زهره رحیمی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تصویب سند راهبرد زنان در حزب اراده ملت، اظهار کرد: سند راهبردی زنان حاما بیانگر این است که این حزب با چه رویکردی به حوزه زنان مینگرد و برای چشمانداز مطلوب چه اعتماد نو به نقل از برنامهای پیشنهاد میکند و این یک ضرورت است؛ چرا که ما مصمم هستیم رویکرد خود به مسائل زنان، توصیف وضعیت، آسیبشناسی، چشمانداز، راهبردهای درون و برون تشکیلاتی برای نیل به این چشمانداز را برای خود و مخاطبان خود هرچه شفافتر بیان کند.
وی افزود: این سند، اعتماد نو به نقل از برنامه عمل حزب در حوزه زنان است و هر اقدامی در حوزه زنان، ذیل این سند قابل تعریف و تفسیر است. در عین حال ما کنش خود در حوزه زنان را صرفاً محدود به تکمیل این سند و ارائه نسخه نهایی نکردهایم، بلکه از همان روزهای آغازین پس از تدوین سند، برای عملیاتی کردن راهبردهای آن از جمله توسعه تشکیلاتی و افزایش مشارکت زنان گام عملی برداشتیم.
مسئول کارگروه سند راهبردی زنان حزب اراده ملت با بیان اینکه زنان به دلایل مختلفی همچون کمتر آلوده شدنشان به آفت فساد و ناکارآمدی، قادرند تا بازی دیگری را عرصه سیاست رقم بزنند، ادامه داد: ما فکر میکنیم آنها در سپهر سیاست، میتوانند کفه مشارکت را نسبت به رقابت سنگینتر کنند. آنها میتوانند دغدغهی توانمندسازی فراگیر را جایگزین جاهطلبیهای انحصاری و شخصی کنند. میتوانند به جای رویکرد تبعیض و استثمار، نگاه برابریخواهانه را جایگزین کنند. ما تصور میکنیم زنان نیروهای موجّهی هستند تا به جای عزت و غرور مبتنی بر سیاستهای جنگطلبانه، قهری، حذفی و منازعهجو این ارزشها را بر مدار آشتی، صلح، گفتوگو و مدارا بنا کنند.
رحیمی تاکید کرد: زنانی با چنین رویکردهایی میتوانند گرههای کور عرصههای سیاسی را باز کنند. ما فکر میکنیم زنان به عنوان نیروهای پاکدستتر میتوانند با برخورداری از اعتماد نو به نقل از برنامههای کارآمد و به دور از فساد جریان توسعهی درونزا و پایدار را پیش ببرند. اگر چنین نباشد و زنان ما هم بخواهند بر همان مسیر و روشهای رایج و آزموده شده حرکت کنند، فرقی بین زن و مرد نیست و ما نیز تأکیدی بر جنسیت نداریم. چون از هیچکدام نمیتوان انتظار گشایشی را داشت و بیتردید چنین نگاهی از سوی ما آرمانهای برابریخواهانه را مخدوش نخواهد کرد.
وی با اشاره به اجزای سند راهبردی زنان حزب اراده ملت ایران، گفت: این سند پس از مقدمه کوتاهی به معرفی الگوهای تربیتی در حوزه زنان میپردازد. موانع مشارکت زنان و همینطور چشمانداز مطلوب جامعه زنان را معرفی میکند. مطالبات زنان را باتوجه به دهکهای اقتصادی و اجتماعی بیان میکند که یکی از نقطه قوتهای سند است. در نهایت به ارائه راهبردهای درون تشکیلاتی و برون تشکیلاتی برای پیمودن این مسیر میپردازد. آنچه که ما در تشکیلات باید انجام بدهیم، و آنچه که در بطن جامعه و در لایههای تصمیمگیرندهی فعلی، باید پیگیرشان باشیم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه ما بیش از اینکه برای رساندن زنان به کرسیهای قدرت تلاش کنیم، بر توانمندسازی و نخبهپروری زنان در جامعه تاکید داریم، اظهار کرد: این کار شاید در عمل اولویت بسیاری از کنشگران سیاسی نباشد اما بخشی از همراهان ما در تدوین و اصلاح این سند مردان هستند و ما هیچ تفکیک جنسیتی برای جمعآوری نظرات نداشتیم.
انتهای پیام