فقهی زاده: خدیجه کبری (س) عالی‌ترین الگو در راستای اعتلای کلمه حق است

به گزارش ایسنا، عبدالهادی فقهی‌زاده- معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با گرامیداشت مقام شامخ حضرت خدیجه (س)، گفت: اگر پیامبر اکرم (ص) خطاب به امیرالمومنین (ع) فرمودند: «أَنَا وَ عَلِیٌّ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّة»؛ یعنی این امت دو پدر دارد، بنابراین اگر این امت دو پدر دارد، دو مادر هم می‌خواهد و آیا این دو مادر کسی جز حضرت فاطمه (س) و حضرت خدیجه کبری (س) است. آنچه دوست و دشمن انجام داده، برخاسته از تلاش برای سرپوش نهادن بر پاک‌دینی و پاک باختگی بوده است.

وی تصریح کرد: حضرت خدیجه با شناخت کامل، نخستین مؤمن و مسلمان شد و در مقابل همه دشواری‌ها مردانه قد علم کرد. در مناسبت رحلت این بانوی بزرگ هم پیامبر (ص) تمام سال را برای اولین بار و آخرین بار، سال اندوه، حزن و ماتم نامیدند. این جز در مورد حضرت خدیجه کبری (س) حقیقت ندارد.

فقهی‌زاده با بیان اینکه حضرت خدیجه (س) در کمال عقل با پیامبر (ص) ازدواج کردند، گفت: پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: «اِنَ اللهَ تَعالی یُحِب مَعالِیَ الُامُورِ وَ اَشرافَها وَ یُکرِهُ سَفسافَها»، بر اساس این حدیث، پیامبر (ص) به جامعه دینی الگو ارائه می‌کند و می‌فرماید به قله‌ها خیره شوید و به پستی‌ها توجه نکنید، این به دلیل آن است که پیامبر در زندگی خود نمونه‌هایی از عالی‌ترین قله‌ها را مشاهده کرده است که مهمترین آنها همسر گرامی ایشان بوده است.

وی افزود: حضرت خدیجه (س) پس از ازدواج در اوج اعتقاد راسخ به پیامبر (ص) هر آنچه داشتند برای اعتلای کلمه حق نثار و فدا کردند.

حضرت خدیجه (س) وجه دیگر اعطیناک الکوثر است

احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران، نیز با اشاره به شخصیت والای نخستین زن مسلمان تاریخ اسلام گفت: آن زمان در جزیرةالعرب تنها ۱۷ نفر اهل سواد بودند که یکی از این افراد ورقة بن نوفل، عموی گرامی حضرت خدیجه (س) بود که به کتاب‌های آسمانی اشراف داشت و خود حضرت خدیجه (س) از طریق ایشان با حوزه معارف ابراهیمی آشنایی پیدا می‌کند و آن هنگام که رسول خدا (ص) درباره پیامبری خود سخن گفت، ایشان بدون تردید ایمان می‌آورد و این نشان از یک پیش‌زمینه و آشنایی با این معارف بوده است.

مسجدجامعی گفت: پیامبر ما کارگزار حضرت خدیجه (س) در امر تجارت بودند. بیشتر سفرها به کشور یمن بوده و یک بار به شام سفری داشته‌اند. در همین مراودات است که لقب محمد امین به پیامبر (ص) داده می‌شود. از سوی دیگر رسول گرامی اسلام (ص) با کسی ازدواج می‌کند که عرصه فعالیت اجتماعی داشته است.

واکاوی برائت از مشرکان از صدر اسلام تاکنون
هم اکنون بخوانید

وی افزود: اگر ما این آیات نورانی را می‌خوانیم که خداوند متعال می‌فرماید: «انا اعطیناک الکوثر»، یک وجه آن رسول گرامی اسلام (ص) است، وجه دیگر حضرت خدیجه (س) است، وقتی این خیر کثیر که منشأ برکات در جامعه می‌شود یک وجه آن به حضرت خدیجه (س) برمی‌گردد.

به گفته مسجدجامعی؛ درباره شخصیت حضرت خدیجه (س) و مراتب والای ایشان همه گروه‌های اسلامی اذعان دارند که ایشان پس از رسول خدا (ص) شخصیت ارزشمند اسلام بوده و بهره‌گیری از این الگو زمینه ارتباط با جهان را فراهم می‌کند.

