نگرانی از شورش در داخل خاندان سلطنتی انگیزه تشکیل حزب اپوزیسیون سعودی است

به گزارش ایسنا، این روزنامه در گزارشی به قلم جیمز روثویل نوشت: حزب تجمع ملی حکام سعودی را با کمپین تاکید بر آزادی بیان و اشاعه دموکراسی در این‌ کشور محافظه‌کار به چالش خواهد کشید.

حزبی که گروهی از هنرمندان، محققان و مخالفان سعودی تشکیل داده‌اند خواستار پایان دادن به سرکوب سیاسی در این کشور شده و تشکیل دهندگان آن امید دارند این گروه عملا به حزب اپوزیسیون عربستان بدل شود.

این روزنامه به نقل از پرفسور مضاوی رشید سخنگوی حزب و مقیم لندن نوشت: تعدادی از اعضای اپوزیسیون سعودی که در خارج زندگی می‌کنند به تنگنا رسیده بودند و نیاز به اتحادشان در جنبش حامی دموکراسی وجود دارد.

این روزنامه افزود، حزب بر پایه اداره فعال برای نسلی از سعودی‌ها شکل گرفته که خواستار اصلاحات سیاسی و مدنی و نه اصلاحات ظاهری و بزک کرده هستند. حزب جدید بعد از آن شکل گرفت که دوستان و هم‌قطاران جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در روز سه‌شنبه از شکل‌گیری سازمانی در واشنگتن برای ادامه راه این روزنامه‌نگار سعودی پرده برداشتند.

خاشقجی سازمان “دموکراسی در جهان عرب، اکنون” را چند ماه قبل از مرگش با هدف تقویت ارزش‌های دموکراسی در خاورمیانه و شمال آفریقا ثبت کرد. این روزنامه‌نگار که روز جمعه دومین سالگرد درگذشتش است خواستار اصلاح جامعه عربستان بود و منتقد سفت و سخت محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی شمرده می‌شد؛ محمد بن سلمانی که اتهاماتی درخصوص دست داشتنش در مرگ خاشقجی مطرح است اما او هرگونه ارتباط با این ترور را رد کرده و می‌گوید افراد سرکش دست به این عملیات زدند.

اخذ شهروندی آمریکا برای فرزندان نظامیان شاغل در خارج هم سخت می‌شود
هم اکنون بخوانید

عربستان ماه سپتامبر پرونده محاکمه متهمان قتل خاشقجی را بست و احکام اعدام پنج تن را به حبس تا ۲۰ سال تغییر داد بدون این‌که هویت آنها را فاش کند.

ساره لی ویتسون، مدیر اجرایی سازمان تازه تاسیس می‌گوید: این سازمان دیدگاه خاشفجی را دنبال می‌کند و زبان هزاران تن از تبعیدشدگان سیاسی نظیر جمال خواهد شد که خواستار دموکراسی و حقوق بشر به عنوان تنها را تحقق صلح هستند.

براساس برآوردهای عربستان، انتظار می‌رود تعداد تبعیدشدگان سعودی در خارج به ۵۰ هزار تن تا ۲۰۳۰ برسد در حالی‌که کمیسیونر ارشد امور پناهجویان سازمان ملل تاکید کرده، تعداد پناهندگان سیاسی از عربستان در برهه ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ سه برابر شده است.

پرفسور رشید می‌گوید، مهمترین چشم‌اندازهای حزب تجمع، تحقق دموکراسی، برگزاری انتخابات و ایجاد سیستم پارلمانی در عربستان به اضافه تضمین آزادی بیان است چراکه قانون اساسی عربستان تشکیل احزاب سیاسی را ممنوع کرده و ناقضین قانون با مجازات زندان روبه‌رو می‌شوند.

در اساسنامه حزب آمده است: موسسان تاکید کرده‌اند خصومت شخصی با خاندان سلطنتی را پنهان نمی‌کنند از بین موسسان آن یحیی العسیری ۴۰ ساله، فعال حقوق بشری است که قبلا در نیروی هوایی عربستان فعالیت می‌کرد و در سال ۲۰۱۷ به انگلیس پناهنده شد.

این روزنامه می‌افزاید، حزب جدید و سازمان خاشقجی در واشنگتن مورد موافقت محمد بن سلمان قرار نمی‌گیرند؛ کسی که تاکنون مخالفان خود را سرکوب کرده است.

این روزنامه اشاره می‌کند، تنش در داخل خاندان سلطنتی از ماه مارس زمانی که ولیعهد سه تن از اعضای سلطنتی را بازداشت و آنها را به توطئه چینی علیه خود متهم کرد، بالا گرفته است.

مادورو خطاب به ترامپ: دست از سر ونزوئلا بردار!
هم اکنون بخوانید

شایعات حول اختلاف بین ملک سلمان ۸۴ ساله و ولیعهد درباره عادی سازی با اسرائیل نیز مطرح هستند. این اختلاف نظر بعد از تصمیم امارات و بحرین برای عادی سازی روابط با اسرائیل رخ داده است.

رشید افزود، خطرات وقوع شورش در داخل کاخ سلطنتی او و هم‌قطارانش را ترغیب و تشویق کرد در ۲۳ سپتامبر در روز ملی عربستان حزب تجمع ملی را اعلام کنند.

او تصریح کرد: درگیری بر سر قدرت در حال نمایان شدن است و چه بسا به شورش‌هایی خطرناک بینجامد این بار بین اعضای خاندان سلطنتی است.

رشید اضافه کرد: جامعه سعودی بهای هرگونه را شورش را پرداخت خواهند کرد لذا برای کاستن وخامت این شرایط که احتمالا کشور را به سمت وضعیت سخت و خشونت‌آمیز ببرد فکر کردیم تریبونی جایگزین و دیدگاهی را ارائه کنیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =

دکمه بازگشت به بالا