یک عضو کمیسیون شوراها گفت: اگر یک نماینده به دنبال منافعی از جمله منافع شخصی و حزبی و رایآوری باشد اینها رویکردهای مناسبی نیست چراکه این کار علاوه بر ایجاد سایر مشکلات باعث وقفه در خدمترسانی دولت هم میشود.
اصغر سلیمی در گفتوگو با پایگاه خبری سیاسی اعتماد نو به نقل از ایلنا، در پاسخ به این سوال که چرا در این شرایط بیشتر انگشت اتهامها به سمت دولت نشانه رفته است و مجلس خود را ملزم به پاسخگویی نمیداند، گفت: نمایندگان دو وظیفه بر عهده دارند یکی قانونگذاری و دیگری نظارت. نمایندگان این حق را دارند که هم تذکر دهند و هم تحقیق و تفحص انجام دهند و این جزو حقوق نمایندگان است.
این نماینده اصلاح طلب مجلس دهم تاکید کرد: اگر این حق سر جای خود استفاده شود و در جهت منافع مردم و کشور باشد، میتواند مفید واقع شود. این امر محدود به زمان هم نیست به این معنا که تا زمانی که یک نماینده در مجلس است و نمایندگی مردم را برعهده دارد، میتواند از این حق خود استفاده کنند.
سخنگوی کمیسیون شوراها یادآور شد: اگر یک نماینده به دنبال منافعی از جمله منافع شخصی و حزبی و رایآوری باشد اینها رویکردهای مناسبی نیست چراکه این کار علاوه بر ایجاد سایر مشکلات باعث وقفه در خدمترسانی دولت هم میشود و دولت دچار دلسردی و مشکل میشود.
این عضو فراکسیون امید مجلس خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اختیارات نمایندگان سوال از وزیر است. این سوالها ابتدا در کمیسیون مربوطه مطرح میشود آنجا نمایندگان عضو یک کمیسیون تشخیص میدهند که محدوده این سوال ملی یا منطقهای است. اگر وزیر پاسخی قانعکننده داشته باشد میتواند در کمیسیون آن را شرح دهد تا مشکل حل شود.
نماینده مردم سمیرم اظهار داشت: بنده این موضوع را در مجلس دهم فهمیدم که اگر عدهای به دنبال این باشند که جهت دستیابی به منافع خود یک وزیر را استیضاح کنند، مجلس این نگاه را برنمیتابد و نشان داده که آن استیضاح رایآوری ندارد. هرچند که اکثر نمایندگان این رویکرد را ندارند و اگر این چنین باشد تعداد آنها بسیار اندک است. مجلس دهم این درک را دارد که اگر نمایندهایی به دنبال منافع خاصی باشند و بخواهند وزیری را استیضاح کنند، به آن استیضاح رای ندهد.
این عضو کمیسیون شوراها تاکید کرد: کسی نمیتواند جلوی سوال و استیضاح از وزیری را بگیرد اما نمایندگان موقع رای دادن این درک را دارند که آن افراد را همراهی نکنند و تشخیص میدهند که آیا آن استیضاح به حق است یا خیر.
سلیمی درباره اینکه گفته میشود نمایندگان به دنبال امتیازگیری از دولت هستند و روی شرکتهای بزرگ کشور دست میگذارند، گفت: شاید برخی نمایندگان به دنبال این باشند که بگویند بعضی مدیران را تغییر دهید اما اگر وزرا میدانند یک نماینده به موضوعی فشار میآورد و اعمالی انجام میدهد که حق نیست، باید از طریق نهادهای نظارتی گزارش خود را به ریاست مجلس بدهند.
وی در واکنش به اینکه چنین هیاتی برای نظارت بر نمایندگان وجود ندارد و نظارت هم نمیتواند خودجوش ورود کند و باید فرد یا نهادی شکایتی از یک نماینده به این هیات ببرد تا اینها بتوانند ورود کنند، گفت: بالاخره دولت میتواند ورود کند. دولت هم اگر بخواهد به این بحث ورود کند مدارک و اسنادی دارد. حتی اگر پیشنهادی داشته باشد اینها مکتوب و مشخص است.
نماینده اصلاحطلب مردم سمیرم بیان کرد: اگر نمایندهای میخواهد از موقعیت خودش سوءاستفاده کند دولت میتواند ورود کند. وظیفه مجلس قانونگذاری است و نظارتش هم در حیطه قانونگذاری خودش است. حیف است که نمایندهای بخواهد در موقعیتی که مردم در اختیارش قرار دادند خطا کند، جایگاه مجلس جایگاه مردم است.
این عضو فراکسیون امید مجلس گفت: این صحیح نیست که یک نماینده بخواهد در جهت منافع خود یا قوم و حزب خود در مجلس فعالیتی کند اما نماینده در عین حال باید پیگیر مسائل مربوط به حوزه انتخابه خود هم باشد و از مدیران، منافع بخش و منطقه خود را مطالبه گری کند.
سخنگوی کمیسیون شوراها افزود: اینکه یک نماینده بخواهد یک پروژه را خارج از مباحث کارشناسی و خارج از اولویت به مرحله عمل برساند، کار صحیحی نیست و قطعا به ضرر کشور است. یک نماینده باید اولویتهای منطقه خود را به دولت بگوید اما کار کارشناسی را باید در اختیار خود دولت قرار دهند.