سیدمصطفی فاطمی در گفتوگو با پایگاه خبری ایسنا با اشاره به این که یادگاریهای روی سنگنگارههای کوه ارنان متعلق به گذشته است، گفت: این یادگاریها و حتی جای شلیک گلولهای که بر بدنه این سنگنگارهها دیده میشود، به چند سال گذشته تعلق دارد و با تازگی گزارشی مبنی بر آسیب به این سنگ نگارهها دریافت نشده است.
وی افزود: یزد یکی از شهرهای غنی از نظر سنگ نگاره است و شامل آثاری از این سنگنگارهها در بخشهایی از تفت، بهاباد، بافق، شواز و گاریز است که حتی برخی از آنها قدمتی بیش از سنگ نگارههای کوه ارنان دارند.
این مسئول از جدا کردن برخی از سنگنگارهها و قرار دادن آنها در موزه سنگ زندان اسکندر به عنوان راهکار محافظت از آنها یاد کرد و گفت: هر چند جدا کردن سنگ نگارهها از کوهها و قراردادن آنها در موزه کاری منطقی نیست اما اگر سلامت این آثار باستانی چند هزارساله تهدید شود ناچار به این اقدام هستیم.
وی تاکید کرد: حفظ سنگنگارهها بیش از آن که نیازمند جدا کردن از کوه باشد، به ارتقای فرهنگسازی مردم در محافظت از آنها نیاز دارد چرا که بعضاً ابعاد آنها بزرگ بوده و جدا کردن آنها از کوه کار راحتی نیست.
فاطمی در رابطه با سلامت سنگنگارههای چند هزار ساله کوه ارنان، یادآور شد: خوشبختانه با ارتقای سطح فرهنگ عمومی وضعیت این سنگ نگارهها نسبت به گذشته بهتر است و به تازگی نیز هیچ گزارشی در مورد تخریب آنها دریافت نشده است.
انتهای پیام