نیرو و وزارت کشور در حوزه مأموریتهای مختلف و مشترک دو دستگاه مراحل نهایی را طی میکند.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور همچنین ضمن تاکید بر این که تعهدات قانونی و مفاد مصوبات هیأت وزیران در این حوزه به صورت جدی باید در دستور کار شهرداریها قرار گیرد، اظهار کرد: در این موضوع پیگیریها و هماهنگی ملی نیز از سوی وزارت کشور بویژه در زمینههای قانون هوای پاک و تکلیف شهرداریها به تهیه طرحهای جداسازی آب شرب از آب خام و عملیاتی نمودن آنها و اجرای مفاد مصوبه هیأت وزیران در زمینه سند آسیب شناسی فضای سبز شهری در حوزه تأمین اراضی بستر رودخانهها و تأمین پساب در حال انجام است.
انتهای پیام