به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هفته پیش جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که واشنگتن در حال بررسی اقداماتی برای جلوگیری از خریداری نفت ونزوئلا توسط کوبا است و این بخشی از فشارها علیه این کشور حامی دولت ونزوئلا است.
در اوایل ماه ژوئن، آمریکا سفر کشتیها را به کوبا ممنوع کرد و جلوی سفرهای آموزشی شهروندان آمریکا به این کشور را گرفت.
گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانس مطبوعاتی گفت: “آمریکا و کوبا همسایگان دریایی هستند و باید به دنبال عادی سازی روابطشان باشند. چین خواستار این است که آمریکا از اصول سازمان ملل متحد و قوانین اصولی حقوق بینالملل پیروی کند و در سریعترین زمان ممکن تحریمها را علیه کوبا بردارد. این به نفع هر دو طرف خواهد بود و به ثبات و توسعه منطقه کمک خواهد کرد”.
این دیپلمات افزود که چین همواره با اعمال تحریمهای یکجانبه و فعالیت قضائی خارج از قلمروی کشورها مخالف بوده است.
وی در ادامه گفت که حفظ احترام و همکاری دوجانبه باید اساس تعاملات با کشورهای دیگر باشد. او با بیان اینکه تحریمهای آمریکا باعث آسیب دیدن توسعه اقتصادی و اجتماعی کوبا شده است، اظهار داشت که نه تنها چین، بلکه اکثریت کشورهای عضو سازمان ملل نیز معتقدند که تحریمهای واشنگتن علیه کوبا باید پایان یابد.
در سال ۱۹۵۸، پس از پیروزی انقلابیون کوبایی علیه رژیم تحت حمایت آمریکا در این کشور، واشنگتن روابط دیپلماتیک را با کوبا کاهش داد و این کشور را تحریم اقتصادی کرد. بعدها در سال ۲۰۱۴، هر دو کشور به آغاز روند عادی سازی روابط دوجانبهشان تمایل نشان دادند و در نتیجه بسیاری از محدودیتهای تجاری بین آمریکا و کوبا تحت ریاست جمهوری باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا، برداشته شد.
با این حال دونالد ترامپ، رئیسجمهور فعلی آمریکا، در ماه ژوئن ۲۰۱۷ سیاست واشنگتن را تغییر داد و در راستای فشار آمریکا برای برکنار کردن نیکولاس مادورو، رئیسجمهور ونزوئلا، روند عادی سازی روابط آمریکا و کوبا را متوقف کرد. کوبا از حامیان دولت مادورو در ونزوئلا است.
انتهای پیام