شخصیت حضرت خدیجه (س) الگویی فرازمان و فرامکان است

معصومه ابتکار نیز در این مراسم ادامه داد: حضرت خدیجه (س) یک بانوی امروزی در زمان خودش بوده و از تمام توانمندی‌های خود برای بهبود شرایط اجتماعی جامعه خود کوشید. این خانم در سن ۱۷ سالگی احساس مسئولیت اجتماعی می‌کند و پیشنهاد حلف‌الفضول که تشکلی برای حفظ امنیت بود شکل بگیرد و از این طرح استقبال می‌کنند و عهد و میثاقی شکل می‌گیرد و اگر چه چند سالی بعد فجّار حمله می‌کنند و پدر و همه برادران حضرت خدیجه (س) کشته می‌شوند. در عین حال مسئولیت سنگینی در حفظ اموال وثروت به ایشان سپرده می‌شود و ایشان با درایت و مدیریت ثروت‌ها توانستند با توسعه کارآفرینی، کاروان‌های تجاری را به حرکت درآوردند و خیلی از کالاها را به صورت تخصصی با ایجاد راسته‌های تجاری رد و بدل کنند.

وی افزود: ایشان همچنین در تجارت کتاب و نسخه‌های ارزشمند حکماً و ادبا همت گماشتند و یک کتابخانه از این گنجینه‌ها با خود همراه داشت، البته از این‌ها کمتر سخن گفته می‌شود. ایشان در این دوران بود که با شخصیت بزرگوار محمد امین (ص) آشنا شد و با توجه به معرفت و حیای ذاتی‌شان و با شناختی که از پیامبر (ص) داشت و با نیت حق طلبی برای ازدواج پا پیش گذاشت.

ابتکار ادامه داد: تا زمان بعثت، فراز و نشیب‌های زیادی وجود داشت و در آن جریان و تحول عظیمی که بر دوش پیامبر (ص) نهاده می‌شود، حضرت خدیجه در کنار ایشان مشاور و یار و همراه ایشان بود و اولین کسی که به پیامبر ایمان آورد ایشان بود.

مجموعه مستند جزایر ایرانی خلیج فارس کلید خورد
هم اکنون بخوانید

وی افزود: حضرت فاطمه نیز در دامان چنین مادر و زنی پرورش پیدا کردند. حضرت خدیجه پیشنهاد دهنده اولین مهاجرت مسلمانان به حبشه بودند. نقش ایشان در فرازهای مختلف تاریخ اسلام، سختی‌ها و دشواری‌ها و حصر شعب ابی طالب به آنجا رسید که این زن که در فضیلت‌های انسانی و اخلاقی بی‌همتا بود، در شعب ابی طالب و در مظلوم ترین شرایط به رحمت الهی رفتند.

به گفته معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، امروز شخصیت حضرت خدیجه (س) به عنوان شخصیتی که جهان اسلام را می‌تواند گرد هم آورد و به عنوان شخصیتی که می‌تواند وحدت‌بخش باشد و به عنوان زنی مسلمان که در کمال قرار دارد، اما یتیم داری و کمک به محرومان فعالیت اصلی ایشان بوده است، دارای اهمیت است.

وی گفت: حضرت خدیجه (س) زنی الگو و فراتر از زمان و مکان است. اگر این شخصیت را درست بشناسیم ودرست معرفی کنیم، ایشان می‌تواند الگوی همه زنان و انسان‌های آزاده خواهد بود. بسیاری از زنان مسلمان در طول تاریخ با الهام از ایشان و دختر گرامی ایشان، جریانات اجتماعی و جنبش‌های فرهنگی و سیاسی را در جوامع خود به وجود آوردند. در کشور ما بسیاری با الهام از این شخصیت‌ها تأثیرگذار بوده‌اند.

بانوان برگزیده حوزه مطالعاتی حضرت خدیجه (س) تقدیر شدند

در پنجمین آئین نکوداشت مقام شامخ حضرت خدیجه (س) که در محل مصلای حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد و در این مراسم از بانوان برگزیده حوزه مطالعاتی و پژوهشی درباره شخصیت حضرت خدیجه (س) تجلیل شد.

در این مراسم کبری سیل سپور همسر شهید اندرزگو، فاطمه برزگر مادر معصومه ابتکار و مبدع شیوه نوین در تربیت و نگهداری از فرزندخواندگان، مرضیه محمدزاده نگارنده کتاب همتای بی‌همتا که درباره حضرت خدیجه (س) نگاشته شده، سرورسادات دریاباری الگوی موفق تربیت فرزندان دینی و همسر آیت‌الله سید عنایت‌الله دریاباری، ملیحه نیکومنش الگوی ایثار در راه فداکاری و گسترش معارف اهل‌بیت (ع) تقدیر شدند.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با شعار «قرآن معنای زندگی» همزمان با ماه مبارک رمضان از ۲۱ اردیبهشت تا ۴ خرداد در مصلای حضرت امام خمینی (ره) در حال برپایی است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 19 =

دکمه بازگشت به بالا